Voorzittersvisie: Geert Timmer (v.v. Kloosterburen)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voorzittersvisie

Voorzittersvisie is de tweede nieuwe rubriek wat Puurvoetbal betreft. In deze rubriek laten we diverse voorzitters reageren op een aantal stellingen. Stellingen die gebaseerd zijn op de problematiek die zich binnen en buiten de lijnen afspelen. We bijten de spits af met de voorzitter van de v.v. Kloosterburen, Geert Timmer

Voorzittersvisie is de tweede nieuwe rubriek wat Puurvoetbal betreft. In deze rubriek laten we diverse voorzitters reageren op een aantal stellingen. Stellingen die gebaseerd zijn op de problematiek die zich binnen en buiten de lijnen afspelen. We bijten de spits af met de voorzitter van de v.v. Kloosterburen, Geert Timmer.

1e_Elftal_V.V._Kloosterburen_seizoen_2009-2010_135_1

 

Voorzitter Geert Timmer (voetbalvereniging Kloosterburen)

'Vroeger  voetbalde Geert Timmer voor de SV Zeester en behoorde samen met Elzo van Kampen en Rieks van Ham tot het beste middenveld uit de historie van de vereniging die zijn thuiswedstrijden, net als nu de fusieclub VVSV’09 waar Zeester met UVV’70 in op is gegaan, in Ulrum afwerkte. Rieks van Ham, Elzo van Kampen en Geert Timmer vormden een  middenveld dat alles in zich had. Techniek en tactisch en een fantastische wedstrijdinstelling zorgden ervoor dat er,vele jaren later, nog steeds met respect over het trio gesproken wordt die een onderdeel waren van een team dat door vele tegenstanders gevreesd werd om zijn onverzettelijkheid om een wedstrijd te willen winnen. Die drive heeft Geert Timmer meegenomen naar Kloosterburen waar hij na er nog vijf jaar te hebben gevoetbald in de lagere teams ondertussen elf jaar de voorzittershamer hanteert op een manier die hem als voetballer ook typeerde namelijk ten alle tijde denkende aan het clubbelang."

Een voorzitter van een voetbalclub moet zelf gevoetbald hebben. Een vereiste is het natuurlijk niet maar mijn eerlijke menig gevraagd vind ik eigenlijk van wel. Hoewel het voorzitterschap steeds meer, door randzaken  zoals overleg met de gemeente en andere activiteiten, in tegenstelling tot vroeger geen erebaantje meer is."

Zonder sponsorinkomsten hebben ook heel veel amateurclubs geen bestaansrecht meer. 'Ben ik het helemaal mee eens. We zijn hier in de gemeente de Marne de vereniging met het hoogst aantal, tweeënzeventig, bordsponsoren. Die  zorgen  samen met onze andere  sponsoren er mede voor dat de v.v.Kloosterburen een gezonde vereniging is."

Kantine,s mogen wat mij betreft langer open zijn   'Ben ik een tegenstander van. Als vereniging houden we ons aan de regels die door de bond en gemeente zijn opgesteld. Maar waar het mij het meest  omgaat, we werken met vrijwilligers die om 18.00 uur als de kantine sluit, in ons geval al vanaf 12 uur actief zijn actief geweest. Die moeten we  koesteren en daarom is het tijdstip van 18.00 uur prima wat mij betreft."

De K.N.V.B. maakt het clubs onnodig lastig met betrekking tot de regelgeving rond de velden. Een volmondig ja want de regel bijvoorbeeld dat het publiek niet binnen de omheining mag staan gaat mij wat de kleinere clubs betreft te ver. De regelgeving rond het alcohol gebruik kan wel op mijn sympathie rekenen maar alle regels waar clubs aan moeten voldoen maken dat het er allemaal niet leuker opmaakt voor het bestuur van een voetbalclub."

Het betaalde voetbal pleegt een te grote aanslag op gemeenschapsgeld. Ja, is mijn antwoord als het gaat om clubs die al ettelijke keren door hun gemeente geholpen zijn maar het water nog steeds aan de lippen staan. Het  moet een keer ophouden want dat kan zo niet doorgaan met de in mijn ogen te hoge salarissen van de spelers en ook trainers. Aan de andere kant  wordt er ook genoeg geld uitgegeven aan projecten die ook het imago van een bodemloze put hebben maar dat zullen we altijd blijven houden. Maar  als ik FC Groningen even als voorbeeld neem moeten we ook de kracht van een goed georganiseerde BVO niet onderschatten. Die zorgt er namelijk  voor dat veel voetballiefhebbers kunnen genieten van zeer aanvaardbaar eredivisievoetbal in een stadion, Euroborg, dat er door de gemeente Groningen is neergezet wat een prima zaak is geweest."

 

De topklasse is een zegen voor het amateurvoetbal. Wat de topklasse betreft moet ik het allemaal nog maar zien want in mijn optiek is er niet veel veranderd. Het enige is dat clubs in de bovenste  regionen van het amateurvoetbal meer moeten reizen. Maar wat mij betreft had het ook gewoon hoofdklasse mogen heten."

Na maximaal drie seizoenen moet je afscheid nemen van een trainer.  'Absolute onzin, na drie seizoenen is het vaker zo dat het team goed staat en er prima resultaten behaald worden. Gerrit Bosgraaf is zeven jaar bij ons  hoofdtrainer geweest en ook Willem Pettinga gaat nu zijn vierde seizoen in. Dus het antwoord is nee."

Over 10 jaar hebben alle verenigingen minimaal een kunstgrasveld 'Zeker in de gemeente de Marne zal dat niet gebeuren maar ook elders niet. Gemeentes hebben geen geld en zekere voor de kleinere clubs is het niet op te hoesten om in eigen beheer een kunstgrasveld op je complex te verwezenlijken. Daar komt bij dat ik als voetballiefhebber gras wil ruiken dat is namelijk een belangrijk onderdeel wat de charme van het amateurvoetbal betreft."

Dat er in het amateurvoetbal op grote schaal betaald wordt is een uitstekende zaak. Ben ik op tegen bij ons wordt de hoofdtrainer betaald en krijgt de terreinmeester een vergoeding. Daar moet het bij blijven want het heet niet voor  niets amateurvoetbal."

De K.N.V.B. wil graag, samen met België, het wereldkampioenschap voetbal in 2018 of 2022 organiseren wat ik van harte toejuich. Ik zou het leuk vinden maar het is geen must. Als de FIFA alles wil bepalen qua belasting en gebruik van een aparte baan op de snelwegen dan zeg ik laat maar zitten. Dus mijn antwoord is het zou leuk zijn maar niet ten koste van alles."