Voorzittersvisie met Jeugdvoorzitter Ria Haverkamp (v.v.Eenrum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voorzittersvisie

Ria Haverman is voorzitter van het jeugdbestuur van de voetbalvereniging Eenrum. Ria vulde voor Puurvoetbalonline een iets aangepaste versie van de rubriek: Voorzittersvisie in.

Ria Haverman is voorzitter van het jeugdbestuur van de voetbalvereniging Eenrum. Ria vulde voor Puurvoetbalonline een iets aangepaste versie van de rubriek: Voorzittersvisie in.ria_haverkamp

 

Als jeugdvoorzitter moet jezelf gevoetbald hebben: Nee, hoor onzin. Natuurlijk is het wel belangrijk een sportieve instelling te hebben. En het erg leuk vinden iets te organiseren.

De velden in Eenrum zijn een ramp voor de jeugdafdeling:  Dat wil ik niet zo stellen, natuurlijk zijn er wel eens problemen met bijvoorbeeld de drainage die zomaar stuk gaat waardoor er een aantal wedstrijden verplaatst moesten worden. Maar al met al liggen onze velden er redelijk goed bij.

Ons complex is nodig toe aan een opknapbeurt: Ja, dat is zeker waar, maar in een tijd waar flink bezuinigd moet worden door gemeenten is dit moeilijk te realiseren.

Ik heb genoeg verstand van het spelletje om te zien dat ons eerste elftal attractief voetbalt: Om eerlijk te zijn, ben ik de meeste zaterdagen zo druk met de jeugd dat er ook tijd moet zijn om met mijn gezin leuke dingen te doen op zondag. Daarnaast heb ik een drukke baan en neem ik ook vaak op zondag even tijd voor mijzelf. Even lekker wandelen, een goed boek lezen.

De tijd die ik in de club steek is duidelijk meer dan ik verwacht had: De ene maand is het erg druk en is er veel te organiseren, en net als ik denk....dit is best wel veel werk .....loopt alles op rolletjes.

Ik zou het mooi vinden als FC Twente kampioen zou worden: In principe mag van mij de club die het mooiste en de meest sportieve wedstrijden speelt kampioen worden. Eigenlijk vind ik het jammer dat het zoveel om geld draait in de grote clubs, de clubs met het meeste geld kunnen de duurste en daardoor de beste spelers kopen en hebben daardoor toch de meeste kansen op het kampioenschap....of heb ik het nu helemaal mis?

Dat de dames van Eenrum waarschijnlijk samen gaan met Kloosterburen is een prima zaak: Ja, dat vind ik zeker. Als 2 halve teams elkaar kunnen helpen samen een mooi sterk team op te zetten en daardoor leuke wedstrijden kunnen spelen is mooi toch?

Soms vind ik het niet leuk om op het veld te staan als ik ouders tekeer hoor gaan tegen kinderen: Ja, dat klopt. Maar als ik dat hoor ga ik dat wel even zeggen. Maar eigenlijk hoor ik dat in Eenrum nooit.

Het is jammer dat we niet in alle leeftijdscategorieën met een team vertegenwoordigd zijn volgend seizoen: Dat is waar, maar Eenrum is natuurlijk niet zo groot dat we dit elk jaar kunnen realiseren. Daardoor is de doorstroom binnen de jeugd wel lastig.

Ik ben het met sommige personen eens dat we qua trainers zwaarder moeten inzetten bij de jeugd: Daar moet wel geld voor zijn, dit zou dan ten koste gaan van de contributie, die wij proberen zo laag mogelijk te houden.

De betrokkenheid van ouders van onze jeugdleden zou wel wat groter mogen zijn: Ik denk op zich dat de betrokkenheid er wel is. Maar dat het meer een kwestie is van tijd die veel mensen te kort komen. En veel mensen, vooral in een dorp als Eenrum zijn op de een of andere manier al actief in een vereniging of commissie. En tegenwoordig werken beide ouders vaak, dan blijft er weinig tijd over.