Voorzittersvisie: Koert Biermann (SV Marum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voorzittersvisie

Voorzittersvisie is de rubriek waarin Puurvoetbal diverse voorzitters laat reageren op een aantal stellingen. Stellingen die gebaseerd zijn op de problematiek die zich binnen en buiten de lijnen afspelen waarbij de voorzitter van de SV Marum, Koert Biermann aan het woord komt.

 

Voorzittersvisie is de rubriek waarin Puurvoetbal diverse voorzitters laat reageren op een aantal stellingen. Stellingen die gebaseerd zijn op de problematiek die zich binnen en buiten de lijnen afspelen en waarbij de voorzitter van de SV Marum, Koert Biermann aan het woord komt.

koert_biermann

Nog maar net is Koert Biermann voorzitter van de SV Marum of we hebben hem al weten te strikken voor de rubriek Voorzittersvisie. Een voorzitter die samen met de leden van Marum na de samenvoeging van de zondag en zaterdagafdeling de ambitie heeft om de SV Marum naar een hoger niveau te tillen. Een niveau waar de terugtredend voorzitter Rinke Dongstra een eerste stap in heeft gezet wat volgende week te lezen zal zijn in het Maandinterview dat ik deze week had met de straks oud-voorzitter maar supporter van Marum blijvende voetballiefhebber. Maar nu als derde in de rij van voorzitters: Koert Biermann ( SV Marum)

Graag in het kort een beschrijving eigen eventuele voetbalcarrière. Ik heb gevoetbald van mijn 6e tot mijn 41e jaar. Heb op amateurniveau op redelijke niveau gevoetbald, t/m hoofdklasse. Ook heb ik trainersdiploma’s behaald en enkele jaren clubteams getraind, hetgeen ik overigens nu ook nog doe bij Marum voor de lagere seniorenelftallen.

En wat doe je in het dagelijkse leven Ik ben Zorggroepmanager in het de Antonius Zorggroep te Sneek, waar ik verantwoordelijk ben voor ongeveer de helft van het ziekenhuis.

De stellingen:

Een voorzitter van een voetbalclub moet zelf gevoetbald hebben. Ik vind dit wel een pré! Zeker als je bedenkt dat het voetbal toch hetgeen is waar het allemaal om gaat uiteindelijk. Feeling met het spel en datgene wat voetballers, trainers en supporters beweegt, is van belang om de juiste keuzes te kunnen maken.

Zonder sponsorinkomsten hebben ook heel veel amateurclubs geen bestaansrecht meer. Ja, ik ben van mening dat dit klopt. Al is het wel zo dat wanneer sponsors zouden wegvallen er mogelijk andere creatieve oplossingen zouden kunnen komen. Op een andere manier vind ik dat sponsors bij een voetbalclub horen, om zodoende de verbinding te vormen tussen club en belanghebbenden uit de omgeving. Hiertoe moeten dan wél club en sponsor samen doelstellingen delen.

Kantine,s mogen wat mij betreft langer open zijn De kantine moet de sport faciliteren, zowel voor als na de wedstrijd. De derde helft is een belangrijk deel van de sportbeleving en moet dus ook gefaciliteerd worden. Een voetbalkantine moet zich niet op ‘de markt’ profileren als concurrent van de horecagelegenheden, maar afstemming zoeken.

De K.N.V.B. maakt het clubs onnodig lastig met betrekking tot de regelgeving rond de velden. De KNVB moet zich vooral bezighouden met datgene waar het om draait: voetbal. Regelgeving hieromtrent is dan een logisch gevolg. Ook kunnen clubs inspraak hebben op het beleid van de KNVB, hetgeen nu nog te weinig gebeurt. Feit is dat de KNVB voor de clubs hoort te functioneren en niet andersom!

Het betaalde voetbal pleegt een te grote aanslag op gemeenschapsgeld. Ja, zeker waar het gaat om handhaving van de openbare orde. Helaas hoort dat kennelijk bij het huidige tijdperk. Ook is het niet in orde dat nogal wat gemeenten hun BVO sponsoren door bijvoorbeeld het stadion onder te verhuren of anderszins.

De topklasse is een zegen voor het amateurvoetbal. De topklasse moet zich nog bewijzen. De doorstroom van amateurclubs naar BVO is in ieder geval in Engeland goed georganiseerd!

Na maximaal drie seizoenen moet je afscheid nemen van een trainer. Nee, hiervoor kan ik geen argument bedenken. Een trainer moet wél specifieke competenties hebben om de chemie na 3 jaar nog intact te kunnen houden.

Over 10 jaar hebben alle verenigingen minimaal een kunstgrasveld Een Nee, dat is onbetaalbaar en niet realistisch.

Dat in het amateurvoetbal op grote schaal betaald wordt is een uitstekende zaak.  Als je het begrip 'amateur' opzoekt in hetwoordenboek, staat hier specifiek vermeld dat van betaling geen sprake is. Datmoet zo blijven en/of in enkele gevallen zo weer worden.

De K.N.V.B. wil graag, samen met België, het wereldkampioenschap voetbal in 2018of 2022 organiseren wat ik van harte toejuich. Zéker! Dat zal zeer stimulerend werken voor hetvoetbal in het algemeen en de economie in het bijzonder...