Voorzittersvisie: Piet Geert Nicolay (De Heracliden)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voorzittersvisie

Voorzittersvisie is de tweede nieuwe rubriek wat Puurvoetbal betreft. In deze rubriek laten we diverse voorzitters reageren op een aantal stellingen.

Voorzittersvisie is de tweede nieuwe rubriek wat Puurvoetbal betreft. In deze rubriek laten we diverse voorzitters reageren op een aantal stellingen.Stellingen die gebaseerd zijn op de problematiek die zich binnen en buiten de lijnen afspelen. Na Geert Timmer is het  Piet Geert Nicolay, voorzitter van de Heracliden, die zijn mening geeft over zaken die zich in en en rond het veld afspelen

 piet_geert

Piet Geert Nicolay luistert aandachtig naar vice-voorzitter Dirk Nienhuis op de receptie ter ere van het vijfenzeventig jarig bestaan van de Heracliden

Een trotse voorzitter mag je hem wel noemen, Piet Geert Nicolay.En daar is ook alle reden voor want naast dat het ledental nog stijgende is bij de Heracliden is dankzij twee achtereenvolgende promoties de hoofdmacht weer in de derde klasse teruggekeerd. Maar dit alles valt in het niet bij de bijna afgeronde nieuwbouw van het kantine en kleedkamer-complex waarvan de opening in Oktober gepland is. Alle reden om Piet Geert uit te nodigen voor de tweede aflevering van Voorzittersvisie

Een voorzitter moet zelf gevoetbald hebben.

Geen pré maar ik vind dat je als voorzitter wel moet weten wat het betekend dat je kunt winnen en verliezen. Ik heb voeger bij ONR in Roden gespeeld en bij Heracliden in de zaal en ik heb daar als voorzitter toch baat bij.

Zonder sponsor inkomsten hebben veel amateurclubs geen bestaansrecht meer. Ben ik het helemaal mee eens. Zonder onze bordsponsoren en shirt sponsoren zouden wij de broek nauwelijks op kunnen houden of we zouden de contributie duidelijk moeten verhogen. Ik denk niet dat het laatste een goede oplossing is dus de Heracliden is blij met zijn sponsoren want ook de opbrengst uit de kantine stijgt niet meer."

Kantine,s zouden langer open mogen zijn. 'Nee, Bij ons gaat de kantine om half 7 dicht en dat is een prima tijd. Het blijft dan gezellig en werken met vrijwilligers dus dan is het mooi geweest. Verder vind ik dat we niet de plaats van de café,s moeten innemen want die moeten hun brood er mee verdienen."

Het betaalde voetbal pleegt een te grote aanslag op gemeenschapsgeld. 'Absoluut, Als je alleen al kijkt naar de beveiliging bij grote wedstrijden en het aantal politieagenten dat er op de been is. Daar wordt naar mijn idee te makkelijk over gedacht maar kost de gemeenschap erg veel geld. Ook de clubs in moeilijkheden die bij hun gemeente aankloppen zouden beter na moeten denken als het om de uitgaven gaat. Als je bijvoorbeeld in Spanje kijkt dan is het een schande dat Real Madrid, met een immense schuld, spelers mag kopen. Maar in Nederland is het niet veel beter en ik vind dat een club pas bestaansrecht heeft als het zijn eigen broekriem op kan houden."

De topklasse is een zegen voor het amateurvoetbal 'Een volmondig ja! Zonder de invoering van de topklasse waren we nu geen derde klasser geweest. Dan had het zeker een jaar langer geduurd dus wij zijn er erg blij mee."

Na maximaal drie seizoenen wordt het tijd voor een andere trainer. Nee maar men moet wel kritisch naar elkaar kijken. Als blijkt dat na twee seizoenen de rek eruit is moet je ook afscheid durven nemen. De Heracliden werkt met een jarige contracten en daar wijken we niet vanaf maar we houden ons ook niet aan drie jaar vast.

Over tien jaar hebben alle verenigingen een kunstgrasveld. Ik hoop het niet en denk het ook niet. Gras moet je ruiken en ook de kosten zullen voor veel verenigingen en gemeenten veel te hoog zijn.

Dat er in het amateurvoetbal betaald wordt is een goede zaak. Absoluut niet. Amateurvoetbal doe je puur voor je plezier en meer niet.

De KNVB wil graag,samen met België het wereldkampioenschapvoetbal in 2018 of 2022 organiseren wat ik van harte toejuich. Ik juich dat niet toe heb graag dat het in een ander land georganiseerd wordt. Teveel investeringen en teveel poespas. Buiten de grenzen houden is beter.