Dames in het amateurvoetbal:Corrina Streppel, vrijwilligster SV De Heracliden: 'We gaan tijdens het EK maar op vakantie denk ik."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

In het amateurvoetbal zijn veel dames actief als vrijwilligster in welke functie dan ook. Puurvoetbalonline wil daar wat meer aandacht aan besteden in de rubriek: ‘Dames in het amateurvoetbal’. De volgende in deze rubriek rij is Corrina Streppel, vrijwilligster bij De Heracliden.
Corrina Streppel
Corrina, jij bent als vrijwilligster actief in het amateurvoetbal. Wat was voor jou de reden om vrijwilliger te worden: ‘Het zit waarschijnlijk in mijn bloed, mijn vader was ook altijd actief in diverse besturen, hij heeft nog in het bestuur van Poolster gezeten. Het is gewoon leuk om te doen. Heb eerst in het bestuur van de peuterspeelzaal en hoofdbestuur van basisschool De Plataan gezeten. Ben begonnen in het jeugdbestuur van SV De Heracliden toen Roy bij de F-jes ging voetballen, iets later is Chantal ook gaan voetballen en vanaf toen ging ons gezin helemaal draaien rondom het voetbalveld.”
Wat doe jij als vrijwilligster binnen de vereniging: ‘Ben sinds twee jaar penningmeester van SV de Heracliden. Daarvoor heb ik dus in het jeugdbestuur gezeten. Heb bardiensten gedraaid en ben vaste supporter bij het 1e elftal. Door drukke werkzaamheden kijk ik eigenlijk nooit meer bij de jeugd. Erg jammer want dat is ook geweldig om naar te kijken.”
Ben jij zelf actief geweest als voetbalster of in een andere sport: ‘Nee, heb zelf nooit gevoetbald, wel eens een wedstrijdje tegen de kinderen maar dat was geen succes haha. Als kind woonde ik in Bierum en zat ik op gymnastiek daar had je toen ook niet veel andere sporten.”
De voetbalwereld wordt afgeschilderd als een machowereld. Deel jij die mening: ‘Ja, dat is zeker het geval maar bij de amateurs valt dat wel mee.”
Als moeder heb je twee, Chantal en Roy, voetballende kinderen. Dat zijn twee tegenpolen binnen de lijnen. De een scoort veel en de andere is de spelmaker. Hoe verschillend zijn ze buiten de lijnen: ‘Niet heel veel, ze zijn allebei vrij rustig en ze hebben een goede band met elkaar. Dat is altijd zo geweest. Ze sliepen toen ze nog klein waren het liefst bij elkaar in bed. Ze speelden vroeger veel met elkaar, natuurlijk ook veel samen gevoetbald. Hebben allebei een goede baan, leuke partners, die ook voetballen en ze zijn gezond! Als ouders zijn we erg trots op ze!”
Wat vind jij van al het ophef rondom het Nederlands Elftal zoals nu weer rond Van Persie en Depay: ‘Je kunt zien hoe snel het kan gaan vorige jaar werd Van Persie nog bejubeld om zijn goal tegen Spanje en nu wordt hij niet eens mee geselecteerd voor Oranje. Het is gewoon heel jammer dat ze het EK niet spelen. We gaan maar met vakantie denk ik.”
Studio Voetbal of Voetbal Inside: ‘Voetbal Inside is wel leuk om naar te kijken al moet ik zeggen dat ik niet altijd kijk.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘ Ik werk bij accon■avm adviseurs en accountants als coördinerend management assistent voor de regio Groningen en Drenthe, heel leuke en afwisselend werk.”
Steeds vaker wordt er gezegd, de huidige generatie onvoldoende wil investeren in zijn/haar hobby wat het voetballen toch is: ‘Je ziet al jaren dat veel jeugd begint met voetballen en op den duur stoppen omdat ze gaan werken, de echte voetballers blijven over. We wonen tegenover het voetbalveld en je ziet gelukkig nog wel veel kinderen in hun vrije tijd voetballen.”
Begrijp jij dat clubs steeds moeilijker vrijwilligers kunnen vinden: ’Het valt niet altijd mee om overal vrijwilligers voor te krijgen. Iedereen heeft het altijd druk maar het is zo leuk om te doen en je krijgt er zoveel voldoening van en hele leuke contacten. Gelukkig is er veel jeugd bij SV de Heracliden die nog wel iets willen doen voor de club.”
Met welke Nederlandse trainer die in het binnen of buitenland actief is zou jij wel een avondje uit willen en waarom: ‘Ron Jans, hij heeft van die leuke twinkel ogen.”
Wat zijn de drie hoogtepunten sinds jij als vrijwilliger bij De Heracliden actief bent: ‘De historische promotie van het 1e elftal naar de tweede klasse. De actie spieren voor spieren die in 2011/2012 het hele seizoen is gehouden met een geweldige opbrengst. Dat we bekerwinnaar FC Groningen mochten ontvangen op het complex in Meij voor hun eerste oefenwedstrijd tegen het RWE team.”
Wat heb ik niet gevraagd maar wil je nog wel graag vertellen: ‘Bedankt voor het interview en wil jou veel succes wensen met je website.”