Dames in het amateurvoetbal: Klara Bolt, vrijwilligster v.v. Kloosterburen: Laat Gertjan Verbeek het Nederlands Elftal maar even 'schoonvegen'.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

In het amateurvoetbal zijn veel dames actief als vrijwilligster in welke functie dan ook. Puurvoetbalonline wil daar wat meer aandacht aan besteden in de rubriek: ‘Dames in het amateurvoetbal’. De volgende in deze rubriek  rij is Klara Bolt, vrijwilligster bij de voetbalvereniging Kloosterburen.
Profielfoto van Klara Bolt
Klara, Jij bent als vrijwilligster actief in het amateurvoetbal. Wat was voor jou de reden om vrijwilliger te worden: ‘De reden om vrijwilligster te worden bij de v.v. Kloosterburen was  de gezelligheid binnen de vereniging."
Wat doe jij als vrijwilligster binnen de vereniging: ‘Ik ben begonnen met het draaien van kantinediensten. Daarna volgde het schoonmaken van de kantine. Toen Sem ging voetballen bij F jes was Henk Korhorn trainer en leider van dit team. Na een tijdje vroeg Henk mij of ik samen met hem de trainingen wilde geven. Dat leek me heel leuk om te doen. Samen zijn we ook het leiderschap aangegaan van de Fjes. Ik heb veel van Henk geleerd. Het belangrijkste is dat de kinderen plezier hebben in het spelletje. Dat is wat Henk mij heeft geleerd! Ik ben nu actief als leidster van de E 2 samen met Natasja de Vries. De kantine maak ik ook nog steeds schoon, eens in de 6 week samen met Anouska Bolt. Als we het niet vergeten tenminste. Ook ben ik sinds het begin van dit seizoen voorzitster van de jeugdafdeling geworden. Een nieuw jeugdbestuur samen met Bert Mennes en Olger Jonker. Een leuke uitdaging om de jeugdafdeling naar een hoger niveau te brengen samen met alle leiders en trainers.”
Ben jij zelf actief geweest als voetbalster:’ Ik ben zelf niet actief geweest als voetbalster. Ben ik veel te fanatiek voor en zou iemand zijn die veel kaarten zou krijgen.”
De voetbalwereld wordt afgeschilderd als een machowereld. Deel jij die mening: ‘Nee, Ik vind de voetbalwereld geen macho wereld. Het is wel een wereld waarin ik mij thuis voel.”
Veel Groningers zijn fan van FC Groningen. Geldt dat ook voor jou: ’Een FC Groningen-fan ben ik zeker. FC Groningen is een club waar we trots op mogen zijn.
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik ben werkzaam bij de Coop in Kruisweg als allround medewerkster. En mijn grootste hobby is geen voetbal maar toneel spelen bij toneelvereniging O.D.I.”
Ook jij juicht het toe dat meer oud-voetballers zich zouden opwerpen als jeugdtrainer:’ Ik juich het zeker toe dat oud voetballers zich meer gaan inzetten voor de jeugd. Want ook bij onze vereniging  is dat binnen sommige teams een probleem.”
Wat vind jij van al het ophef rondom het Nederlands Elftal zoals nu weer rond Van Persie en Depay: ‘Al het ophef rond het Nederlands elftal inclusief Depay en van Persie, daar heb ik maar 1 oplossing voor. Namelijk alles rond het Nederlands elftal van boven naar beneden schoon vegen en met een schone lei beginnen. Fris aan een nieuw toernooi beginnen.”
Studio Voetbal of Voetbal Inside: ‘Voetbal inside heeft mijn voorkeur en dat komt door Jan Boskamp. Geweldige man.
Wat zijn de grootste problemen waar jij als trainster/leidster tegenaan loopt: ‘Problemen waar ik als leidster tegen aan loop zijn toch het tekort aan trainers/ trainsters voor de jeugd. Verder kan ik niets bedenken.
Steeds vaker wordt er gezegd, de huidige generatie wil onvoldoende investeren in zijn/haar hobby wat het voetballen toch is: ‘Ik heb niet het gevoel dat de huidige generatie onvoldoende investeert in hun hobby, het voetbal. Wel zie je de tendens dat op latere leeftijd het werk invloed gaat krijgen. Dat is iets wat je moeilijk tegen kunt houden.”
Begrijp jij dat clubs steeds moeilijker vrijwilligers kunnen vinden: ‘Er zullen clubs zijn die moeilijk vrijwilligers kunnen krijgen. Bij Kloosterburen  is dat nooit een thema  . Maar ik snap dat dit bij iedere vereniging een vanzelfsprekendheid is.”
Met welke Nederlandse trainer die in het binnen of buitenland  actief is zou jij wel een avondje uit willen en waarom: ‘Ik zou graag een avondje uit eten gaan met Gertjan Verbeek. Hij is nu in Duitsland actief als  trainer. De reden dat ik hem kies is , dat ik hem zou ik adviseren om het Nederlands Elftal  schoon te vegen. Hij lijkt mij er de ideale coach voor. Een man die een eigen mening en visie heeft, daar hou ik wel van.”
Jullie werken als jeugdafdeling van Kloosterburen samen  met FC LEO. Denk jij dat beide jeugdafdelingen in de toekomst helemaal samen  gaan: ‘We hebben samen met Fc Leo een prachtige samenwerking met de A en B junioren, iets om trots op te zijn. Of de gehele jeugdafdeling in de toekomst samen zal gaan? Zolang de clubs hun eigen jeugd nog kunnen bedruipen blijven we dit doen. Een glazen bol heb ik niet, maar zeg nooit , nooit.
Wat heb ik niet gevraagd maar wil je nog wel graag vertellen: ’Ik vond het een eer dat jij mij voor de rubriek: Dames in het amateurvoetbal, hebt uitgenodigd.”