Sabine Jansen (Hunsingo/Omlandia ): Je moet altijd voor het hoogste gaan.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Sabine Jansen voetbalt op het veld voor Hunsingo dames 1 en in de zaal voor Omlandia dames 1. Daarnaast studeert ze aan het Alfa College Sport en bewegen. De 17 jarige verdedigster staat bekend als zeer fanatiek en of daardoor haar plafond wel bij Hunsingo en Omlandia ligt vertelt ze in onderstaand vraaggesprek met Puurvoetbalonline.

 

image-2014-08-04


Sabine jij voetbalt voor Hunsingo op het veld en voor Omlandia in de zaal. Waarom de keuze voor beide verenigingen: ‘Deze keuze om bij beide te voetballen is omdat ik bij Hunsingo hoger op kon voetballen dan bij Warffum en bij Omlandia omdat ik een keer ben uitgenodigd om mee te doen met het team van Omlandia die toen nog in oprichting was, dit vond ik heel leuk vandaar dat ik daar bij dat team ben doorgegaan.”

Wat zijn jouw verwachtingen voor het nieuwe seizoen bij Hunsingo en Omlandia: ‘Bij Hunsingo een compleet nieuwe start, met een compleet nieuw team. Ik hoop dat we in de bovenste helft van de competitie eindigen en daar ga ik natuurlijk helemaal voor! Bij Omlandia ga ik voor het kampioenschap! Gezien de goede oefenreeks moet het kampioenschap haalbaar zijn.”

Ik begreep dat jij verdediger van ‘beroep’ bent. Was voor jou Stefan de Vrij ook de beste verdediger op het WK of kies jij voor een andere: ‘Ik kies dan voor iemand anders en dat is Ron Vlaar. Die heeft volgens mij een fantastische WK gespeeld en hij doet me denken aan mijn teamgenoot bij Hunsingo, Yvonne Visser. Zowel Vlaar als Yvonne gaat er echt voor en stoppen niet als het niet lukt! Ik heb respect voor zulke voetballers, doorgaan tot het einde.”

Nederland werd bij Onder- 19 Europees Kampioen in het damesvoetbal. Dat zorgt er ongetwijfeld voor dat er nog meer meiden gaan voetballen: ‘Er zullen ongetwijfeld meer dames gaan voetballen. Ik ben zelf meer van het mannenvoetbal. Dat vind ik leuker om naar te kijken. Aan de andere kant, bij het damesvoetbal het gezelliger.”

Jij studeert sport en bewegen aan het Alfa College. Wat is er leuk aan deze opleiding: ‘Alle leerlingen hebben ongeveer hetzelfde doel. Sporten en alles daar om heen leren en kennis op doen. En dat spreekt mij erg aan.”

Verbaas jij je ook over het feit dat veel jeugdige voetballers en voetbalsters na een training ongedouchst naar huis gaan: ‘Ik verbaas me er niet over. Soms begrijp ik het wel dat ouders kinderen thuis laten douchen. Ik zelf vind het normaal om na een training/wedstrijd bij je club te douchen.”

Wat verwacht je dit seizoen van FC Groningen: ‘Dat vind ik wel een lastige. Ik ben fan van de FC maar volg niet alles. Wat ik vorig jaar soms heb gezien geeft mij eerlijk gezegd niet alle vertrouwen richting dit seizoen. Maar ik heb ook een aantal wedstrijden gezien waar je kon zien dat ze hun uiterste best deden en dan geniet ik er wel van om naar te kijken. Als ze dat kunnen vasthouden dan moet het wel goed komen dit seizoen.”

Wie wordt er volgens jouw landskampioen en waarom: ‘Landskampioen, weer een lastige vraag haha, Ik ben daar totaal niet goed in om dat te bedenken maar ik denk toch weer Ajax. Het  waarom zou ik niet goed kunnen vertellen, maar zo'n voorgevoel heb ik.”

Steeds meer meiden/dames gaan in het buitenland voetballen. Zo gaat de spits van Oranje, Vivianne Miedema, naar Bayern Munchen en speelt Anouk Hoogendijk bij Arsenal. Dat is een prima zaak voor het Dames/Meisjes Voetbal:’ Ik vind het alleen maar mooi dat het vrouwenvoetbal ook steeds serieuzer word en word genomen. Ik vind het fantastisch goed dat die dames dat gaan doen en dat aan durven. In ieder geval heb ik voor voetballers die op hoog niveau uitkomen veel respect.”

Wat zijn jouw eigen ambities of zie jij Hunsingo en Omlandia als eindstation: ‘Bij Hunsingo ben ik mezelf nog steeds aan het ontwikkelen en heb ik het erg gezellig. Als ik de kans krijg om nog hoger te gaan dan zou ik dat denk ik wel doen. Maar voor nu blijf ik gewoon nog bij Hunsingo. Bij Omlandia hoop ik dat wij ons zelf naar een hoger niveau knokken. Ik heb heel veel vertrouwen in het team. Wat dat betreft moet dat goed komen. We hebben een paar aardige talenten in het team zitten waarmee we echt wel mee hoger op zouden kunnen voetballen. Ik ga daar helemaal voor en ik denk het team ook wel.”

Nog steeds wordt door velen het dames/meisjes voetbal door velen niet serieus genomen. Baal jij daarvan of denk je laat maar praten: ‘Ik baal er niet van. Ik weet dat er genoeg meiden/dames zijn die prima kunnen voetballen, en soms zelfs nog beter dan jongens. Ik vind daarom dat het net zo serieus moet worden genomen als het mannenvoetbal. Het is misschien wel een mannensport maar heel veel dames hebben bewezen dat ze ook prima een balletje kunnen trappen. Dus het zou gewoon serieus moeten worden genomen.”

 

Wichard Slagter is jouw coach bij Omlandia en bij Hunsingo is dat Theo Medema. Wat is het grootste verschil tussen beide: ‘Het grote verschil tussen Wichard en Theo. Die is lastig, Theo en Wichard zijn beide topcoaches, beide bloedfanatiek en voetbal is bijna hun leven. Ik denk juist dat Wichard en Theo heel veel overeenkomsten hebben en daar ben ik heel blij mee. Ik ben zelf ook bloedfanatiek en vind het fijn om een coach te hebben die dat ook is. Ook is er altijd die positiviteit als het een keer niet zo goed gaat. Dat kan gebeuren maar volgende keer gaan we er weer voor de volle 110% tegen aan. Dus ik zou geen verschil weten. Helaas is Theo mijn coach niet meer. Het komend seizoen wordt dat Alfred Sterrenberg.”

Met welke voetballer uit de eredivisie wil jij wel eens een avondje stappen: ‘Dat zou ik echt niet weten haha.”