Mariëlle Vast( SC Loppersum):De interesse in het damesvoetbal blijft te ver achter.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

De 23 jarige Mariëlle Vast voetbalt vanaf 2008 voor  het damesteam van SC Loppersum. In het vraaggesprek met Puurvoetbalonline vertelt ze o.a. waarom het damesvoetbal in Nederland nooit echt van de grond zal komen, het op dit moment wat wisselend is met de trainingsintensiteit van de Lopster dames en dat het nog een zware dobber zal worden om met het damesteam de promotiepoule te bereiken. 
1385862423NNaamloos


Mariëlle jij voetbalt voor SC Loppersum. Sinds wanneer voetbal jij voor Loppersum: Ik voetbal sinds september 2008 bij Sc Loppersum.

De klasse waar jullie in voetballen, de vierde klasse poule 8, is een competitie waar het verschil in het aantal gespeelde duels groot is. Daar stoor jij je enorm aan: Het is niet zo dat ik mij enorm stoor aan het grote verschil in gespeelde duels. Ik ben van mening dat je van elke wedstrijd wat kunt leren, dus ook van moeilijkere tegenstanders waar je misschien met een grote uitslag van verliest. Het kunnen accepteren dat de tegenstander sterker is, vind ik hierbij ook belangrijk. Als je dat kunt accepteren en je leermomenten uit de wedstrijd kunt halen, dan kun je als team sterker worden.

Jullie doelstelling is om in de promotiepoule te eindigen. Dat is een reële doelstelling omdat: Het zou natuurlijk super zijn als we in de promotiepoule zouden eindigen. Dan zijn we voor volgend jaar in ieder geval zeker van een plek in de vierde klasse. Gekeken naar het voetballend vermogen dat we hebben, zou het zeker reëel zijn dat we in de promotiepoule eindigen. Wel is het zo dat wij nog steeds aan elkaar moeten wennen en dat het wedstrijdritme er ook nog niet helemaal in zit. De laatste tijd is het zo dat we de ene week spelen, de andere week weer niet. De laatste wedstrijden die nog zullen komen, zullen we dus keihard moeten een knokken voor elkaar om de overwinningen te behalen.

Vaak hoor je dat de trainingsintensiteit richting de winterstop wat terugloopt. Hoe is dat bij de dames van SC Loppersum: In eerder jaren is dit inderdaad voorgekomen. Daarentegen waren er ook altijd bikkels bij die elke training aanwezig waren. Ook al vroor het 10 graden, sneeuwde het en/of lag er ijs op het veld, er kon heus wel een balletje getrapt worden. Dit seizoen varieert de trainingsintensiteit, de ene week is de opkomst erg hoog, de andere week ver onder peil. Of dit te maken heeft met feit dat we richting de winterstop gaan wil ik niet zeggen. School, werk, stages en blessures zijn ook oorzaken waardoor de trainingsopkomst niet altijd optimaal zijn.

SC Loppersum is een hechte club waar veel vrijwilligers actief zijn. Ben jij ook als vrijwilliger actief binnen de voetbalvereniging: In het verleden ben ik een avond in week training geven aan de E-ers, samen met Ruben Danhof. Op het moment ben ik niet meer als vrijwilliger actief binnen de club. Wellicht in de toekomst.

Nederland heeft zich voor het WK geplaatst en velen denken dat ze niet verder dan maximaal de kwartfinale komen. Waarom hebben deze, kenners’ ongelijk: Ik hoop natuurlijk dat we ver komen in het WK. Dat zou fantastisch zijn. Het is afwachten hoe fit de spelers zijn als we beginnen met het WK en hoe Nederland zich staande houdt tegenover zijn tegenstanders. We zullen het over een paar maanden zien!

Tegenwoordig zijn fel gekleurde voetbalschoenen, trendy’ wat voor prachtige kleuren hebben jouw kicksen: Mijn schoenen zijn zwart-blauw.

Wat doe je in het dagelijks leven: Momenteel werk ik bij SNT(een bedrijf op het gebied van klantencontact) in Groningen.

FC Utrecht is de volgende club die stopt met zijn damesteam. Dat betekent dat het damesvoetbal niet van de grond komt of hebben clubs te weinig geduld: Ik denk dat het damesvoetbal inderdaad, helaas, niet van de grond komt. Ondanks dat er op tv steeds meer damesvoetbal wordt uitgezonden, zie je dat hier lang niet zoveel belangstelling voor is dan voor mannenvoetbal. Het respect en dergelijke is er wel voor het vrouwenvoetbal, maar de interesse erin blijft achter.

FC Groningen doet het prima in de competitie. Velen hadden dat niet verwacht maar hoe denk jij daarover: Ik vind dat FC Groningen het goed doet dit seizoen. Als zij zich sterk blijven opstellen en hun puntjes blijven pakken, denk ik dat dit seizoen nog erg leuk kan worden voor FC Groningen.

Het eerste elftal van Loppersum presteert ook dit jaar weer prima in de tweede klasse. Wat denk jij dat de kracht van het eerste elftal is: Het is een hecht team.

Als jij bondscoach Louis van Gaal een keer mocht vervangen, hoe zou jouw basiselftal er dan uitzien: Krul; Van der Wiel, Van Dijk, Martins Indi, Willems; Van der Vaart, Sneijder, Strootman; Robben, Van Persie, Depay.

Met welke voetballer uit de eredivisie zou jij wel een avondje willen stappen: Filip Kostic van Fc Groningen