Maaike Bouwman( De Pelikanen dames 1): Wij moeten in de top meedraaien

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Maaike Bouwman is de keepster van De Pelikanen dames 1. Voor dit team komt ze sinds een paar jaar uit nadat haar voetballoopbaan bij WEO uit Woldendorp begon. Dat en nog veel meer vertelt ze in onderstaand vraaggesprek waarbij ze tot een opvallende opstelling van het Nederlands Elftal komt
1382331825Nmaaike

 Maaike jij voetbalt voor dames 1 van De Pelikanen. Wat is jouw positie binnen het team: Ik ben de keepster van Pelikanen dames 1.
Kun jij in het kort wat over je voetballoopbaan tot nu toe vertellen: Ik ben op mijn 5e begonnen bij vv Weo. Daar heb ik met heel veel plezier elf jaar tussen de jongens gespeeld. Ik moest toen weg bij vv Weo omdat ik niet meer tussen de jongens mocht spelen. Toen heb ik gekeken waar ze een keeper nodig hadden en kwam ik toen bij de dames van Holwierde uit. Zij speelden toen in de 5e klasse. Ik heb daar een seizoen gespeeld alleen wilde ik graag wat hoger voetballen. Uiteindelijk ben ik rond gaan kijken en kwam ik in contact met iemand van De Pelikanen. Ik heb toen een paar keer meegetraind en nu speel ik hier al een aantal jaren.

Wat is dit seizoen qua positie een reële doelstelling op de ranglijst voor de dames van De Pelikanen1: Een reële doelstelling is denk ik dat we bovenin mee moeten draaien bij de top 3. Ik denk dat we een periode kunnen halen. Als we gewoon ons eigen spel blijven spelen dan kunnen wij redelijk ver komen.
Jullie zijn het seizoen met vier punten uit twee duels begonnen. Maar aan het verslag van het duel tegen De Vogels te zien hadden dat zes punten moeten zijn:

Tegen de Vogels hebben we de kansen wel gehad maar konden we het niet afmaken. Dat overkomt je soms maar is eigenlijk wel inherent aan het voetbal.
De tien minuten straf vindt jij een waardeloze straf: Waardeloos niet, maar in sommige kan het een maatregel zijn die sommige teams goed van pas komen. Aan de andere kant kan de straf ook te zwaar zijn. Ik vind daarom gewoon een beetje dubbel. 
Cambuur degradeert dit seizoen niet uit de eredivisie omdat: Er andere teams op dit moment zwakker dan Cambuur zijn. Ze doen het gewoon goed in de eredivisie. 
Hoofdtrainer Kees Bouma komt regelmatig een wedstrijd van jullie bekijken: Ik heb echt geen flauw idee.
Tegenwoordig worden trainingen en wedstrijden wel heel snel afgezegd. Hoe is dat bij de dames van De Pelikanen: Ik train zelf ook maar een keer per week omdat ik met studie/stage zit. Ik denk als ze bij ons afzeggen dat ze daar wel een goede reden voor hebben. Vroeger vond ik in de competitie dat de wedstrijden wel snel werden afgelast. Bij ons worden tegenwoordig de wedstrijden niet meer zo snel afgelast of verplaats dan in het verleden maar om je heen hoor je wel dat dit ook wel eens anders is.

Er is tegenwoordig te veel voetbal op de TV: Ik vind het erg meevallen, het is meestal van vrijdag tot zondag. Ik vind het wel leuk als er voetbal op TV is. Vooral de Champions League en Europa League vind ik erg leuk om te zien, de beste teams die dan strijden om deze titel.

Damesvoetbal wordt door heel veel mensen niet serieus genomen wat iets is waar jij je kwaad om kan maken: Ik kan me hier niet kwaad om maken. Vrouwen voetbal is wel in opmars, je ziet het steeds vaker op tv en je leest er steeds vaker over.

Volg jij de eredivisie en zo ja wat is dan jouw favoriete club en waarom: Ik volg het een beetje, ik kijk zondags wel altijd wat de uitslagen zijn in de eredivisie en als ik thuis ben kijk ik wel wedstrijden. Feyenoord volg ik eigenlijk altijd wel dus dat is wel mijn favoriete club.

Wat doe jij in het dagelijks leven: Ik zit in mijn laatste jaar van mijn opleiding gehandicaptenzorg. Hiervoor moet ik 3 dagen in de week stage lopen en 1 dag in de week naar school. Ik hoop einde van dit school jaar mijn diploma te halen.

Ben je verder nog als vrijwilligster actief binnen De Pelikanen: Nee ik ben verder geen vrijwilliger binnen De Pelikanen.

Met welke speler uit de eredivisie wil jij wel een avondje stappen: Dit is een lastige vraag, want op welk gebied wil je met iemand een avondje stappen. Om te praten over voetbal of gewoon om te lachen. Ik kies dan wel voor een keeper, dan hebben we in ieder geval gesprekstof. Maar welke keeper? Ik ga voor de keeper van Feyenoord. Erwin mulder is denk ik wel een gezellig iemand waar je een leuke avond mee kunt hebben.

Jij moet voor een keer Louis van Gaal vervangen als bondscoach. Met welke basiself start jij: Michael Vorm; Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Daley Blind; Strootman, Nigel de Jong, Van de vaart; Dirk Kuijt, Robin van Persie, Lens