Marian Bouwman: SC Loppersum is mijn club!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Marian Bouwman voetbalt voor het damesteam van SC Loppersum, dat uitkomt in de vierde klasse. Marian heeft het prima naar haar zin bij Loppersum en vertelt waarom. Maar ook heeft ze een mening over wat haar idool Robin van Persie moet doen en baalt ze van de matige resultaten van het Nederlands dameselftal op het EK. Dit, en nog veel meer in onderstaand vraaggesprek dat Puurvoetbalonline met de voetbalster uit Loppersum had

1381324780N19488 477959125599980 639111273 n

 Marian jij werkte een paar jaar geleden ook mee aan een rubriek voor Puurvoetbalonline. Wat is er sinds die tijd veranderd binnen het damesteam van SC Loppersum: Een aantal jaren geleden heb ik inderdaad meegewerkt aan een rubriek voor Puurvoetbalonline. Daarna is er veel gebeurd bij ons dameselftal. Toen waren wij bijvoorbeeld nog hard op zoek naar een sponsor. Ondertussen hebben we er nu zelfs twee. André Woortman en de Albert Heijn in Loppersum. Ook zijn we kampioen geworden en spelen we nu in de 4e klasse. Verder zijn er wat meiden gestopt zij maar zijn er ook nieuwe speelsters bijgekomen

Gerieke Wiersum(SV Bedum) is van mening dat een beter presterend Nederlands dameselftal het dames en meisjes voetbal in Nederland nog meer een boost had gegeven. Hoe denk jij daarover: Als het Nederlands dameselftal beter had gepresteerd dan had dat inderdaad het dames en meisjes voetbal nog meer een boost gegeven. Dit omdat de dames uit het Nederlands dameselftal voor de meisjes een voorbeeld kunnen zijn. Nu wordt er snel gedacht, het wordt nooit wat met het damesvoetbal in Nederland. Hadden de dames een goed resultaat neergezet dan was het misschien een keer klaar met de ‘discussie’ dat vrouwen niet kunnen voetballen.

Wat doe je op dit moment in het dagelijks leven: Ik volg de studie maatschappelijke zorg en loop stage bij een zorgboerderij.

Jouw idool Robin van Persie had eerder over moeten stappen naar Manchester United: Ja en nee, ergens vind ik dat het misschien wel op het juiste moment was. Hij heeft veel geleerd bij Arsenal is daar echt groot geworden en heeft daar 8 jaar gespeeld. Heeft helaas weinig prijzen gewonnen, wel komen de kwaliteiten die van Persie beheerst nu nog meer tot zijn recht. Ik denk dat dit zijn laatste top club is, hij zou het bij United mooi af kunnen sluiten.

Voetbal jij alleen voor SC Loppersum of voer jij binnen de vereniging ook vrijwilligers taken uit: Ik voetbal alleen bij SC Loppersum. Eens in de zoveel tijd verkoop ik met nog een team genoot loodjes als het eerste elftal voetbalt. Verder doe ik geen vrijwilligers werk bij SC Loppersum

Vaak wordt gezegd, in een damesteam sudderen problemen vaker langer door dan bij mannen, hoe ervaar jij dat: Dat ervaar ik ook zo. Mannen kunnen op elkaar schelden vloeken en tieren en in de 3e helft gezellige een biertje drinken. Wij vrouwen moeten vaak dingen wel uit praten. Wel merk ik dat we daar als dames wat harder in worden, en dat is in het voetbal wel nodig.

Jullie spelen in de vierde klasse en krijgen ook met het fenomeen tien minuten straf te maken. Wat vind je van deze nieuwe regel: Prima regel, maar ik denk dat het bij ons weinig voor zal komen. Het gebeurd maar zelden dat er een kaart uitgedeeld wordt.

FC Groningen gaat dit seizoen geen play offs spelen omdat: FC Groningen gaat wel play offs spelen omdat ik vind dat ze een leuk team hebben staan en misschien nog wel voor verrassende resultaten gaan zorgen.

SC Loppersum is: Een voetbalclub, gezelligheid, een open deur voor iedereen, prestatiegericht, rood/blauw, clubgevoel, saamhorigheid, jong en oud, plezier, initiatiefrijk, sportief, bier, kampioenen, elk team is van waarde en natuurlijk; Mijn club!

Van Persie en Arjen Robben hadden wat meer kerel mogen zijn rond het selecteren van Wesley Sneijder: Ik weet niet wat er achter de schermen besproken wordt en hoe Arjen Robben en Robin van Persie gereageerd hebben op het feit dat Sneijder enkele weken in eerste instantie niet geselecteerd werd. Wel vind ik dat Sneijder geselecteerd had moeten worden. Sneijder is een ontzettend creatieve middenvelder die het Nederlands elftal keihard nodig zal hebben. Hij had dat vertrouwen van de bondscoach moeten krijgen.

Jaap Danhof is al vijf seizoenen hoofdtrainer in Loppersum. Hoe vaak heeft hij een wedstrijd van jullie gezien: Vaak als de wedstrijd gaande is sta ik in het veld, en dan kijk ik niet wie er allemaal aan de kant staan. Jaap kijkt na mijn idee elke thuiswedstrijd wel mits dit lukt in combinatie met het eerste elftal natuurlijk. Ik zie Jaap Danhof bij ieder team wel kijken, dus als hij kan staat hij ongetwijfeld ook bij ons.

Voor een keer moet jij Louis van Gaal vervangen. Wat wordt jouw basiselftal: Tim Krul; Janmaat, Martins Indi, Rekik, Blind; Sneijder, Van der Vaart, Schaars; Depay, Robben; Van Persie..