Marlotte van den Berg(v.v.Bedum): Mooi dat damesvoetbal steeds serieuzer genomen wordt

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Marlotte van den Berg is voor het vijfde seizoen de vaste verzorgster van de voetbalvereniging Bedum. Daarnaast is ze de partner van Forward-trainer Dirick Jan van Strien die eerder als trainer bij de Bedumers actief was. Voor Puurvoetbalonline beantwoorde enkele vragen en stellingen voor de rubriek ‘Voetbalvrouwen’.

369268 579034392 255503859 n

Marlotte, jij bent als verzorgster verbonden aan de v.v. Bedum. Waarom de taak als verzorgster: Ik heb fysiotherapie gestudeerd aan de Hanze Hogeschool te Groningen en ben in april jl. afgestudeerd. Ik ben in mijn tweede studiejaar begonnen als verzorgster. Op deze manier kon ik al wat ervaring op doen, omdat ik toen nog geen stages had. En tot op heden doe ik dit nog steeds.  

Wat doe jij in het dagelijks leven Marlotte: Sinds april ben ik afgestudeerd van de opleiding fysiotherapie en ben op dit moment aan het werk als fysiotherapeut in het Martini Ziekenhuis. Hier sta ik op de afdelingen orthopedie, chirurgie en neuro- chirurgie. Verder ben ik veel te vinden op het voetbalveld, ik ben niet alleen verzorgster bij v.v. Bedum, maar speel zelf ook nog in Dames 2 van SJO Bedum.

Jouw partner Dirick Jan van Strien was vorig jaar trainer in Bedum en is nu actief bij Forward. Was het geen optie om met hem mee te gaan naar Forward: Het was niet echt een optie om mee te gaan naar Forward, want hoewel zij geen verzorgster hadden op dat moment, is er daar ook geen budget voor. Het blijft een studentenvereniging. Maar bovenal vind ik het ook belangrijk om je eigen ding te doen. Dit wordt nu mijn vijfde seizoen en het bevalt me prima, daardoor was de beslissing dan ook snel gemaakt.  

Jullie zijn dit seizoen begonnen met een zege op Harkstede en een nederlaag tegen Hunsingo en daarna een zege tegen Tolbert. Is dat het beeld wat we van Bedum kunnen verwachten: Ik vind het lastig om het te voorspellen, maar ik denk dat er in deze competities een aantal teams bovenuit zullen springen waaronder Hunsingo. Er zullen ook wat mindere teams in de competitie zitten waarvan je kunt winnen zoals van Harkstede en Tolbert. Maar wat ik al zei, het is moeilijk te voorspellen. Je hebt straks weer te maken met gele kaarten, blessures etc. waardoor je weer vreemde uitslagen zult tegenkomen.

Ben jij zelf ook actief als voetbalster of ben je dat geweest: Toen ik 10 jaar was ben ik begonnen met voetballen bij de D-ers. Ik speelde toen bij de jongens en heb dit tot de A1 gedaan. Daarna ben ik ongeveer 2 jaar gestopt met voetballen en in die tijd ben ik verzorgster geworden. Toch miste ik het om zelf te voetballen en daarom ben ik weer begonnen bij de dames van v.v. Bedum.

FC Groningen staat op dit moment op een 12e plaats in de competitie en dat is ook de plaats waar ze op dit moment horen:

Het gaat niet echt heel gemakkelijk bij de FC. Dit is al zo sinds de winterstop en ondanks de vele aankopen is er volgens mij nog niet veel veranderd. Een nieuw team moet op elkaar ingespeeld raken en dat kost tijd. Momenteel is dit dus een redelijke positie, maar hopelijk stijgen ze nog wel wat.


Vaak wordt gezegd Bedum is een rijke club door het ‘Robben-geld’. Ben jij ook van mening dat de buitenwereld ten onrechte denkt dat er tonnen in Bedum zijn binnengekomen: 
Ik kan me goed voorstellen dat mensen zeggen dat Bedum een rijke club is, v.v. Bedum heeft natuurlijk ook erg veel “Robben- geld” gekregen. Ze moeten alleen ook weten dat het voor een club erg lastig is om te blijven bestaan in deze tijden. Als Bedum dit geld niet had gekregen dan bestonden we misschien niet eens meer.

Waarom juich jij een fusie in Bedum toe: 
Het heeft een hele poos geduurd, maar eindelijk is de jeugd gefuseerd. Ik juich dit erg toe, omdat je op deze manier veel betere teams kunt maken en zo kan je alle eerste teams op een hoger niveau laten spelen. Verder is het natuurlijk veel makkelijker om één club op één sportpark te hebben. Kijk alleen al naar het indelen van de trainingen.

Ik heb het idee dat er in vergelijking met vorig jaar meer publiek bij wedstrijden van het eerste elftal aanwezig is. Klopt dat volgens jou: Dat is mij eigenlijk niet echt opgevallen, maar het zou natuurlijk kunnen. Er zijn afgelopen seizoen natuurlijk wel een aantal spelers gestopt en ik kan me voorstellen dat supporters nieuwsgierig zijn wat we er nu van maken. Ik hoop dat veel supporters het is meegevallen wat voor resultaten we tot nu toe hebben neergezet.

Iedereen heeft het opeens over de frisse wind binnen Oranje. Ik zie dat als de waan van de dag of denk jij daar anders over: Ik kijk naar de wedstrijden van Oranje, maar hou me er verder eigenlijk niet echt mee bezig. Of van Marwijk nu bondscoach is of van Gaal, dat maakt mij niet zoveel uit.

Ajax en PSV nemen het damesvoetbal eindelijk serieus en dat juich jij toe omdat: Het is natuurlijk super om ook het dames voetbal in Nederland wat meer van de grond te krijgen. Ook wij als dames kunnen fanatiek en serieus met een sport bezig zijn. Een stukje aandacht hiervoor is dan ook altijd goed!

Hoe lang mag Dirick Jan chagrijnig zijn van jou na een verloren duel: Wanneer Dirick Jan thuis komt en hij verteld hoe het is gegaan mag hij best nog even chagrijnig zijn, maar hij moet zich er wel snel weer overheen zetten, maar over het algemeen heeft hij het al weer van zich afgezet zodra hij thuis is (tot nu toe).

Wat heb ik niet gevraagd maar wil jij nog wel vertellen: Het lijkt mij wel leuk als er ook verslagen van het damesvoetbal in de Ommelander komen. Zou jij hier iets voor kunnen regelen?