Eva Pot (v.v.Farmsum/ De Voetbalschool): Ook bij de jeugd blijven de 'echte" over.):

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Eva Pot voetbalt stapte twee seizoenen over van Eems Boys naar Farmsum om daar in het damesteam te gaan voetballen. Als stagiaire van Dé Voetbalschool is bezig met het opzetten van de locatie in Hoogeveen waar ze in onderstaand vraaggesprek meer over vertelt naast dat ze zaalvoetballen leuk vindt en een grote fan van Robin van Persie is.

1336554008Neva pot

 Eva Pot in actie op het jubileum toernooi toen v.v.Farmsum 60 jaar bestond

Eva jij voetbalt voor de voetbalvereniging Farmsum als ik goed gelezen heb. Wat is jouw positie binnen het team: Ik voetbal inderdaad bij Farmsum, na de gehele jeugdopleiding doorlopen te hebben bij Eems Boys moest ik 2 jaar geleden helaas de overstap maken naar Farmsum. Maar goed, met voetbal maak je overal vrienden! Zo ook bij Farmsum, het is zeker een mooie club! Mijn positie binnen het team is voorstopper en dat vind ik ook zeker de mooiste positie op het veld, de bal onderscheppen en dan een aanval opzetten.

Jij speelt ook in de zaal. Deel jij de mening van velen dat zaalvoetbal en veldvoetbal niet samen gaan: Ik voetbal inderdaad ook in de zaal, bij Drs. Vijfje uit Groningen(ook al een mooie club!). Zaalvoetbal en veldvoetbal gaan prima samen! Al kunnen ze het op het veld niet waarderen dat ik in de zaal geblesseerd ben geraakt....

Jij loopt stage bij Dé Voetbalschool als ik goed ben ingelicht. Waar bestaan jou werkzaamheden precies uit: Voor mijn studie Sportmanagement loop ik inderdaad stage bij De Voetbalschool. Mijn grootste werkzaamheid is het opzetten van een nieuwe vestiging in Hoogeveen. Op dit moment zitten we dicht bij de opening en ben ik erg benieuwd naar het resultaat! Tevens ben ik aanwezig bij de overige activiteiten die De Voetbalschool organiseert in noord Nederland. Daarbij richt ik me vooral op meisjes voetbal.

Het 1e elftal van Farmsum werd redelijk overtuigend kampioen in de vijfde klasse. Gaan ze het nu wel redden in de vierde klasse denk je:Het eerste elftal, ja daar kijk ik elke thuiswedstrijd. Veel zie ik niet van de wedstrijd omdat het altijd erg gezellig is langs de lijn. Om toch mijn mening te geven denk ik dat er een paar versterkingen bij moeten komen om het te redden.

Vaak wordt er gezegd dat de jeugd niet alles meer voor hun sport overheeft. Hoe kijk jij daar tegenaan: Dat zie ik niet zo. Er ontstaan steeds meer activiteiten die men kan ondernemen in de vrije tijd. De echte sportliefhebbers blijven denk ik altijd bestaan en deze sportliefhebbers, zullen op welk niveau dan ook veel voor hun sport over hebben.

Dé Voetbalschool timmert aardig aan de weg en heeft meerdere vestigingen. Wat vind jij de kracht van De Voetbalschool: De kracht van De Voetbalschool is de absolute passie van de medewerkers. Deze passie staat garant voor een heleboel kwaliteit en plezier op het veld.

We krijgen binnenkort weer de nationale discussie wie er moet spelen Van Persie of Huntelaar. Wat is volgens jou het ideale plaatje waardoor dat Europees kampioen kan worden: Van Persie moet spelen!! Altijd al fan geweest en hij is een geweldige voetballer die heel goed presteert bij Arsenal. Echter kan ik niet ontkennen dat Huntelaar misschien wel een betere spits is voor Oranje. Ik laat dit luxeprobleem dan ook maar over aan onze bondscoach

Heb jij zelf ambities om als trainer door te gaan in het voetbal: Ik heb zeker ambities om na mijn studie als trainer aan de slag te gaan bij een amateurverenging. Ik vind het prachtig om met kinderen te werken, dit in combinatie met voetbal is natuurlijk ideaal.

Wat vind jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom: Dit vind ik een lastige vraag, ondergewaardeerde spelers zijn meestal dienende spelers voor een elftal. De aandacht gaat vrijwel altijd uit naar de spits die een belangrijke goal maakt of de vleugelspeler met een mooie actie. Ik heb zeker ook respect voor de spelers die hard werken en misschien een iets mindere techniek hebben.

Vaak worden fouten van scheidsrechters tot in den treure uitgemolken. Wordt het geen tijd dat de scheidsrechter videobeelden als hulpmiddel krijgt: In het voetbal lopen we wat dat betreft altijd achter op sporten als tennis en hockey. Persoonlijk vind ik dat we daar van af moeten stappen en hulpmiddelen moeten inzetten, er staan inmiddels zulke grote belangen op het spel dat je dat niet door 1, 3 of inmiddels zelfs 6 paar ogen kunt laten beslissen. Ik denk dat bijvoorbeeld videobeelden veel meer effect zouden hebben als een scheidsrechter op de achterlijn. Echter zie je dat vaak na het bekijken van de beelden ook nog veel discussie ontstaat.

Jullie staan met de dames van Farmsum bovenaan. Dat aan het einde van de rit nog zo omdat:Helaas hebben we afgelopen zaterdag verloren, toch zijn we allemaal klaar voor een mooi feestje tijdens Pinksteren 2012! Door onze teamspirit en enkele individuele kwaliteiten moeten we onze laatste wedstrijden dus zeker winnen. Helaas zijn we nu wel afhankelijk van andere uitslagen..