Claire List(de Heracliden): Iedereen moet naar Spieren voor Spieren-finale komen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Claire List voetbalt sinds een jaar in dames 1 van de Heracliden want in de jaren daarvoor was schaatsen de sport waar ze haar energie instak.

 1332224894N174401 100001975509126 418931423 n

Nadat ze vorig seizoen besloot om het schaatsen op een lager pitje te zetten werd het voetbal sport nummer één. Dat en nog veel meer zoals over de actie Spieren voor Spieren van haar vereniging komt allemaal aan de orde in onderstaand vraaggesprek dat Claire aan Puurvoetbalonline gaf.

Claire jij voetbalt voor de dames van De Heracliden. Heb je ook in jeugdteams van De Heracliden gevoetbald:
Nee, in de jeugdteams heb ik niet gespeeld, aangezien ik 13 jaar op schaatsen heb gezeten en in de zomer aan het skeeleren, wielrennen en hardlopen. Vorig schaatsseizoen heb ik besloten om er mee te stoppen, want het laatste seizoen lukte het ook niet echt om mijn tijden nog te verbeteren en daardoor was mijn motivatie ook een beetje weg. Toen heb ik uiteindelijk besloten om ermee te stoppen (wel blijf ik het voor mezelf doen) en heb ik gekozen voor het voetbal, omdat ik dit ook altijd al een leuke sport vond, alleen kon ik dit naast het schaatsen etc. er niet bij doen. Dus toen ben ik rond april/mei 2011 bij Heracliden gaan voetballen, en dat bevalt me tot nu toe prima!
 
 Hoe jammer vond jij het als schaatsliefhebster dat de Elfstedentocht niet doorging: ·Dit vond ik wel heel jammer, aangezien iedereen het al over de Elfstedentocht had, die er waarschijnlijk wel zou komen. Helaas ging dit dus niet door. Anders waren wij er wel met een groepje heen gegaan, om te kijken.
 
 Jouw teamgenoot, Wieke Molema, vertelde dat jullie rijp zijn voor een klasse hoger. Deel jij haar mening: ·Ja, met Dames 1 moet dat wel kunnen denk ik. Zoals Wieke ook al vertelde, er zit genoeg potentie in om een klasse hoger te gaan voetballen, alleen eindigen we altijd net op de tweede plaats. Maar we zijn net weer begonnen met de competitie, dus er zijn weer nieuwe kansen! Dit seizoen zullen we zien, hoe we het er vanaf brengen.
 
 Vrijdag 22 juni begint de het 24 uurs toernooi in Uithuizermeeden t.b.v. Spieren voor Spieren. Waarom moeten we allemaal naar De Heracliden komen: ·Nou, ik vind dat de Heracliden heel erg hun best heeft gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de actie 'spieren voor spieren'. En om dan met verschillende teams de hele nacht te kunnen voetballen, dat is gewoon een hele leuke en gezellige ervaring! Ik heb wel eens eerder meegedaan aan een 24-uurs toernooi, maar dan in Eenrum, dat was ook een hele leuke en gezellige nacht voetbal. Dus hoe meer mensen, hoe gezelliger en leuker het wordt! En uiteindelijk hopen we natuurlijk dat we een mooi bedrag bij elkaar hebben kunnen krijgen met de Heracliden. Dus kom allen gezellig naar Uithuizermeeden!
 
Jij loopt stage in het Martine Ziekenhuis. Vind jij het ook een drama dat er zoveel in de zorg bezuinigd wordt: ·Dat klopt, ik hoop ook dat ik na deze stage mijn diploma als verpleegkundige in ontvangst kan nemen. Bezuinigingen waren er de laatste jaren al wel wat, maar ik hoop dat het niet heel veel erger wordt. Ik maak me nog niet heel veel zorgen over de bezuinigingen, want toch is er meestal in de zorg nog wel veel werk te vinden, alleen moet je er een beetje tussen zien te komen, vooral in het ziekenhuis.

 De Heracliden is: ·Een leuke, gezellige en sportieve club! Ik ga hier ook altijd met plezier heen, er hangt gewoon een leuke en gezellige sfeer bij de Heracliden. 

 In juni begint ook het EK-voetbal en dat gaat Claire List in de kroeg volgen: ·Haha, jazeker! Ik denk dat de meeste mensen dan wel in de kroeg of ergens anders met een grote groep het EK volgen, want dat is natuurlijk de leukste en gezelligste manier om het EK te kijken. En dan alleen nog hopen dat ze Europees Kampioen mogen worden, hoewel het wel een moeilijke poule is, waar ze in zitten.
Zonder Arjen Robben is Nederland kansloos op het EK: ·Als je kijkt naar het WK, hebben ze het ook wel eens zonder Arjen Robben moeten doen, dus het moet ze ook wel zonder Arjen Robben lukken. Maar natuurlijk is hij een heel goede voetballer en met hem erbij kunnen we het wel een heel eind schoppen denk ik.
 
Tegenwoordig gaat iedereen steeds verder weg qua vakantie. Wat is jouw favoriet vakantieland en waarom: ·Tja.. Ik heb niet echt een favoriet vakantieland, ga overal met plezier heen. Als ik echt moest kiezen, denk ik dat ik voor Spanje ga. Zolang er maar zon, zee en strand is, haha.
 
Een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie is in jouw ogen: ·Poeeh, daar vraag je me wat. Meestal kijk ik automatisch naar de eredivisie omdat mijn vader het kijkt, maar vind het nooit zo leuk om naar die wedstrijden te kijken, dus heb ook niet echt een voorkeur. Dan kijk ik toch liever naar het schaatsen.
 FC Groningen zal dit jaar de play-offs niet halen maar zal moeten strijden tegen degradatie: ·Tja, dat is afwachten, ze mogen wel eens weer wat beter gaan voetballen, want hoe het de laatste weken gaat is ook niks.