Wendy Oostra: Als Quinten Kereltje,Kereltje gaat roepen heeft hij het talent van Rene

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Sinds maart 2011 is Wendy Oostra, partner van FC LEO-voetballer Rene Oostra, zelfstandig als gastouder begonnen. In onderstaand interview praat ze daarover maar ook over haar voetballende mannen, de toekomst van Leens en wat er leuk aan een teamsport is .

      1330851874NFoto Wendy

                                    Wendy Oostra

Jij bent vanaf maart 2011 ‘eigen baas”. Kun je dat eens uitleggen: Vanaf die tijd ben ik begonnen met gastouderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Op dit moment heb ik vijf gastkindjes die meerdere dagen in de week bij ons komen. Het is erg leuk om te zien dat onze kinderen het ook erg leuk vinden, het is een soort 2e familie. Ik heb nu nog op dinsdag en donderdag 2 plekjes vrij, ook in de vakanties komen de kindjes gewoon bij ons en maken we er een gezellig feestje van. Ook heb ik een eigen website gemaakt voor de opvang: www.onlykiddies.nl
   
 Ben jij iemand die trouw de wedstrijden van haar partner bezoekt: Voordat de kinderen er waren, ging ik wel veel mee, maar met kleine kinderen is het erg lastig, sinds onze jongste ook op voetbal zit, zijn we weer vaker op het voetbalveld te vinden.
 
Enkele weken geleden was jullie zoontje pupil van de week. Heeft Quinten het talent van zijn vader denk je: ja zeker, Quinten is normaal gesproken een erg rustig/verlegen mannetje, maar met voetbal gaat hij er 120 % voor, ik denk dat we nog veel meer van hem gaan zien. Als hij later net als René "kereltje" kereltje" gaat roepen klopt het helemaal.
 
Jij vertelde dat je 11 jaar aan fitness hebt gedaan. Je hebt de overstap naar het volleyballen gemaakt. Waarom een teamsport: Fitness is erg leuk om te doen als je overdag veel mensen om je heen hebt, maar ik merkte sinds dat ik gastouder ben, dat ik mensen om me heen miste, de sociale contacten vind ik erg belangrijk. Afgelopen oktober ben ik bij Merna dames 1 gaan volleyballen en het bevalt me erg goed. Ook het nazitten met een drankje is erg gezellig:)
 
De regelgeving vanuit Den Haag veranderd steeds richting kinderopvang cq gastoudergezinnen. Snap jij het allemaal nog wel wat Den Haag bedenkt: Eigenlijk niet zo goed meer, er veranderd zoveel en snel, dat je het amper kan bijhouden. Zelf merk ik niet zoveel veranderingen, De GGD controles aan huis vind ik erg belangrijk, en de eisen zijn best hoog, maar begrijp wel dat dit nodig is om goede opvang te bieden en mijn opvangtarief van 5,80 euro per uur, is nog te doen. Maar het wordt de mensen steeds wel moeilijker gemaakt.
 
Nederland raakt binnenkort weer in de ban van het EK. Hoe ga jij dat beleven: Als het weer zo ver is, dan komen natuurlijk de vlaggetjes weer te hangen in de tuin, en kijken we alle wedstrijden, maar verder doen we er niet zo heel veel aan.
 
In Leens wordt op dit moment aardig gebouwd aan een nieuw winkelcentrum. Dat is slecht nieuws voor de omliggende dorpen: Zeker voor de winkels in de omgeving, en ik begrijp dat het voor ouderen erg vervelend is, omdat ze dan bv. de boodschapjes uit een ander dorp moeten halen. Voor Leens vind ik het wel erg fijn, zo worden er meer mensen naar het dorp getrokken. Op dit moment is er geen drogist, en je merkt aan veel mensen dat dit toch een groot gemis is. 
 
Wendy Oostra is geen fanatieke Tv-kijker wat voetbal betreft: Nee, inderdaad, als René en Quinten kijken, kijk ik af en toe wel mee, maar het EK vind ik wel erg leuk om te zien.
 
Vaak wordt gezegd dat kinderen teveel achter de PC zitten. Dat gaat bij jou niet gebeuren: Onze kinderen zitten ook achter de pc, maar doen dan vaak wel oefeningen voor school, verder ook wel spelletjes maar met mate.
 
We ontkomen er niet aan maar Prins Friso bepaalde het nieuws in Nederland de laatste weken. Had jij deze uitkomst verwacht: Toch wel een beetje, hij lag al een aantal dagen zonder verbetering in het ziekenhuis, en dat is vaak geen goed teken. Toch is het natuurlijk erg vervelend, om te horen hoe ernstig het eigenlijk is, en dan schrik je wel even.
 
Naast je werk en sport ben je ook ergens anders nog mee actief begreep ik. Kun je vertellen wat: Ik ben ook actief met het naaien van allerlei kleine (kraam) cadeautjes, bv. babylaarsjes, telefoonhoesjes, knuffels, en nog veel meer. Ook sta ik regelmatig op verschillende markten in de regio. Mensen komen ook gewoon bij mij thuis om te vragen of ze iets kunnen bestellen, nou dat kan altijd, zo kunnen ze zelfs hun eigen stofje uitkiezen. Via mijn website kun je ook in de webwinkel komen, zo heb je alles bij elkaar.