Trijnette Zuidema(FC LEO): Niklas Moisander is wel een lekker ventje

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Trijnette Zuidema voetbalt voor het damesteam van FC LEO en vertelt onder andere over haar verblijf in Dublin, waarom de dames van FC LEO een moeizaam seizoen doormaken en met welke voetballer uit de eredivisie ze wel een avondje wil stappen en wat leuk is .. het is deze keer niet Theo Janssen.

197300 140220756043837 100001677400625 239041 436701 n

Trijnette Zuidema tijdens haar verblijf in Ierland

Trijnette jij voetbalt voor het damesteam van FC LEO. Waarom maken jullie een moeizaam seizoen door volgens jou: Ja dat klopt! We maken inderdaad een moeizaam seizoen door en door verschillende blessures is de selectie behoorlijk uitgedund. Dit vind ik erg jammer want zo sta je vaak met te weinig vrouwen op het veld. Ook komen er geen nieuwe dames bij dus dan blijf je met net genoeg over.

Jij bent bezig aan je laatste jaar van je studie Vastgoed en Makelaardij. Gezien de recessie waarin Nederland schijnt te zitten is dat geen opleiding met een perspectief op een baan, of vergis ik mij: Tja.. 4 jaar geleden had ik dit natuurlijk ook niet bedacht. Maar Nederland komt er wel weer uit dus vroeg of laat komt er wel iets op mijn pad! Waar een wil is, is een weg en vastgoed verkopen blijft altijd! 

Jouw broer Eduard is de vaste strafschoppennemer bij FC LEO. Ben jij dat bij de dames: Haha! Nee, zeker niet! Dat laat ik graag aan anderen over, als we al een penalty krijgen..... ;) 

Velen vinden dat voetballen niets voor dames is. Waarom is dat onzin: Laat ze dat maar lekker zo vinden. Een sport is een sport dus iedereen kan dit doen of je nou man of vrouw bent! Dat mannen hier misschien wat meer aanleg voor hebben is een andere discussie. 

Bij jouw interesses zag ik onder andere staan DIT Soccerclub en DIT Womensoccer. Wat betekent dat precies: Vorig jaar heb ik voor mijn studie een halfjaar in Dublin (Ierland) gewoond. D.I.T staat voor Dublin Institute of Technology dit was dus de school waar ik heen ging. Hier hadden ze schoolteams voor allerlei sporten maar ik koos natuurlijk voor voetbal. Ik heb hier samen met een klasgenootje een paar keren getraind en wedstrijden meegespeeld. Het verschil kon je wel duidelijk merken dus ben blij dat ik nu weer voetbal bij de dames van FC Leo! 

Dat het eerste elftal na de helft van de competitie zo hoog staat had ik niet verwacht: Nee, dit had ik zeker niet verwacht. Vanuit de vijfde klasse naar de derde klasse en gelijk zo goed meedraaien is natuurlijk wel fantastisch! Daarom ben ik ook wel een beetje trots op het eerste elftal, maar dat komt natuurlijk ook omdat mijn grote broer er in speelt. 

Toen mijn broer Eduard op 28 mei 2011 de strafschop nam waardoor FC LEO op een 2-1 voorsprong kon komen in het nacompetitieduel heb ik niet gekeken: Deze penalty heb ik inderdaad gemist. Ik heb het hele feestje moeten missen omdat ik toen in Dublin woonde. Als ik er wel bij was geweest was ik heel erg zenuwachtig geweest en ik weet niet of ik had durven kijken.... 

Jullie hebben als damesteam een krappe selectie. Waarom moeten dames uit de buurt van Leens bij jullie komen voetballen: Wie wil nou niet in een mooi oranje shirt voetballen?! Het is gezellig bij de club en we kunnen wel wat versterking gebruiken in ons team zodat we een leuke afsluiting van komend seizoen kunnen hebben! 

FC Groningen zit even in een dip. Denk jij dat ze de play off’s halen: Natuurlijk, voorgaande jaren is het ook gelukt! Het kan dan nu wat minder gaan maar je moet altijd positief blijven!

Het nieuwe uittenue van het Nederlands Elftal is al uitgelekt, zwart met een beetje Oranje. Wat vind jij van het tenue: Ik moet eerlijk zeggen dat ik het shirt niet heb gezien. Maar als je zegt een beetje oranje dat is altijd te weinig......

Wat is jouw positie binnen het team van FC LEO: Net waar het nodig is! Laatste man, voorstopper of verdedigende middenvelder. Waarbij ik het liefst de laatst genoemde positie inneem omdat je dan meer bij het spel betrokken bent. 

Met welke voetballer uit de eredivisie zou jij wel een avondje willen stappen en waarom: Niklas Moisander omdat ik het wel een lekker ventje vind! Haha 

niklas AZ-voetballer Niklas Moisander