Janneke Rietema (FC LEO): Robin van Persie is de ideale spits voor Oranje

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Janneke Rietema voetbalt voor het damesteam van FC LEO. De als spits fungerende Janneke speelt nu zes jaar voor de club uit Leens die door een groot aantal blessures met een krappe selectie kampt. Naast dat nieuws verteld ze wie haar voorkeur als spits heeft richting het Nederlands Elftal, van wie ze wel een gasttraining zou willen meemaken en heeft ze wel een beetje begrip voor het feit dat het dames/meisjesvoetbal wat minder aandacht in de media krijgt.

Janneke Rietema voetbalt voor het damesteam van FC LEO. De als spits fungerende Janneke speelt nu zes jaar voor de club uit Leens die door een groot aantal blessures met een krappe selectie kampt. Naast dat nieuws verteld ze wie haar voorkeur als spits heeft richting het Nederlands Elftal, van wie ze wel een gasttraining zou willen meemaken en heeft ze wel een beetje begrip voor het feit dat het dames/meisjesvoetbal wat minder aandacht in de media krijgt

              actie

                             Janneke Rietema in actie voor FC LEO

Janneke, jij voetbalt voor de dames van FC LEO. Hoeveel jaar voetbal jij al: Ik voetbal vanaf mijn 13e, waarvan ik twee jaar in een meidenteam voetbalde, twee jaar in een jongensteam en nu voetbal ik voor mijn 2e jaar in een damesteam. Al bijna zes jaar dus.

Jullie hebben een krappe selectie waardoor jullie soms ongelukkig verliezen: Ja dat klopt. Helaas kampen we met blessures en mensen die soms iets te snel afzeggen.

Piet Ruchti is trainer van jullie team en Eddy Tammens doet de coaching tijdens de wedstrijden. Dat kan door omstandigheden niet anders maar is niet ideaal: Deels klopt dit. Piet traint ons, en weet wat onze betere en slechtere kanten zijn. Eddie heeft hier iets minder zicht op, en het zou inderdaad wel handiger zijn geweest als Piet ook met wedstrijden mee kon zodat hij aan de hand van wat hij weet een opstelling kan maken. Ook op trainingen kan hij aan dingen gaan werken die in wedstrijden niet goed gaan. Maar ik vind dat Eddie het allemaal heel goed oppakt, dus het is wel goed te doen.

Dat het damesvoetbal in Nederland achter blijft komt door de media: De media schenkt veel meer aandacht aan mannenvoetbal, en eerlijk gezegd snap ik dat wel, ik zou zelf ook eerder naar mannenvoetbal dan naar vrouwenvoetbal kijken. Dat vrouwenvoetbal hierdoor achterblijft, kan een reden zijn, maar geld is denk ik ook een redelijk groot probleem.

Van welke Nederlandse trainer uit het betaalde voetbal zou jij wel een gasttraining willen meemaken en waarom: Ik weet erg weinig van trainers af, maar een gasttraining Guus Hiddink zou ik erg leuk vinden. Het lijkt me een aardige kerel. Hij heeft al veel bereikt met teams waarvan je het niet zou verwachten.

28 mei 2011 was bijzonder maar wat gebeurde er op 28 mei 2010: Die dag werd bekend gemaakt dat Frankrijk gastland voor het EK in 2016 zou worden en was de dag dat  precies een jaar later FC Leo naar de derde klasse promoveerde.

De discussie die we straks rond Oranje weer gaan krijgen is Van Persie of Huntelaar in de spits. Wie heeft jouw voorkeur en waarom: Van Persie. Hij doet het de laatste tijd bij Arsenal echt heel goed en hij betekent heel veel voor de club en maakt veel doelpunten. Zelf vind ik hem ook echt goed voetballen. Van Huntelaar hoor ik eigenlijk niks en als ik hem zie voetballen zou ik van Persie wel boven hem verkiezen.

De meningen over het vrouwenvoetbal zijn verdeeld maar als jij sommige mannen in korte broek ziet denk jij: Dat het voetbal van de mannen stukken interessanter is om te zien. Fysiek gezien is het veel sterker en het gaat stukken sneller dan bij de vrouwen. Die keren dat ik vrouwenvoetbal heb gezien, vond ik het lang niet zo interessant als bij dan mannen. Ik zal dan ook liever zelf voetballen dan bij vrouwenvoetbal zitten kijken.

De meest getapte voetballer bij de dames in de rubriek ‘Voetbalvrouwen” is Theo Janssen. Met welke voetballer zou jij wel een avondje willen stappen: Als je met diegene kan lachen is mij alles best. Ik zou echt niet weten met welke specifieke voetballer ik dan zou willen gaan stappen.

Wat doet Janneke Rietema in het dagelijkse leven: Ik zit nu in de 2e jaar van de pabo die ik in Zwolle doe. Verder zit ik vaak achter de piano en voetbal ik natuurlijk bij FC Leo. Zwemmen doe ik in de zomer en ook ben ik regelmatig tussen vrienden te vinden.

AZ wordt geen kampioen zeggen velen. Ik deel die mening niet. Maar hoe denk jij daarover: We hebben nog een half seizoen te gaan, dus er kan nog van alles kan gebeuren. Als PSV het heel goed gaat doen na de winterstop en AZ iets minder kan het heel anders lopen…

Wat is de kracht van FC LEO volgens jou: Iedereen kent iedereen en als er een belangrijke wedstrijd aankomt, zal er ook stevige support zijn wat het spelende team vast ook erg zal motiveren om te winnen en er is ook enorme strijdlust om te winnen.