Mischa Top: Sport is ...........

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Een sportvrouw( die weinig met voetbal heeft ....) uit een andere sportdiscipline dan voetbal is Mischa Top. De 26 jarige Mischa is namelijk bekend geworden als marathonschaatster en wielrenster. Sinds vorig jaar is het schaatsen vervangen door andere sporten waar ze over verteld in onderstaand vraaggesprek waarin Theo Janssen, haar vader Hans, Marc Janko en de Snowboarder Shaun White tersprake kwamen. Verder legt ze iedereen ons ook nog eens uit wat sporten daadwerkelijk voor iedereen moet betekenen. Daarnaast heeft Mischa aangeboden om wel vaker aan Puurvoetbalonline een bijdrage te willen leveren waar binnenkort meer over bekend zal worden.

Een sportvrouw uit een andere sportdiscipline dan voetbal is Mischa Top. De 26 jarige Mischa is namelijk bekend geworden als marathonschaatster en wielrenster. Sinds vorig jaar is het schaatsen vervangen door andere sporten waar ze over verteld in onderstaand vraaggesprek waarin Theo Janssen, haar vader Hans, Marc Janko en de Snowboarder Shaun White tersprake kwamen. Verder legt ze iedereen ons ook nog eens uit wat sporten daadwerkelijk voor iedereen moet betekenen. Daarnaast heeft Mischa aangeboden om wel vaker aan Puurvoetbalonline een bijdrage te willen leveren waar binnenkort meer over bekend zal worden.

                          20846_10150205007435232_801485231_13631675_5460375_n

 

Mischa we kennen jou als schaatster en wielrenster ben jij in beide sporten op dit moment nog actief: In de zomer doe ik aan wielrennen en in de winter, sinds vorig jaar ijshockey. Daarnaast doe ik regelmatig baanwielrennen, boksen, hardlopen en zwemmen.

Wat voor werk doe je in de Hanze HS: Ik werk in het Techniekgebouw op de Hanzehogeschool Groningen en mijn voornaamste werkzaamheden bestaan uit het faciliteren van alle activiteiten en evenementen in dit gebouw en op het buitenterrein. Daarbij kan je denken aan de volgende evenementen; Opendagen, diplomeringen, symposia, congressen etc. Ik fungeer als spin in het web en heb contact met de catering, audiovisuele dienst, parkeerbeheer, bloemist, conciërges en schoonmaak.

Jouw vader, Hans Top, was vroeger een bekende langeafstandsloper die zeer gedreven was. Heb jij zijn gedrevenheid geërfd in jouw manier van sporten: Ik denk dat ik de passie en liefde voor sport zeker van hem heb meegekregen. Sinds mijn 6e ben ik al fanatiek aan het sporten en heb sindsdien al veel verschillende wedstrijdsporten beoefend, welke sport we ook beoefenen we maken het ons eigen!

Theo Jansen is een van jouw favoriete sporters. Waarom Theo: Hij heeft een sterk karakter en persoonlijkheid, hij gaat gewoon zijn eigen gang! De mentaliteit van Theo spreekt mij aan, zijn gedrevenheid op het veld en agressie en passie waar hij mee speelt. Daarnaast heeft hij gewoon een goed schot! Theo is Theo, een kleurrijk persoon en niet te vergeten die tattoo’s!

De Snowboarder Shaun White is ook van jouw favorieten. Verklaar je nader: Shaun White is ook al zon een persoonlijkheid in zijn sport, hij is een cultheld! Zo gedreven op de piste en zo nuchter als je interviews van hem ziet, hij is een fenomeen.

Wat heeft Mischa Top met voetbal: Niet zoveel, in de regel vind ik voetballers aanstellers. "opstaan en doorgaan".

Heb jij alles uit je carriere gehaald of denk je toch had ik dat maar anders gedaan: Ik heb denk ik niet alles uit mijn carriere gehaald. Topsport omvat een aantal facetten die van cruciaal belang zijn, als deze niet rijmen met elkaar kan je er naar mijn mening niet het maximale uithalen, met talent alleen kom je er niet. Ik had het anders willen doen, het mooie is dat ik dat nu inzie en ik dit iedere dag kan toepassen!

Met welke speler uit de eredivisie, en het mag niet Theo Janssen zijn, zou jij wel eens een avondje willen stappen: Jammer dan Levchenko naar het buitenland is gegaan dit jaar, maar een goeie 2e is Marc Janko, groot, snel én mooie ogen!

Nederland komt als team tekort om Europees Kampioen te worden: Dat is jou mening, ik denk dat Nederland in 2012 Europees Kampioen wordt.

Gertjan Verbeek is een trainer die zich zeer gericht specialiseert in krachttraining. Welke van de trainers waar jij onder hebt getraind is met Verbeek te vergelijken: Ik denk in mijn shorttrack periode. Ik trainde toen 3x  in de week mee met het Nederlands Team.  De trainer met wie ik toen werkte deed heel veel krachttraining. Niet altijd met gewichten maar ook heel veel met het eigen lichaam.

385181_321814994499896_168289116519152_1523555_1461932751_n

Klopt het dat jij ook serieus IJshockey speelt of is dit meer voor de fun: Ik speel serieus ijshockey, bij het dames team van Gijs.

Wat heb ik niet gevraagd maar wil je nog wel vertellen: Sport is genieten!