Rozemarijn Zijlstra(Hunsingo Dames1): Ik zie mij wel trainster worden.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Rozemarijn ( Roos) Zijlstra voetbalt voor de voetbalvereniging Hunsingo. Haar eerste stappen op een voetbalveld zette ze echter in Eenrum. De gedreven voetbalster voetbalt dit seizoen weer op het middenveld nadat ze vorig seizoen nog in de spits speelde. Naast dat ze vertelt over het verschil tussen beide posities, heeft ze ook een mening over een eventuele fusie in Winsum, vertelt ze over Brazilië en een eventuele toekomst als trainster.

1321732212NCIMG1739__1_

Rozemarijn Zijlstra tussen haar pupillen van de voetbalschool in Brazilië waar ze vorig jaar vrijwiligerswerk deed

Jij bent volgens mij al meer dan 10 seizoenen actief als voetbalster bij eerst Eenrum en nu Hunsingo: Jaa klopt, ik ben begonnen in Eenrum bij de meisjes-pupillen. In die tijd werd het vrouwenvoetbal wat grootser en na de eerste training was ik gelijk verkocht! Op den duur heb ik de overstap gemaakt naar Hunsingo, waar ik nu alweer 6 jaar speel denk ik. 

Ik begreep van trainer Henk Alssema dat jullie met Hunsingo dames 1 nog niet soepel draaien. Deel jij zijn mening: Dat klopt zeker! Het is nu ons tweede seizoen in de 2e klasse, met dit jaar veel aanvulling van 3e klassers. We hadden gedacht dat we wel goed mee zouden kunnen komen, maar op moment wil het nog niet helemaal zoals het zou kunnen. Ik denk dat het vooral een beetje tussen de oren zit en dat we gewoon weer even wat vertrouwen moeten krijgen door wat punten te pakken, zoals nu ook weer een paar keer is gebeurd!

Ik heb jou in je periode bij Eenrum regelmatig zien spelen en je maakte op mij altijd een gedreven indruk. Wat vind jij persoonlijk jouw sterke punten als voetbalster: Dat vind ik ontzettend lastig om te benoemen! Ik houd enorm van het spelletje en heb de laatste jaren wel gemerkt dat je er vooral veel plezier in moet houden. Ik stond lange tijd in de spits, maar sinds dit seizoen ook weer meer op het middenveld. Ik merk wel dat ik hier wat prettiger speel, meer het overzicht houd en het spel verdeel!

Eenrum en Kloosterburen zijn dit jaar samen gegaan. Is dat in Winsum geen optie: Ik denk dat het goed kan uitpakken wanneer clubs samengaan. Je hebt een grotere groep dames, waar je waarschijnlijk meer mee kan! Je ziet dat het bij Eenrum en Kloosterburen goed heeft uitgepakt, dat is altijd goed! In Winsum is het al wel eens voorgekomen dat de dames 2 van Hunsingo en Viboa samengingen, omdat er anders te weinig waren. Dit werkte prima, er zijn ook vorig jaar een aantal meiden overgekomen van Viboa naar ons! Helemaal samengaan zal wel een tijd kosten denk ik, je merkt dat er toch ook wel veel rivaliteit is. Maar wie weet in de toekomst..

Had jij met jouw kwaliteiten niet nog hoger kunnen voetballen: Dat weet je natuurlijk nooit als je het niet probeert, al is voor mij plezier het allerbelangrijkste! Ik heb nu een ontzettend gezellig team met allemaal jonge meiden, met dit team zijn we al ontzettend gegroeid en dat is leuk om te zien!

Foto’s van Bali en Brazilië betekenen dat jij wat van de wereld wil zien volgens mij: Dat klopt! Ik heb het reisvirus te pakken.. Ontzettend leuk! Afgelopen zomer ben ik met een vriendin naar Bali geweest om lekker vakantie te vieren en te leren surfen. De zomer daarvoor ben ik alleen naar Brazilië geweest, ik heb hier vrijwilligerswerk gedaan op een voetbalschool voor straat- en weeskinderen. Ik mocht training geven aan de jonge kinderen en deed zelf gewoon mee met de dames! Een hele bijzondere ervaring..

Ouders die niet bij het sporten van hun kinderen aanwezig zijn snap jij helemaal niets van: Ik ben van mening dat het goed is om als ouders bij het sporten van de kinderen aanwezig te zijn. Mijn vader komt eigenlijk altijd wel kijken, sowieso bij de thuiswedstrijden. Voor mij geeft dit altijd een heel prettig gevoel! Ik snap dat niet alle ouders altijd langs de lijn kunnen staan, maar zo af en toe aanmoedigen kan alleen maar stimulerend werken!

Ik zie jou in de toekomst wel een damesteam trainen of heb ik het mis: Training geven aan jongere meiden lijkt me hartstikke leuk, al heb ik daar momenteel nog geen tijd voor! Maar ik sluit het absoluut niet uit dat ik in de komende jaren eens als trainster op het veld sta! In Brazilië ben ik er achter gekomen dat ik het wel ontzettend leuk vind om met kinderen op het veld te staan.

Wat doe jij in het dagelijkse leven: Ik ben dit jaar begonnen met de studie Psychologie aan de RuG. Ik woon ook al een tijdje op kamers in Groningen, ik geniet enorm van het studentenleven. Lekker alle vrijheid en veel gezelligheid met vrienden en vriendinnen! Naast het veldvoetbal doe ik sinds dit seizoen ook nog aan zaalvoetbal bij Futsal Winsum, iets wat ik nu ook niet meer zou kunnen missen!

Jij speelt ook in het Regioteam. Persoonlijk denk ik dat je dan niet tegen Damesteams uit de buurt moet spelen waardoor je met dubbele cijfers wint. Deel jij mijn mening: Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik denk dat het lastig is om te bepalen op welk niveau wij kunnen meedoen en wat te makkelijk is, aangezien het een wisselend team is dat er staat. Maar ik denk dat we wel wat verder moeten kijken dan de buurt, aangezien je hier niet veel van ‘hoger niveau’ hebt. Ik denk dat wij als regioteam wel wat aan kunnen hoor!

Nederland wordt geen Europees Kampioen omdat: Er te veel verwachtingen heersen over dit Nederlands Elftal. Ik denk dat het goed is dat ze hebben verloren van Zweden, dit zet ze misschien weer even met beide benen op de grond. Al denk ik overigens wel dat ze ver gaan komen op het EK!