Evelien Kruijer(Viboa dames): We gaan voor een feestje.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Evelien Kruijer voetbalt in het damesteam van VIBOA en beantwoorde voor Puurvoetbalonline enkele vragen en stellingen in. In haar antwoorden heeft ze het over Granqvist, Tadic, de resultaten van de dames van VIBOA en het EK dat er aan zit te komen

Evelien Kruijer voetbalt in het damesteam van VIBOA en beantwoorde voor Puurvoetbalonline enkele vragen en stellingen in. In haar antwoorden heeft ze het over Granqvist, Tadic, de resultaten van de dames van VIBOA en het EK dat er aan zit te komen.

1321210688Nevelien

 

Jij voetbalt voor de dames van VIBOA. Doen jullie het goed in de competitie: Viboa dames 1 doet het vanaf de start van de competitie erg goed! Na 2 ruime overwinningen in de beker, tegen VVSV '09 en FC LEO, begonnen we vol zelfvertrouwen aan de competitie. De 1e wedstrijd eindigde helaas in een gelijkspel (3-3) en ook werd er 1 wedstrijd helaas verloren met 0-1.. waar sommige speelsters soms nog steeds over praten. Sinds zaterdag staan we 1e met 22 punten uit 9 wedstrijden. Stiekem zijn we al een beetje bezig met: Viboa dames 1 herfstkampioen?! Het zal tot aan de laatste speeldag erg spannend zijn wie zich nu uiteindelijk kampioen mag gaan noemen omdat de punten van de 1e vier ploegen erg dicht bij elkaar liggen. Natuurlijk zullen wij er als team alles aan doen om de laatste twee wedstrijden, tegen de nummers 2 en 4, alles te geven. Om kampioen te worden moeten de wedstrijden gewonnen worden. Als we ons eigen spelletje spelen, de bal het werk laten doen en vertrouwen op ons eigen kunnen zie ik ons nog wel een feestje vieren!

Jullie winnen, zo begreep ik, vaak met duidelijke cijfers. Dat betekent dat de KNVB niet op sterkte indeelt: Het winnen met duidelijke cijfers is iets wat dit seizoen vaak bij de uitslag naar voren is gekomen. De grootste overwinning was met 14-1 van KRC en afgelopen zaterdag werd de Heracliden da2 weggespeeld met 12-1. De KNVB deelt naar mijn weten een poule in op klasse en regio. Vorig jaar speelden wij nog 4e klasse maar door het starten met een compleet nieuw team, met dames uit de 2e en 5e klasse en dames die net begonnen met voetbal, hebben we daar helaas geen stand weten te houden. Elke wedstrijd verliezen met dubbele cijfers is natuurlijk niet leuk maar ik denk dat wij het vorig seizoen mogen zien als een leermoment waarin wij ons eigen team hebben mogen leren kennen en meteen vanaf de 1e bekerwedstrijd ons uiterste best hebben gedaan om goed voetbal te laten zien!

Voor de laatste keer met DOX. Wat betekent dat: Afgelopen zaterdagmiddag was ik aanwezig bij een reünie, ivm het 25 jarig bestaan, van jeugdkoor Dox te Bedum. Zingen is iets wat me al van kleins af aan bezig heeft gehouden en waar ik geen genoeg van kan krijgen. Nadat ik op een kinderkoor in Winsum had gezeten nam ik in 2005 de overstap naar Dox. Ik heb 4 jaar lang met veel plezier mogen zingen en optreden met jongeren tussen de 14-25 jaar. Omdat het zingen niet meer te combineren viel met voetbal (training en repeteren op donderdagavond) heb ik de keuze gemaakt om te stoppen met zingen. Gelukkig heb ik gisteren nog 1x mogen optreden, wat bij mij weer vele mooie herinneringen naar boven heeft gehaald!

VIBOA steunt KIKA wat ik een geweldig gebaar vind. Moeten niet alle voetbalclubs KIKA steunen: Allereerst is het zeker een geweldig gebaar dat Viboa KiIKA steunt! Een super initiatief dat, binnen Viboa, bij jong en oud is gaan leven. De afgelopen jaren heeft de ziekte zich steeds meer in beeld gebracht en kan iedereen er tegenwoordig mee in aanraking komen. Of alle voetbalclubs KIKA moeten gaan steunen weet ik niet maar het zou wel een geweldig gebaar zijn als alle voetbalclubs een van de goede doelen zouden gaan steunen.

 

Dit jaar wordt er, zo verwachten de deskundigen, meer uitgegeven aan Kerst ondanks dat we het financieel steeds zwaarder krijgen. Ik snap daar helemaal niets van. Hoe kijk jij daar tegenaan: Ik denk, ondanks dat we het financieel steeds zwaarder krijgen, Nederlanders het vieren van Kerst zien als het even niet hoeven denken aan alles wat minder gaat. Het gezellig samenzijn met familie en vrienden komt vaak op de 1e plaats wat het denken aan de crisis even doet vergeten....

Met welke voetballer uit de eredivisie wil Evelien Kruijer wel een avondje stappen: Als je dit vorig seizoen had gevraagd had ik Andreas Granqvist gezegd. Wat een fantastische voetballer! Ik heb echt genoten van hem. Een speler met rust, overzicht en een sturende functie. Als ik een speler moet kiezen die op dit moment in de eredivisie speelt dan zou ik kiezen voor Dusan Tadic. Hij is een speler die in mijn ogen erg gegroeid is sinds hij bij FC Groningen speelt. Vorig seizoen heeft hij fantastische dingen laten zien samen met, nu oud FC Groningen speler, Tim Matavz. Tadic is een speler die op een geweldige manier laat zien hoe je je man voorbij kan spelen, het overzicht moet bewaren, op het juiste moment moet aanzetten en een voorzet moet geven of als de ruimte daar is zelf proberen te scoren.     Ik hoop dat Tadic zeker tot aan de zomerstop blijft... wat misschien wel niet het geval zal zijn. Van deze speler gaan we nog veel horen!

                              014_1

                         Evelien Kruijer hier in fel duel met een voetbalster van Harkstede/GEO

Hoeveel jaar voetbal jij in totaal al en heb jij ook met jongens samen gespeeld: Ik voetbal sinds september 2008 en ben begonnen bij Viboa dames 2. Achteraf denk ik wel eens; waarom ben ik niet eerder op voetbal gegaan? In de familie waren zowel mijn nicht als zusje actief aan het voetballen en na het bekende schoolvoetbal in groep 8 kreeg ik toch ook wel de kriebels. Op de een of andere manier heb ik heb ik de overstap toen niet durven maken... Toch bleef ik actief met het spelletje en was ik dan ook vaak te vinden in het voetbalveldje van het "Appelhof".

 

Ik was gisteren, 12 november, even bij VIBOA en zag haar spelen. Ik dacht wat is dat nog een fantastische speelster. Over wie heb ik het: Ehh... Janneke Danhof? Inderdaad een fantastische speelster die, na al die jaren, nog steeds de motor is op het middenveld!

 

Wat doet Evelien Kruijer in het dagelijks leven: Ik studeer op dit moment aan de Stenden Hogeschool (PABO) in Groningen waar ik in het 4e jaar zit. In februari begin in met mijn laatste (afstudeer)stage in Warffum. Verder geef ik 2x in de week samen met teamgenoot Laura Schonewille training aan de D-meisjes van Viboa en in de vakanties werk ik op een kinderdagverblijf in Winsum.

Als ik uitgevoetbald ben zal ik zeker actief blijven in de voetbalsport: Zeker weet je het natuurlijk nooit, maar ik hoop dat ik nadat ik ben uitgevoetbald zeker actief mag blijven binnen het voetbal!

 

Nederland wordt volgend jaar alleen maar Europees Kampioen als Arjen Robben fit is: Zo, dit is best een lastige vraag... Ik ben geboren in het jaar dat Nederland Europees kampioen is geworden, namelijk in 1988. Zelf heb ik hier veel over gehoord maar wil het nu wel eens met eigen ogen meemaken; tijd voor een nieuwe EK titel dus! Om even op de vraag terug te komen: Arjen Robben is een geweldige voetballer maar dan moet hij inderdaad wel fit zijn. Iedereen heeft, tijdens het WK van 2010, kunnen zien hoe hij, als voetballer, het verschil kan maken en het team naar zich toe kan trekken. Ik hoop dat Arjen tijdens het EK 2012 weer helemaal topfit is en dat hij samen met de rest van het Nederlands elftal het waar kan maken om Europees Kampioen te worden!

Wie wijs jij aan als de volgende van jouw team die we moeten uitnodigen voor de rubriek Voetbalvrouwen van Puurvoetbalonline.nl: Teamgenoot en vriendin Chantal de Jong.