Karen Noorda (Futsal Winsum) kent haar klassiekers

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Karen Noorda voetbalt in de zaal voor Futsal Winsum. Ze zou ook graag op het veld spelen maar dat is niet in te passen in haar drukke schema van werken en studeren. Dat en nog veel meer vertelt ze in onderstaand interview dat ze aan www.puurvoetbalonline.nl gaf.

Karen Noorda voetbalt in de zaal voor Futsal Winsum. Ze zou ook graag op het veld spelen maar dat is niet in te passen in haar drukke schema van werken en studeren. Dat en nog veel meer vertelt ze in onderstaand interview dat ze aan www.puurvoetbalonline.nl gaf.

Sagres

 Karen Noorda langs de kust van Portugal 

Jij voetbalt in de zaal voor Futsal Winsum. Maar ben jij ook op het veld actief: Nee, helaas niet, ik kan het niet combineren met m'n studie en werk om zoveel in de week te voetballen, wat ik heel jammer vind.

Het zaalvoetbal, of Futsal, is nog niet echt ontdekt door de media.Waar ligt dat volgens jou aan: Ik denk dat dat komt omdat in Nederland zaalvoetbal toch een beetje voor 'erbij' is, veel voetbalclubs hebben een zaalteampje erbij. Daarnaast gaat er natuurlijk ook veel minder geld in om dan bij veldvoetbal, en doen we het op mondiaal niveau ook niet heel erg lekker. Ik hoop wel dat hier verandering in gaat komen, want zaalvoetbal is heel spannend en dynamisch om naar te kijken. Zeker bij topdivisieclubs is het genieten, ik ga ook geregeld een keer bij Leekster Eagles kijken.

Ik zag op jouw Facebook dat je naast Engels ook Portugees spreekt wat is daar de reden van: Ik heb een half jaar in Portugal gewoond en daar journalistiek gestudeerd.

Jij studeert aan de Hanze Hogeschool. Je studeert Engelse taal en Cultuur. Vertel daar eens wat meer over: Haha, dat klopt min of meer, ik studeer aan de Hanzehogeschool Informatiedienstverlening, een soort combinatie tussen communicatie, ict en bedrijfskunde. Omdat ik mijn Engels nog meer wilde verbeteren ben ik daarnaast aan de rijksuniversiteit Engelse taal en cultuur gaan doen. Heel divers, maar beide erg interessant. Mijn Portugees gaat ondertussen wel hard achteruit, omdat niet veel mensen in Nederland Portugees spreken, gelukkig heb ik nog veel vrienden uit Brazilie waar ik wekelijks mee praat, en daar oefen ik dan altijd even mee.

Als twee favoriete clubs noem je Benfica en FC Twente. Verklaar jouw voorkeur voor beide teams: Op mijn allereerste dag in Portugal vroeg mijn (Portugese) nieuwe huisgenoot gelijk aan me, ben je voor FC Porto of voor Benfica? Ik kende FC Porto alleen van Jose Mourinho, maar van Benfica wist ik dat Van Hooijdonk daar heeft gespeeld, en Eusebio kent natuurlijk iedereen. Ik had me er nog niet echt in verdiept, maar ik ben kort daarna naar een competitiewedstrijd van Benfica geweest en daarna was ik verkocht. Het stadion is ook prachtig, ik ben er daarna nog een keer geweest voor een oefenwedstrijd van Portugal tegen Spanje (4-1)

Theo Janssen noem jij als je favoriete voetballer. Waarom denk jij dat de meeste voetballende dames voor de middenvelder van Ajax kiezen: Theo is toch een beetje de Badboy van het Nederlandse voetbal, hij heeft een prachtige houding, veel mensen vinden dat hij niet de houding van een topsporter heeft, met z'n rook- en drinkgedrag, maar hij is tenminste een echte kerel. Overigens ben ik ook een enorme van van Assaidi, hoe hij met een bal omgaat is zo mooi om te zien, ik gok dat hij ook een behoorlijke goeie zaalvoetballer zou zijn.

Weet jij wie de beste voetballer uit de historie van Benfica is en wat weet jij van hem: Uiteraard Eusebio, ik ben wel redelijk met voetbal opgegroeid thuis, dus ik ken mijn 'klassiekers'. In Portugal is hij een ware held, hij heeft heel lang voor Benfica gespeeld en dat was juist in de tijd dat Benfica zo ongeveer onverslaanbaar was. Ik geloof dat hij meer dan tien keer landskampioen van Portugal is geweest, maar dat weet ik niet helemaal zeker.

Het EK komt er zo langzamerhand aan en we raken al weer in de ban van de ‘Oranjegekte”. Wat doe jij voor gekkigheid als Nederland Europees Kampioen wordt: Voor mij staat er tijdens dit EK een tripje naar Polen in de planning! Ik heb er veel vrienden wonen van mijn tijd uit Portugal, en slapen op de oranjecamping lijkt me echt fantastisch, een en al feest! Ik geloof er wel in dat we Europees Kampioen kunnen worden komende zomer, zodat we die enorme deceptie van 2010 kunnen vergeten.

fw5je

Karen Noorda in actie voor Futsal Winsum

Jij speelt in het eerste damesteam van Futsal Winsum maar ik zag op de site dat jullie nog niet veel gespeeld hebben. Klopt dit en wat is daar de reden van: Klopt bijna, ik speel dit seizoen in het tweede damesteam, we zitten wel bij elkaar in de competitie, en we hebben zowel bij dames 1 als dames 2 te weinig spelers, dus we doen vaak met elkaar mee. Niemand weet waarom dames 1 nog niet zoveel gespeeld heeft, ze worden gewoon niet ingepland, hoewel ze vanaf nu wel een inhaalslag gaan maken qua wedstrijden, want dames 2 hoeft straks 5 weken achter elkaar niet te spelen, en dan moet dames 1 wel elke week. De KNVB is er soms een beetje apart mee bezig heb ik het idee.

Wat is in jouw ogen een overgewaardeerde voetballer in de eredivisie: Vind ik een moeilijke vraag, er zijn wel spelers zoals Toivonen, waar ik een beetje een hekel aan heb, maar om nou te zeggen dat ie overgewaardeerd is, nee, iedereen heeft zo z'n kwaliteiten op het veld, ook al zijn ze daarbuiten nog zo onuitstaanbaar