Dorien v/d Meer Ik ben geen voetbaldier !

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

In de rubriek 'Voetbalvrouwen " komen dames aan het woord die, in wat voor vorm dan ook, actief zijn in het voetbal. Ook is er ruimte voor partners van spelers, trainers of bestuurders in deze rubriek zoals voor Dorien v/d Meer. Dorien is de partner van FC Grootegast-trainer Onno van Dijk en heeft kunstschilderen als hobby waar ze prachtig over kan vertellen.

In de rubriek 'Voetbalvrouwen " komen dames aan het woord die, in wat voor vorm dan ook, actief zijn in het voetbal. Ook is er ruimte voor partners van spelers, trainers of bestuurders in deze rubriek zoals voor Dorien v/d Meer. Dorien is de partner van FC Grootegast-trainer Onno van Dijk en heeft kunstschilderen als hobby waar ze prachtig over kan vertellen.

 

                                                           1319295372Nvoetbalvrouw2

Rond mijn 14e jaar ontdekte ik het kunstschilderen en door de jaren heen is de liefde voor mijn hobby alleen maar groter geworden. Ik zit graag al voor dag en dauw in de natuur om gewapend met mijn camera foto, s te maken die ter ondersteuning dienen voor mijn schilderijen." Zo als gezegd is Dorien de partner van Onno van Dijk die ik ken als een zeer gedreven oefenmeester die ook een andere heeft want het duo trekt regelmatig samen de natuur in wat niet geld voor een tocht richting de voetbalvelden.n, Ik ben geen 'voetbalvrouw' die alle zaterdagen langs de lijn staat omdat ik zaterdag graag met mijn eigen hobby bezig ben wat Onno trouwens prima vind. Persoonlijk vind ik dat ook een goede zaak dat ieder zijn eigen ding doet. Maar de liefde voor de natuur hebben we beide wat ons vaak zondags in alle vroegte in de vrije natuur brengt."

De natuur en het schilderen zijn voor Dorien met elkaar verbonden wat ook te zien is op haar website www.atelierdorien.nl waar prachtige schilderijen als bewijsstukken dienen voor het talent van Dorien. Een volgende vraag is dan ook waarom ze niet naar de kunstacademie is gegaan waar de als tandartsassistente werkzaam zijnde Friezin een logisch antwoord op heeft. 'Ik had tekenen in mijn examenpakket en kon met mijn cijfer 10 direct door naar de kunstacademie. Maar in het noorden is geen toekomst als kunstschilder zodat de kans groot was dat ik met een studieschuld bleef zitten. Dat zag ik niet zitten zodat ik voor een studie richting een maatschappelijke carrière heb gekozen. Maar de passie voor het schilderen bleef waarin ze voor de volle 100% in werd gesteund door haar partner, Onno van Dijk, die de op 20 oktober 33 jaar geworden en Dorien al twintig jaar kent.

                                                   1319295018Nwebsite11

                                                        Een van Dorien haar eigen werken

Onno en ik kennen elkaar al inderdaad al geruime tijd en we gunnen elkaar beide onze passie. Dat vinden we beide belangrijk,want dat verrijkt je ook als mens. Je ziet vaak dat mensen iets doen waar ze niet voor de volle 100% achterstaan wat ik jammer vind. Het is wel zo dat je als partner interesse in elkaars hobby moet hebben maar je eigen ding doen is minstens zo belangrijk."

Daarom is Dorien ook wel eens op een voetbalveld te vinden maar trekt ze, als ze eerlijk is, liever terug in de tot atelier omgetoverde garage om daar in een schilderij te kruipen waarbij ze alles om haar heen vergeet.'Voor Onno ga ik weleens naar een wedstrijd maar liever zit ik in mijn atelier want doordat ik een volledige baan heb kom ik daar al te weinig.

Want het werd al even door Dorien aangekaart, de natuur met al zijn charme en bijzonderheden trekt ook regelmatig aan het duo. Ik moet dan ook lachen als ze verteld van hun escapades op de Veluwe als ze gecamoufleerd en wel in de natuur verstopt zitten om de bronstijd van de Edelherten mee te maken. Dorien zag er de humor er ook wel van in dat ik even moest omschakelen in mijn gedachten om 'voetbaldier" Onno van Dijk gecamoufleerd te zien zitten wachten op de komst van de Edelherten. Dat bewijst maar dat iedereen zijn of haar uitlaatklep heeft naast een hobby die hij of zij uiterst gedreven beoefent. Want naast werk en haar passie voor kunstschilderen trekt Dorien ook graag gewapend met camera richting het Lauwersmeergebied. Daar kan ze urenlang rondlopen op zoek naar iets waar ze graag een schilderij van wil maken terwijl Onno enkele kilometers verderop probeert om samen met zijn team de drie punten in de wacht te slepen. Of dat is gelukt weet Dorien heel snel als ze haar partner aan ziet komen uiteraard want als kunstschilderes heeft ze iets met hoofden natuurlijk.

Een onvermijdelijke vraag is dan ook van wie uit de voetbalwereld ze wel eens een portret zou willen schilderen. Een vraag die enige denkwerk geeft want Dorien geeft een omschrijving van de persoon maar weet geen naam. Het gaat om een man met kort grijs haar van rond de zestig en nadat enkele namen de revue passeren valt de naam van Bert van Marwijk en reageert ze enthousiast 'Die bedoel ik want dat is iemand met een, zoals wij dat zeggen, karakterhoofd. Bert van Marwijk is wat dat betreft een mooie oudere man