Veerle Reisiger (CVVB-dames1): Politiek Bedum moet eens wakker worden!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Veerle Reisiger voetbalt al sinds haar vijfde voor CVVB. De rechtsback is op dit moment geblesseerd maar hoopt spoedig haar rentree te maken. Verder vertelt ze in het interview dat ze aan Puurvoetbalonline gaf wat een zwarte piste voor haar betekent, dat een ze avondje stappen met Luuk en Siem de Jong wel ziet zitten en dat politiek Bedum eens wakker moet worden.

Veerle Reisiger voetbalt al sinds haar vijfde voor CVVB. De rechtsback is op dit moment geblesseerd maar hoopt spoedig haar rentree te maken. Verder vertelt ze in het interview dat ze aan Puurvoetbalonline gaf wat een zwarte piste voor haar betekent, dat een ze avondje stappen met Luuk en Siem de Jong wel ziet zitten en dat politiek Bedum eens wakker moet worden.

 

foto_veerle

 Veerle Reisiger in actie voor de dames van CVVB.

Jij voetbalt in Bedum bij CVVB maar woont in Baarn zag ik op Facebook staan. Betekent dat je doordeweeks niet traint: Ja dat klopt, ik loop momenteel stage in het midden van het land. En daarom kan ik door de weeks niet trainen. Maar ik ben ook geblesseerd sinds april dit jaar. Dus voetballen en trainen zit er nog niet in jammer genoeg.

Hoelang voetbal jij al en wat is jouw positie in het veld: Ik voetbal al vanaf mijn 5de jaar. Dat is 12 jaar. Mijn positie is rechtsback

Velen vinden damesvoetbal, waar ik het niet mee eens ben, niets omdat dames daar in hun ogen niet voor gebouwd zijn. dat is onzin omdat: Deze mensen zijn gewoon jaloers. En balen dat hun eigen dochter niet kan voetballen. Ze voelen het als een bedreiging. Ze willen natuurlijk niet vergelijkt worden met een vrouw die bijna net zo goed kan voetballen. Ik vind het belachelijk dat ze vinden dat wij "dames" er niet voor gebouwd zijn. Als je ziet hoe goed sommige meisjes nu al zijn op jonge leeftijd. Zou het toch zonde zijn om er niks mee te doen. En omdat de heren ermee begonnen zijn, hoeft het niet meteen te betekenden dat er dan een stempel op moet staan dat voetbal alleen voor mannen is. En dames voetbal is over het algemeen ook harder dan herenvoetbal. En als voetballen toch je passie is!

FC Barcelona is jouw favoriete ploeg qua voetbal. Velen noemen dat bijna voetbal van een andere planeet. Deel jij die mening: Ik ben het er helemaal mee eens. Hoe hun voetballen, zo willen meerdere voetbalclubs wel voetballen lijkt me. Ze voelen elkaar zo goed aan en weten precies hoe ze een bal moeten spelen. Fantastische om te zien. Zit altijd met een genot naar het voetbal van Barcelona te kijken.

Zie jij in de toekomst gebeuren dat Bedum en CVVB samen verder zullen gaan als een vereniging: Ik zie het wel gebeuren. En het is ook goed voor beide clubs. Zo kun je samenwerken en teams samenvoegen waardoor je super sterke teams ervoor terug krijgt. Er zijn nu al een paar teams die samen gegaan zijn. Ik denk dat we volgend seizoen misschien al wel een club zijn geworden.

Jij bent een verpleegkundige in de gehandicaptenzorg maar weet jij dat jullie in Bedum een duo, Gertjan en Nico Groendijk, hebben wonen die deze zomer in totaal drie medailles hebben behaald op de Special Olympics in Athene: Klopt, ik heb er wel iets over gehoord inderdaad. Het is goed dat er zulke dingen bestaan. Zo krijgen ze meer zelfvertrouwen, krijgen ze de dag van hun leven en kunnen ze vrienden maken. Het is fantastisch dat zoiets als de special Olympics bestaat. Zo kunnen ze toch nog deelnemen en laten zien hoe goed ze ergens in zijn, beperking of niet.

In de gemeente Bedum hoor je de roep om betere sportfaciliteiten, kunstgrasveld en een nieuwe vloer in Sporthal de Beemden, steeds sterker worden. Ik snap niet dat politiek Bedum daar niet naar luistert. Wat is jouw mening daarover:  Laat ze keer op een zaterdag bij voetbal en volleybal kijken. Zodat ze kunnen concluderen hoe druk het wel niet is. En dat er zeker wat aan gedaan mag worden. En dan bedoel ik niet: geen jeugd en senioren meer aannemen op deze verenigingen. Maar dat er gewoon uitgebreid moet worden. Een grootse uitbreiding wel te verstaan!

Arjen Robben is samen met Lionel Messi jouw favoriete speler. Ik ben bang dat Arjen niet meer op zijn oude niveau terugkeert door de vele blessures die hij ondertussen heeft gehad. Hoe kijk jij daar tegenaan: Ik ben bang dat het de waarheid is. Arjen heeft al op zijn hoogtepunt gevoetbald. En als je eenmaal last krijgt van blessures, kom je er meestal ook niet meer zo snel vanaf.

Met welke speler uit de eredivisie zou Veerle Reisiger wel een avondje willen stappen: De gebroeders Siem en Luuk de Jong. Lijken me wel feestbeesten. En om ze lekker tegen elkaar op te jagen waarom AJAX nu beter is dan FC Twente en net andersom. Waarom AJAX vorig jaar kampioen geworden is. En wie het dit jaar gaat worden.

Skiën is ook een hobby van je en ik neem aan dat jij voor de zwarte piste gaat: Maar natuurlijk ga ik voor een zwarte piste. Een zwarte piste is fijn met een dikke pak tiefsneeuw en weinig zicht waardoor je gewoon kan gaan zonder dat je eventuele obstakels ziet staan. Het is gewoon heerlijk als je tot je knieën in de sneeuw zit en jezelf een weg naar beneden moet banen. Het is zwaar en hard werken, maar als beloning na zo'n fantastische piste belanden we altijd in een restaurantje met een warme apfelstrudel en niet te vergeten de warme chocomelk met slagroom. Ook is het heerlijk om een net geprepareerde rode piste met een zonnetje lekker te gaan carven. Je hoort en voelt de poeder onder je ski's wegglijden. Gewoon lekker je ding doen en pas als de piste voorbij is te stoppen en omhoog te kijken wat voor geweldige piste het wel niet was, en hierbij eindigen we natuurlijk in het wel bekende apres ski bar, met een wijntje en je koppie in de zon. Als ik er nu alweer bij nadenk ben ik blij dat het wintersportseizoen weer is geopend.

Jullie aanvoerdster Suzanne Flierman noemde de teamgeest als een kenmerkende factor bij de dames van CVVB. Noem jij eens een extra kwaliteit van het team: Teamgeest is zeker een belangrijke factor bij ons. Maar ook het samenwerken onderling in een wedstrijd.

Wat wil jij verder nog kwijt maar wat ik niet heb gevraagd: Ik zou het eigenlijk niet weten. Leuk om voor puurvoetbalonline een interview te mogen schrijven!