Marieke van der Zee( VEV'67) : Teveel specialisten hebben zich met Arjen Robben bemoeid.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Marieke van der Zee is sinds 26 augustus getrouwd met Jan Herman Teeninga (VEV'67 1. Zelf volleybalde ze enkele jaren in het eerste team van DIO Bedum. Ze vertelt als 'voetbalvrouw" onder andere iets over de gedrevenheid van Jan Herman, dat teveel specialisten zich over de blessure buigen en ze niet verwacht had dat haar broer, Pieter van der Zee, nu al een stapje terug zou doen wat CVVB betrof

Marieke van der Zee is sinds 26 augustus getrouwd met Jan Herman Teeninga(VEV67 1). Zelf volleybalde ze enkele jaren in het eerste team van DIO Bedum. Ze vertelt als 'voetbalvrouw" onder andere iets over de gedrevenheid van Jan Herman, dat teveel specialisten zich over de blessure buigen en ze niet verwacht had dat haar broer, Pieter van der Zee, nu al een stapje terug zou doen wat CVVB betrof.

         1318523176Nmarieke

 

 

 

Jij bent getrouwd met Jan Herman Teeninga die in het 1e elftal van VEV'67 speelt. Ben jij een partner die alle wedstrijden langs de lijn staat:  Toen we Eline nog niet hadden, was ik bij veel wedstrijden langs de lijn te vinden. Nu probeer ik er bij de thuiswedstrijden de tweede helft te zijn. 90 min voetbal kijken vindt Eline nog niet leuk en ze slaapt 's middags nog.

Jan Herman gaf in het interview dat ik in april met hem had aan dat hij zeer gedreven is als voetballer. Wat vind jij van zijn gedrevenheid of draaft hij weleens door:  Hij draaft weleens door. Zo zijn we op vrijdag 26 augustus getrouwd en moest er wel heel veel rekening met zijn voetbal worden gehouden. Jan Herman wilde een datum in de vakantie zodat er de volgende dag geen competitiewedstrijd gespeeld moest worden en iedereen kon feesten en biertjes drinken. Een huwelijksreis zat er niet in. De competitie begon een week na onze bruiloft, hij wilde graag trainen en bij de eerste wedstrijd aanwezig zijn. Erg gedreven dus.

De laatste van de 'Bende van Vijf" die ik geïnterviewd heb, oud-elftalleider Johan Sap, vertelde dat jij op hoog niveau volleybal gespeeld hebt. Wat voor niveau was dat en volleybal je nog steeds: Ik heb altijd bij Dio Bedum gespeeld. Vijf jaar geleden ben ik met het volleyballen gestopt vanwege een schouderblessure. De combinatie fysiotherapeut en fanatiek volleyballen gingen niet meer samen. Ik heb toen voor mijn beroep gekozen. Een stapje terug wilde ik niet doen, daar zal ik niet genoeg voldoening uit halen. Momenteel sport ik in de sportschool. Ik heb de laatste jaren in Dames 1 gespeeld als hoofdaanvalster. In mijn laatste jaar zijn we gepromoveerd van de 3e naar de 2e divisie. Het afgelopen jaar is het wel weer gaan kriebelen. Vriendinnen van mij spelen in dames 2 van Dio, dit leek me wel weer leuk om te doen. Toch zag ik het niet zitten om naast het werk en het gezinsleven voor een teamsport te kiezen. Er moet dan zoveel geregeld worden met opvang. Nu kunnen we gewoon om en om sporten. Jan Herman voetbalt op dinsdag, donderdag en zaterdag. Ik sport op maandag en woensdag. Zo hoeven we nooit oppas te regelen om te kunnen sporten.

Bij CVVB speelt jouw broer Pieter van der Zee die op 29 jarige leeftijd al een stapje terug deed richting het derde elftal. Had jij dat verwacht van Pieter: Nee dat had ik niet verwacht. Hij speelde nog goed, was aanvoerder en weinig blessures. Volgens mij had hij ook nog heel veel plezier in het voetballen. Ik had gehoopt dat hij naar VEV zou gaan, maar helaas. Wie weet in de toekomst nog een keer :-)

Jij werkt als fysiotherapeute las ik. Denk jij dat blessures bij voetballers steeds vaker voorkomen omdat de schoenen van tegenwoordig veel te onstabiel zijn: Nee dat denk ik niet. Het zal eerder komen door een verkeerde stand van de voeten. Ik denk dat de voetbalschoenen juist in vergelijking met 10 jaar geleden alleen maar beter zijn geworden.

De 'bende van vijf" is een echte vriendengroep of heb ik het mis: Ze hebben het erg gezellig geloof ik! De vrouwen krijgen niet zoveel mee van de ''bende van vijf'. Ze zijn veel aan het grappen en grollen over elkaar, de ene grap is nog slechter dan de andere. Ze hebben in ieder geval erg veel mailcontact met elkaar, of het een echter vriendengroep is kan ik niet echt over oordelen.

Jan Herman gaf aan dat hij nog niet wist in wat voor rol hij na zijn actieve rol actief zou blijven in de voetballerij. Wat voor rol vind jij wel bij hem passen:  Volgens mij hebben ze hem al meerdere keren gevraagd om penningmeester te worden, ik denk dat hij ergens in het bestuur van VEV gaat eindigen.

De reactie van Martin Koeman onder het interview van Jan Herman verraste mij was dat bij jou ook het geval:  Ja joh! Ik geloofde er niets van dat het serieus van hem kwam. Maar dat was het wel. Leuk dat hij jou interviews leest en dat hij zich Jan Herman nog herinnerde.

Jullie hebben een dochter Eline. Sport is voor jullie beide belangrijk. Snap jij dat ouders kinderen niet stimuleren om te sporten: We hebben inderdaad een dochter Eline die in december 2 jaar wordt. Ik snap niet dat ouders kinderen niet stimuleren om te sporten. Er zijn steeds meer kinderen met overgewicht en dat moet je een kind niet aan doen. Sporten is gezond en je kind moet je zeker stimuleren om te sporten. Gelukkig zijn wij allebei sportief en zal Eline ook zeker gaan sporten. We hopen dat ze net als ons voor een teamsport gaat kiezen, tennis of volleybal. Maar als ze op een individuele sport wil is het ook prima, als ze maar gaat sporten.

Snap jij als fysiotherapeute, dat er zoveel aangerotzooid is met Arjen Robben zijn laatste blessure door Bayern München: Haha, ik denk dat er zoveel is aangerotzooid omdat er teveel specialisten naar hebben gekeken en een verschillende mening hebben gegeven. Dit merk je ook binnen de fysiotherapie, er zijn veel verschillende behandelmethoden. Elke fysio werkt op een manier waarin hij of zij denkt dat het goed is. Er is nooit een standaard behandeling bij een blessure. Wetenschappelijk onderzoek blijft gelukkig altijd doorgaan.

Pieter en Jan Herman zijn elkaars tegenpolen als voetballer. Wat type speler heeft jouw voorkeur los van de persoon:  Dat is toch wel het type Jan Herman (sorry lieve broer :-) ) Jan Herman noemt Pieter altijd de slager van Bedum, daar heeft hij een punt. Pieter maakt soms overtredingen die ook echt wel anders kunnen, dan heb ik gewoon medelijden met diegene die op de grond ligt. Mijn moeder kwam ook nooit bij Pieter kijken, dat kon ze gewoon niet aan. Want tja, als Pieter iemand keihard neerhaalde, kreeg ie ook weleens een flinke trap terug. Jan Herman maakt alleen maar 'domme' overtredingen zoals een bal wegtrappen of zeuren tegen de scheids, dat is wel leuker om naar te kijken.

Met wie uit de Nederlandse sportwereld zou jij weleens willen stappen en waarom:  Pfff wat een moeilijke vraag...uhm dan kies ik voor Wesley Sneijder. Tja en waarom? Ik denk dat elke vrouw wel wil stappen met Wesley Sneijder.

Wat heb ik jou nog niet gevraagd maar wil je wel wat over vertellen: Ik heb niets meer toe te voegen Je hebt leuke vragen gesteld en erg leuk dat je me hebt gevraagd als voetbalvrouw!