Anna de Munck (Viboa ): Ik ben te laat begonnen met voetballen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Anna de Munck is de partner van de Heracliden-trainer Jeroen de Munck. Ze is op latere leeftijd gaan voetballen, vind daarnaast de Amerikaanse sportcultuur geweldig en zou wel een avondje willen stappen met voormalig Formule1-coureur Robert Doornbos. Dat, en nog veel meer, vertelt ze het onderstaand interview voor Puurvoetbalonline

Anna de Munck is de partner van de Heracliden-trainer Jeroen de Munck. Ze is op latere leeftijd gaan voetballen, vind daarnaast de Amerikaanse sportcultuur geweldig en zou wel een avondje willen stappen met voormalig Formule1-coureur Robert Doornbos. Dat, en nog veel meer, vertelt ze het onderstaand interview voor Puurvoetbalonline.                     

 

foto

Anna de munk samen op de foto met formule 1 coureur Robert Doornbos

 

Ik begreep van jouw partner, Jeroen de Munck, dat jij nog maar sinds kort bij Viboa voetbalt. Waarom pas sinds kort: Het klopt dat ik inderdaad pas begin vorig seizoen ben gaan voetballen. Ik heb er wel eerder aan gedacht maar omdat ik in de zorg werkte en elke zaterdag aan het werk was ben ik nooit aan voetballen begonnen. Een vriendin van mij gaf aan dat ze dames zochten en vroeg of ik eens mee wilde trainen. Daar hoefde ik hier lang over na te denken. Ik vind vooral het sporten in teamverband erg leuk. Voordat ik ging voetballen deed ik aan fitness en Zumba en in de zomer aan kickbiken. Erg leuke sporten maar nu ik eenmaal in teamverband speel vind ik het teamgebeuren wel een meerwaarde.

Nu je eenmaal bent gaan voetballen heb je nu niet van, dat had ik veel eerder moeten doen: Ja, absoluut. Ik dacht altijd dat ik het niet leuk zou vinden om alleen te trainen maar achteraf had ik dat best gewild. Al vind ik de spanning van het spelen van een wedstrijd wel het leukst.

Met een trainer in huis gaat het natuurlijk redelijk vaak bij jullie over de voetbalsport: Wij hebben het af en toe wel over voetbal maar aangezien Jeroen zijn kennis van voetbal verder gaat dan de mijne denk ik niet dat ik qua voetbal de ideale gesprekpartner voor Jeroen ben. We hebben het op de zaterdagavond altijd wel even over de wedstrijden welke we die dag gespeeld hebben.

Ik verbaasde mij er niet over dat de derby tussen de dames van Viboa en Hunsingo veel publiek trok. Had de derby niet op het hoofdveld gespeeld moeten worden: Allereerst wordt er eerlijk verdeeld wie wanneer op het hoofdveld mag spelen. Daarnaast zou het denk ik alleen maar een extra beladen wedstrijd zijn geworden wanneer dit het geval was. Het was een spannende wedstrijd die naar mijn idee sportief gespeeld is. Natuurlijk wilden we graag winnen maar dat willen we elke wedstrijd.

Wat doet Anna de Munck in het dagelijks leven: In het dagelijks leven sta ik voor de klas op een praktijkonderwijsschool in Groningen. Hier werk ik full- time. Ik ben mentrix van een eerstejaars groep. In mijn klas zitten een paar die ook voetballen. Toen we laatst voor iedereen uit de klas een compliment benoemden kwam naar voren dat de voetballende jongens mij wel stoer vinden om dat ik voetbal, geweldig vind ik dat.

Jeroen is dit seizoen trainer van de Heracliden. Ben jij een partner die bij de duels van Jeroen en zijn ploeg komt kijken: Begin van dit seizoen ben ik bij de eerste vier wedstrijden wezen kijken bij de Heracliden. Dit was goed te doen omdat zowel Heracliden I als Viboa dames I op dezelfde zaterdag thuis speelden. Doordat wij twee keer achter elkaar aan uit moesten spelen loopt dit helaas niet meer gelijk en voetballen we vaak rond hetzelfde tijdstip. Zodra ik kan ga ik zeker even kijken. Ik vind het belangrijk om te weten waar Jeroen zoveel tijd in stopt. Andersom komt Jeroen ook bij ons kijken wanneer dit kan. Zo kon ik bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen Eems Boys de Heracliden het winnende doelpunt zien maken.

Jeroen vertelde over Amerika waar jullie rond de kerst heengaan. Past de Amerikaanse sportcultuur ook bij jou: De Amerikaanse sportcultuur vind ook ik fantastisch. Sport heeft binnen het Amerikaanse onderwijs een zeer grote rol. Dat zou ik ook hier in Nederland graag terug willen zien. Met sport kan veel bereikt worden. We hebben het er wel eens over gehad om voor een aantal jaren in Amerika te gaan wonen dit is er helaas niet van gekomen en gezien de zekerheden die we hier in Nederland hebben zal het er waarschijnlijk ook niet meer van komen. Maar je weet natuurlijk nooit wat de toekomst je brengt...

Wat betekent Amerika verder voor jullie: Amerika is speciaal omdat Jeroen mij daar ten huwelijk heeft gevraagd. Daarnaast wonen erg dierbare vrienden in Amerika. Ook woont er familie in Amerika. We zoeken elkaar geregeld op. Het is ons favoriete vakantieland.

Velen vinden damesvoetbal helemaal niets en ik ken een amateurtrainer uit de vierde klasse die denkt dat hij met zijn team van het Nederlands Team wint. Dank jij dat ook of verkoopt de trainer onzin: Ik vind damesvoetbal zeker niet niets. Het is een feit dat het niveau van het mannenvoetbal vele malen hoger ligt, maar daarom vind ik het niet niets. Ik besef wel dat wij zeker niet eerste klasse zullen gaan spelen, maar dit belemmerd mijn plezier niet. Als team hebben we plezier in het spel en ook nog na de wedstrijd. .

Met welke speler uit de eredivisie zou Anna de Munck wel eens een avondje willen stappen: Een speler uit de Eredivisie kan ik zo een, twee, drie niet opnoemen. Op het racegebied zou dat Robert Doornbos of Barry Veneman zijn. Omdat dit spontane open mannen zijn naar mijn idee zonder kapsones. Ik heb in het raceteam van Barry Veneman gewerkt en ben oa mee naar Valencia geweest, dat was gezellig. We gingen in dezelfde periode trouwen en konden deze perikelen dus met elkaar delen. Met hem zou ik wel weer eens bij willen kletsen. Robert heb ik maar een keer ontmoet. Ik zou wel meer te weten willen komen over zijn racecarrière en zijn bevindingen in de Formule enkele races.

Hoelang werkt een nederlaag trouwens bij Jeroen en jou door of zijn dat geen gezellige avonden: We mogen even een paar uurtjes na thuiskomt klagen, zeuren en boos zijn. Maar het mag zeker niet een heel weekend doorwerken. Het is en blijft een spel. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat het vorige week erg zuur was dat wij van Omlandia verloren. We hadden nog geen wedstrijd verloren en deze wedstrijd hadden we niet hoeven verliezen naar mijn idee, dan moet ik op den duur wel echt de knop omzetten.

Janneke de Graaf- Danhof is nog steeds van grote waarde voor ons team: Zij een van de 'steunpilaren' van het team is. Zowel tijdens de wedstrijden als daar omheen. Janneke kent iedereen en iedereen kent Janneke. Er is geen scheidsrechter die niet weet wie Janneke is. Daarnaast kan Janneke nog een aardig balletje raken en tijdens de wedstrijden rent ze zich de benen uit het lijf om elk gaatje goed te benutten en de bal mooi rond te laten tikken. Als ze haar kans ziet pikt ze ook nog haar doelpuntje mee. Janneke gaat door totdat ze erbij neervalt. Zo voetbalde ze vorige week en gister met een gebroken teen.

Wat is volgens jou een ondergewaardeerde speelster bij jullie in het team en waarom: Naar mijn idee is er geen ondergewaardeerde speelster. De sfeer binnen het team is goed en wanneer iemand lekker in een wedstrijd zit wordt dit ook benoemd. Ik merk wel dat we als team meer waardering krijgen nu we vaker een wedstrijd winnen. Begin van het seizoen geloofde men bijna niet als we zeiden dat we gewonnen hadden maar met deze resultaten groeit het vertrouwen in ons weer.

Als ik zeg modellenwerk wat zeg jij dan: Een geweldige ervaring welke ik met beide handen heb aangegrepen. Ik heb modellen en hostess werkzaamheden gedaan naast mijn studies. Een erg leuke manier om geld bij te verdienen. Ik kwam op plaatsen waar je normaal gesproken nooit komt. Ik besefte heel goed dat ik daar enorm mee bofte. Vooral met hostesswerk kwam ik op leuke evenementen. Zo heb ik een seizoen in een skybox in de Amsterdam Arena gewerkt. Ook mocht ik in een vipbox aan de slag op het Alex tennistoernooi. Bij grote evenementen sta ik nog wel in een van de vipboxen op het TT circuit in Assen.

Wat zou je verder zelf nog willen vertellen wat ik niet gevraagd heb:

Er schiet mij zo niets te binnen.