Leonie Heemstra : We kunnen een voorbeeld aan Jan nemen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Leonie Heemstra is de partner van Robert Jan van Dijken, de voetballer die eerder voor CVVB uitkwam en nu als speler van ACV revalideert van een zware knieblessure. Hier vertelt ze over en over andere zaken die haar bezighouden zoals over de persoon waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen.
Leonie Heemstra is de partner van Robert Jan van Dijken, de voetballer die eerder voor CVVB uitkwam en nu als speler van ACV revalideert van een zware knieblessure. Hier vertelt ze over en over andere zaken die haar bezighouden zoals over de persoon waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen.
 
                                                   298839_149909465100639_100002447606690_268676_1428998448_n
 
 
                    Leonie samen met haar van een zware knieblessure revaliderende partner Robert Jan van Dijken .
                                                                        
 
                                                     
Jij hebt een relatie met ACV-voetballer Robert Jan van Dijken. Ben jij zelf een voetballiefhebster: Dat klopt. Ik ben zelf ook een voetballiefhebster. Heb zelf dikke 6 jaar bij CVVB gevoetbald. Toen ik in groep 8 zat deed ik met mijn vriendinnen mee met schoolvoetbal. Wij vonden het zo leuk dat we op voetbal wouden met een aantal dames. We waren nog te jong om bij de dames te gaan voetballen en zijn toen bij mijn oud buurman Willem Huisman terecht gekomen om een 7-tal voor meisjes te beginnen. Daarna zijn we MC1 geworden en later Dames 2. Tijdje later zijn de DA1 en DA2 samen gevoegd vanwege een tekort aan speelsters en speelde ik nog een klein poosje mee met Dames 1. Helaas ben ik er nu mee gestopt, omdat ik nu fulltime werk in de kapsalon en dus ook op zaterdag.

Toen ik Robert Jan enkele weken geleden interviewde vertelde hij dat FIFA 12 over enkele weken uitkwam. Snap jij die euforie van hem richting een voetbalspel: Haha ja daar kijkt hij al een tijdje naar uit. Hij speelt in zijn vrije tijd met vrienden vaak FIFA. Dus als het nieuwe spel is uitgekomen zal dat zeker niet minder worden!! Ikzelf heb liever het echte potje voetbal.

Als je volgens mij als 'buitenstaander" het gezin van Jan en Marijke van Dijken binnenkomt en je heb geen verstand van voetbal begin je met een 1-0 achterstand: Ja dat klopt zeker! Gelukkig heb ik die achterstand niet haha! Het is een echte voetbalfamilie wat ik heel leuk vind.

Robert Jan werkt op dit moment aan zijn herstel na een zware knieblessure. Dat gaat met vallen en opstaan uiteraard. Hoe moeilijk heb jij het daarmee: Soms wel moeilijk. Hij vind het echt heel jammer dat hij niet kan voetballen en dat is soms best frustrerend voor hem. Ik weet nog goed dat hij me opbelde en zei dat hij geblesseerd was. Ik haalde hem op en hij kon met moeite de auto in komen. Hij had er veel last van en wisten toen nog niet wat er aan de hand was. Toen dit er later achter weg kwam was dat wel een dikke tegenvaller! Zeker omdat het net zo goed ging met hem bij ACV. Ik hoop dan ook op een goeie COME-BACK !!!

Ik weet dat jij door je baan als kapster niet kunt voetballen wat jij graag zou willen. Zou dat een reden kunnen zijn om naar een andere baan uit te kijken: Ik vind het kappersvak heel erg leuk en wil er ook in doorgroeien door nog meer cursussen te gaan doen. Misschien dat er in de toekomst wat kan veranderen qua dagen, maar mijn werk gaat op dit moment voor.

Wat is voor jou een speler in de eredivisie waarvan je zegt, daar zou ik wel een avondje mee willen stappen: Gregory van der Wiel!

Als ik Jan zeg wat zeg jij dan: Ik ken niemand met zoveel doorzettingsvermogen als Jan. Daar kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen! Een echte bikkel! Vind het ook leuk dat hij zo veel interesse heeft voor het voetbal.

Door veel voetballiefhebbers wordt damesvoetbal als niet leuk om te zien ervaren. Deel jij de mening en snap jij wat ze daarmee bedoelen: Ik krijg ook veel mannen in de stoel waarmee ik dan over voetbal praat. Dat vind ik ook heel leuk. Dan vertel ik dat ik ook voetbal of gevoetbald heb en dan verwachtten ze het meestal niet. Er zijn veel mannen die nog steeds vinden dat het een echte mannensport is, maar er zijn ook wel vrouwen die zelfs nog beter kunnen voetballen dan sommige mannen/jongen Het vrouwenvoetbal is echt in opkomst en ik hoop dat dit ook doorzet. Toch moet ik wel zeggen dat ik het mannenvoetbal leuker vind om naar te kijken. Veel strakker en sneller allemaal en dat is bij vrouwenvoetbal niet altijd zo.

Met Robert Jan kreeg ik het uiteraard ook over zijn vader Jan. Welke karaktertrekken heeft Robert Jan van zijn vader geërfd: Robert Jan kan niet altijd zo goed tegen zijn verlies. Of het nou met FIFA is of met een echt voetbal potje. Ik denk dat ze dat wel een beetje overeen hebben. Ze willen allebei WINNEN!

In de gesprekken die ik met Jan heb leer ik iedere keer wel wat. Wat heb jij de afgelopen periode van Jan geleerd: Met erge tegenslagen haalt hij het beste in zichzelf naar boven. Daar heb ik heel veel respect voor.

Als ik de foto's van jou op Facebook zie dan denk ik dat jij je carrière een andere wending moet geven. Wat denk jij wat ik daarmee bedoel: Die foto's hebben we laten maken door een fotograaf in Turkije. Je bedoeld een baantje als model of zoiets haha? Ik vind het leuk om voor een vakantie leuke foto's te laten maken voor thuis, maar nee zo'n leventje lijkt me niet echt iets voor mij