Suzanne Flierman(CVVB-Dames1): In het veld fanatiek maar buiten de lijnen sociaal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Suzanne Flierman is de aanvoerdster van CVVB-Dames 1. Eerder voetbalde ze voor de v.v Bedum wat ze onder andere vertelt in de rubriek 'Binnen de lijnen". Verder verteld ze over haar dochtertje Rose, haar eigen fanatisme en de wens om onder het genot van een biertje met Theo Janssen te discussiëren over zijn transfer naar AJAX.

Suzanne Flierman is de aanvoerdster van CVVB-Dames 1. Eerder voetbalde ze voor de v.v Bedum wat ze onder andere vertelt in de rubriek 'Binnen de lijnen". Verder verteld ze over haar dochtertje Rose, haar eigen fanatisme en de wens om onder het genot van een biertje met Theo Janssen te discusiëren over zijn transfer naar AJAX.

                                                     

                                              suzanne_3

Jij voetbalt voor CVVB vanaf welke leeftijd: Zo nu moet ik even denken... Volgens mij word dit mijn 7de seizoen in het tenue van CVVB, dus vanaf  mijn 25ste. Op mijn 13e ben ik begonnen met voetballen bij V.V. Bedum, daar heb ik ongeveer 7 jaar gespeeld totdat ik ging verhuizen naar Duitsland. Na een reünie van V.V.Bedum begon het weer te jeuken om te gaan spelen. V.V. Bedum had op dat moment geen dames team en vriendinnen van mij speelden al bij CVVB, dus tja toen toch maar overgelopen.  Nu ik het zo terug lees heb ik ongeveer 5 jaar niet gevoetbald. Snap niet hoe ik dat heb volgehouden, word nu al gek als ik een week niet kan spelen.

Wat doe je in het dagelijkse leven: Ik werk 3 dagen in de week als tandartsassistente in Groningen. Vorig jaar ben ik moeder geworden, dus de andere 2 dagen in de week ben ik thuis bij mijn dochter Rose. Nou ja thuis zijn we eigenlijk nooit op mijn vrije dagen, meestal gaan we gezellig op pad. Ben eigenlijk altijd wel druk met van alles...Mijn gezinnetje, vriendinnen en sporten, zijn voornamelijk belangrijk in mijn dagelijkse leven. En natuurlijk mijn mama! J

Veel van mijn tegenstanders zien mij denk ik als een heel ander persoon. In het veld ben ik een harde fanatieke verdediger, maar in het dagelijkse leven ben ik best lief en sociaal.

Velen vinden damesvoetbal helemaal.niks, Waarom is dat volgens jouw dikke onzin: Ik weet niet of dat dikke onzin is, ieder natuurlijk zijn eigen mening. Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen het niet leuk vinden om naar damesvoetbal te kijken. Helemaal als het niet op hoger niveau is. Vorig seizoen heb ik door een blessure veel wedstrijden niet kunnen spelen, en als je dan zo staat te kijken is het toch heel anders dan hoe je het in het veld beleefd. Soms echt wel mooi maar soms ook lachwekkend, dus ja ik kan de mening wel begrijpen van de mensen langs de lijn.Het zou mij een zorg zijn of het er wel of niet uitziet, ik hou van het spelletje en heb er heel veel plezier in. Dat is dan toch het belangrijkste....Zolang de dames in het veld het maar naar hun zin hebben.

Dat tienduizenden voetballers hun spelerspas niet in orde hebben verbaasd mij: Is toch raar! Ik bedoel, het is misschien logisch dat de spelers zelf niet weten waneer hun spelerspas verloopt. Maar je zou toch denken dat de leiding en/of iemand in het bestuur dat in de gaten houd, en het dan ook zo organiseert dat het op tijd geregeld word. Slechte zaak.

Met welke voetballer uit de eredivisie zou jij wel een avondje willen stappen Ine miene mutte....haha nee geintje. Ik zou ook zeggen Theo Janssen, alleen ga ik dan niet naar carneval in Kloosterburen, dan moet hij maar 2 keer naar het noorden komen. ik vind hem een geweldige speler, en hoe hij overkomt buiten het veld is gewoon lekker relaxed. Vind het alleen erg jammer dat hij naar Ajax is gegaan.Daarom wil ik ook met hem op stap, kunnen we het daar even over hebben onder genot van biertje.

Persoonlijk vind ik dat alle BVO,s een damesafdeling moeten hebben. Wat is jouw mening hierover Zou ik ook heel graag willen zien, maar ja dat is volgens mij never nooit niet te realiseren...Er zijn nu al teams die op de kop gaan omdat er te weinig dames zijn. Voor het damesvoetbal zou het natuurlijk wel geweldig zijn, en gewoon ook voor de meiden/vrouwen zelf. Ik bedoel voor kleine jongetjes is het een droom om bij een grote club te spelen, er zijn natuurlijk ook meiden die zo'n droom hebben. En als er dan ook echt een club is, hebben ze ook een doel om voor te gaan/trainen. Word het voetbal alleen maar beter van. Wie weet over een aantal jaar.

FC Groningen kent een slechte start van de competitie. Denk je dat Groningen bij de bovenste vijf eindigt:Ja echt slecht he..balen! Nee denk niet dat ze bij de bovenste 5 eindigen, hoop het natuurlijk wel. Heb wel weer zin in Europees tripje, 4 jaar geleden zijn we ook mee geweest naar Florance. Geweldig!Maar goed wat nog niet is kan nog komen! Wie weet was de winst op Excelsior afgelopen weekend wel de start van een winstreeks! Verwacht weer veel van Tadic dit seizoen, ben heel dat hij niet naar een andere club is gegaan.

De sociale controle bij een damesteam is groter dan bij een mannenteam:Dat durf ik eigenlijk niet te zeggen, ik heb geen idee of daar verschil in zit. Denk dat het zowel als bij de mannen als vrouwen gebeurd, alleen op een andere manier. Denk juist dat vrouwen iets minder subtiel uit de hoek kunnen komen. Wat ik wel een groot verschil vind, is de nasleep van commentaar/gebeurtenis tijdens een wedstrijd. De mannen kunnen elkaar verrot schelden tijdens een wedstrijd, en dan in de 3de helft gezellig samen een biertje drinken. Zelf ben ik ook zo. Speel samen met 1 van mijn beste vriendinnen en tijdens een wedstrijd lopen wij ook wel af en toe op elkaar te schelden. Zij is net zoals mij heel fanatiek in het veld, maar zodra we van me veld afkomen is dat vergeten.. En dat kan je bij heel veel dames(teams) niet zeggen.

CVVB1 gooit hoge voor een top 5 klassering: Ik hoop het voor ze, zou wel heel leuk zijn. En ik denk dat het ook wel gaat lukken. Er staat echt een leuk team, en de manier van spelen dit jaar is ook stukken beter dan afgelopen seizoen. Ze nemen misschien af en toe wel risico's door zo aanvallend te spelen, maar dat maakt het spel alleen maar mooier om naar te kijken. Mijn favoriete spelers bij het 1e waren altijd Vos en v/d Zee, ik was dus ook wel benieuwd hoe het zou gaan met het team zonder hun.Er zijn een aantal goede spelers voor terug gekomen. Leuke vind ik dat het een behoorlijk jong team is, hopelijk spelen ze nog een aantal jaar samen. Daar word het nooit minder op, toch?!We shall see, eerst maar hopen dat ze zaterdag 3 punten meenemen uit Winsum!

Wat is de kracht van de CVVB-Dames: Klinkt het heel afgezaagd zeg : de sfeer bij ons?! Wij hebben een team met van alles wat, jong en oud. Maar ondanks dat klikt het heel goed met iedereen. En ik denk dat zoiets de kracht van je team kan zijn. Als je buiten het veld goed samen bent, dan wil je in het veld er ook allemaal voor zorgen dat het goed gaat. En voor de andere willen vechten.We hebben een aantal echt goede technische speelsters, aantal harde werkers en een aantal die misschien iets minder zijn maar wel graag willen.Door dit alles bij elkaar zijn wij mooi in evenwicht.

De zwarte voetbalschoen moet terug op velden: Euh...daar kan ik me niet echt druk om maken. Het hoeft van mij niet, dat moet iedereen zelf weten. Ik heb er niets mee, persoonlijk hoef ik echt geen gekleurde schoenen.