Chantal Streppel(v.v.Hunsingo): Sommige spelers in het betaald voetbal zijn de realiteit uit het oog verloren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Chantal Streppel maakte dit seizoen de overstap van Corenos naar Hunsingo en heeft in haar bijdrage voor de rubriek enkele opmerkelijke uitspraken. Maar in een ding is ze het absoluut met haar broer Roy Streppel ( de Heracliden) eens wat in De Elf aan….. te lezen is.

Chantal Streppel maakte dit seizoen de overstap van Corenos naar Hunsingo en heeft in haar bijdrage voor de rubriek enkele opmerkelijke uitspraken. Maar in een ding is ze het absoluut met haar broer Roy Streppel ( de Heracliden) eens wat in De Elf aan….. te lezen is.

                           voetbal16

  Chantal Streppel hier nog in actie voor Corenos tegen haar nieuwe vereniging Hunsingo foto: Antje ten Harkel-Meijer

 Dit seizoen maakte ik de overstap van Corenos naar Hunsingo omdat: Ik graag op hoger niveau wil voetballen. Ik wil mezelf verder ontwikkelen en onder meer weerstand voetballen. Daarnaast heb ik voor Hunsingo gekozen, omdat zij ambitieus zijn op het gebied van damesvoetbal.

Met het regioteam Stichting Regioteam Noord Groningen moeten wij geen wedstrijden spelen die wij met meer dan 10 doelpunten verschil winnen: Dat klopt, dat is voor beide teams niet leuk en je leert er niet veel van. Maar wij zijn afgelopen seizoen bijna met een nieuw damesteam en nieuwe trainers begonnen, dus het was even aftasten om het niveau te bepalen. Ik hoop wel dat we in de toekomst tegen betere tegenstanders gaan voetballen. Maar daarnaast is het denk ik ook belangrijk om af en toe een wedstrijd te spelen tegen een team uit de regio, want dat wekt vaak meer interesse.

Ik vind ook dat mijn broer Roy hoger kan spelen dan bij de Heracliden:Ik denk inderdaad ook dat Roy op een hoger niveau kan voetballen. Maar hij moet de stap hogerop alleen maken als hij dat zelf graag wil. Je kunt dan niet meer met je vrienden voetballen. Dat heeft mij ook lang tegen gehouden om de stap te maken. Maar je leert natuurlijk ook weer nieuwe mensen kennen. Verder moet je ook een goed gevoel hebben bij een club, zodat je zowel plezier als sportieve uitdaging hebt. .

Na de drie goals die Tim Matavz scoorde tegen ADO den Haag zie ik hem naar PSV vertrekken: Door de drie goals komt hij natuurlijk wel weer extra in beeld. Ik kan me voorstellen dat PSV Matavz graag wil hebben, maar ik denk niet dat Matavz naar PSV gaat. De financiële mogelijkheden van PSV zullen toch ook niet oneindig zijn. Daarnaast kan er natuurlijk ook nog interesse komen vanuit het buitenland. Er zijn nog meer clubs op zoek naar spits. Maar ik hoop natuurlijk dat hij nog een jaar in Groningen blijft.

Dat Hunsingo op het gebied van damesvoetbal ambitieus is tekenend voor de vereniging: Hunsingo staat daar al jarenlang om bekend. Het damesvoetbal wordt dan ook serieus genomen door onder andere goede begeleiding en een aparte dames commissie.

De BVO.s in Nederland moeten verplicht gesteld worden om ook een damesafdeling te hebben: Tuurlijk zou het mooi zijn als iedere betaald voetbal organisatie een damesafdeling zou hebben. Waarbij het natuurlijk nog mooier zou zijn als de dames dan ook betaald krijgen. Maar ik weet niet of het ten goede komt aan het niveau van het damesvoetbal. Er zijn nou eenmaal niet zoveel meisjes als jongens die voetballen. Dus om de eredivisie dames op hoog niveau te houden moet er gekeken worden naar hoeveel clubs hier aan kunnen deelnemen zonder dat het niveau minder wordt.

Dat Nigel de Jong als best betaalde Nederlandse voetballer in de Premier League nog niet tevreden is geeft aan dat veel voetballers de realiteit uit het oog zijn verloren: Ja, daar ben ik het helemaal mee eens. Als je kijkt naar hoeveel geld er omgaat in het voetbal en hoeveel spelers verdienen dan is dat ongelofelijk. Zeker als je kijkt naar alle gevolgen van de economische crisis in veel landen. Ik denk dat ze er eens over moeten nadenken hoe bevoorrecht ze eigenlijk zijn om met hun hobby zoveel geld te verdienen. Al verdienen natuurlijk niet alle voetballers zoveel geld.

We gaan met Hunsingo dames1 voor het kampioenschap omdat: Ik ben natuurlijk net nieuw bij Hunsingo, dus het is voor mij nog lastig om het niveau van het team in vergelijking met dat van de competitie in te schatten. Wel is de competitie iets minder sterk geworden, dus de top vijf moet haalbaar zijn. Al moet je natuurlijk altijd voor het hoogst haalbare gaan. En een kampioensfeestje in mijn eerste seizoen bij Hunsingo, lijkt me natuurlijk wel wat.

Ik vind zwarte voetbalschoenen helemaal niets: Ik voetbal zelf eigenlijk altijd met in ieder geval overwegend zwarte schoenen. Ik vind al die bijzondere kleuren helemaal niks en die plastic schoenen al helemaal niet.

Het eerste dat mij opviel toen ik bij Hunsingo kwam was: Dat het niveau van de trainingen hoger ligt. En dat de organisatie rondom het voetbal goed is geregeld.

Corenos en de Heracliden zijn voor mij: De twee verenigingen waar ik eerder heb gevoetbald. Ik ben bij De Heracliden begonnen in de jeugd. Ik heb daar voornamelijk in de jeugd met de jongens gevoetbald. Daarnaast ken ik er natuurlijk veel mensen en mijn broer voetbalt er in het eerste. Ik zal er dus altijd blijven komen. Daarna ben ik bij de dames van Corenos gaan voetballen. Hier heb ik een hele leuke tijd gehad, met vriendinnen gevoetbald en veel kampioenschappen behaald. Corenos is een hechte vereniging.