'Voetbalvrouwen": Jolanda Lunenborg, v.v. Stedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

 Jolanda Lunenborg is 25 jaar en woon samen met de voetballer van Stedum 2, Marcel Mulder, in Ten Boer. Jolanda studeert SPW en hoopt dit in februari 2012 af te kunnen ronden. Daarnaast is ze werkzaam via PGB (Persoonsgebonden budget) bij een meervoudig gehandicapte jongen van 15 jaar en werkt ze verder ik bij De Zijlen in Appingedam, zo vertelt ze. ‘Dat is een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking. Daar ben ik werkzaam als begeleider wonen. Dat doe ik met heel veel plezier en hoop dat ook in de toekomst te mogen blijven doen.” Mooie woorden van Jolanda die de rubriek ‘Voetbalvrouwen seizoen 2011-2012” voor Puurvoetbalonline opent.

Jolanda Lunenborg is 25 jaar en woon samen met de voetballer van Stedum 2, Marcel Mulder, in Ten Boer. Jolanda studeert SPW en hoopt dit in februari 2012 af te kunnen ronden. Daarnaast is ze werkzaam via PGB (Persoonsgebonden budget) bij een meervoudig gehandicapte jongen van 15 jaar en werkt ze verder ik bij De Zijlen in Appingedam, zo vertelt Jolanda. ‘Dat is een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking. Daar ben ik werkzaam als begeleider wonen. Dat doe ik met heel veel plezier en hoop dat ook in de toekomst te mogen blijven doen.” Mooie woorden van Jolanda die de rubriek ‘Voetbalvrouwen seizoen 2011-2012” voor Puurvoetbalonline opent.

CIMG0759

Jolanda Lunenborg, de partner van Stedum-voetballer, en zanger van de feestband Vlieg&Meppers, Marcel Mulder. 

Ik ben bij alle wedstrijden van Marcel aanwezig omdat: Toen Marcel nog in het eerste speelde was ik nog regelmatig langs de lijn te vinden, maar sinds ik onregelmatige diensten werk komt het minder vaak voor dat ik supporter ben.

Ik vind dat voetballers snel naar de grond gaan bij blessures: Ze kunnen er inderdaad een heel mooi toneelstuk van maken. Van een onschuldig tikje vallen sommige spelers krijsend op de grond terwijl ze een halve minuut later weer vrolijk over het veld rennen.

Squash is een sport die vele malen intensiever is dan voetballen: Ik heb zelf nooit gevoetbald, dus kan deze vergelijking moeilijk maken. Als ik Marcel na drie kwartier squashen bekijk ziet hij er een stuk vermoeider uit dan na een helft voetballen (of zal dat komen doordat ik hem alle hoeken van het veld laat zien?)

Naast het squashen doe ik nog aan hardlopen omdat: De laatste tijd ben ik weer actief aan het hardlopen om m’n conditie te verbeteren. En het is natuurlijk goed voor de lijn. 

FC Groningen komt kwaliteit tekort voor de eerste vijf in de eredivisie: Ik mag dan wel een voetbalvrouw zijn, maar zo ver gaat mijn verstand van voetbal eigenlijk niet.

Mijn favoriet vakantieland is Griekenland omdat: Toevallig ben ik al twee keer in Griekenland geweest, maar om nou te zeggen dat het mijn favoriete vakantiebestemming is….Nee er zijn vast mooiere vakantiebestemmingen.

Marcel uit een voetbalfamilie komt is soms wel vervelend: Dat vind ik totaal niet vervelend. Ik ben het helemaal gewend, omdat ik zelf ook uit een erg fanatieke voetbalfamilie kom. Mijn vader is ook een zeer grote voetballiefhebber.

Je mag een dag op stap met een voetballer van het Nederlands Elftal, wie is de gelukkige en waarom;Rafael van der Vaart. Ik vind het een mooie man om te zien (niet geheel onbelangrijk) en in mijn ogen is hij nuchter gebleven ondanks zijn succes. Maar omdat ik met een Feyenoord-fan samenwoon zal ik hiervoor wel geen goedkeuring krijgen.

Het is gewoon onzin dat vrouwen geen verstand van voetballen hebben: Het is onzin dat vrouwen geen verstand van voetbal kunnen hebben, maar als deze stelling van toepassing is op mij klopt het wel. Ik weet nog net wat buitenspel is.

Volgens mij heeft Marcel naast het voetballen nog een bijzondere hobby. Kun jij daar iets over vertellen: Jazeker kan ik dat. Hij is zanger van de Nederlandstalige feestband Vlieg&DeMeppers en treedt gemiddeld zo’n twee keer per maand op. Ik ga af en toe zelf ook naar hun optredens toe als ze in de buurt spelen. Dit is altijd heel gezellig tot in de vroege uurtjes.

Ik zou met een wedstrijdje squash in alle partijtjes de meerdere zijn dan de spelers van Stedum 1: Van het eerste elftal ken ik wel een aantal spelers waar ik zeker niet tegen op kan, maar aangezien Marcel sinds halverwege vorig seizoen naar het tweede elftal is gegaan durf ik een aantal van zijn huidige medespelers nog wel uit te dagen.

Dat Boeli de Sturler nog een jaar doorgaat wordt in veel kantines met gejuich ontvangen omdat: Ik heb me laten vertellen dat Boelie nogal van gehaktballen houdt en deze beoordeeld met een cijfer. Als Stedum op bezoek komt wordt er in ieder geval een gehaktbal verkocht.

Stedum moet in mijn ogen mee kunnen doen om het kampioensschap: Over het eerste elftal kan en wil ik niet oordelen, omdat ik ze niet meer heb zien spelen sinds Marcel er niet meer in speelt. Het tweede elftal echter werd vorig seizoen op een haar na kampioen, dat maakt in mijn ogen het meeste kans op het kampioenschap. Ik hoop natuurlijk dat alle elftallen van Stedum kampioen worden!!!