Voetbalvrouwen deel 6: Wilma van der Wal (CVVB)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

 

 

Wilma van der Wal is getrouwd met de assistent-trainer van CVVB, Remy van der Wal en vulde voor Puurvoetbalonline de 10 vragen en stellingen in voor de nu al succesvolle rubriek Voetbalvrouwen

Wilma van der Wal is getrouwd  met de assistent-trainer van CVVB, Remy van der Wal, en vulde voor Puurvoetbalonline de 10 vragen en stellingen in voor de nu al succesvolle rubriek Voetbalvrouwen.

 

 

1307382964NSAM_0421

Wilma van der Wal met naast zich dochter Esmee en heeft Robin Damminga op schoot

Ik sloeg bijna geen wedstrijd van CVVB over toen Remy zelf nog voetbalde en dat is zo gebleven: Toen Remy nog voetbalde waren we ( de kinderen en ik) er altijd bij de thuiswedstrijden en dat is zo gebleven. Ook elk jaar een busreisje slaan we niet over.

 

Als Remy een dag nadat ze een wedstrijd verloren hebben nog chagrijnig is zeg ik er wat van: Ik hoef er nooit wat van te zeggen want een dag na de wedstrijd kijkt hij weer na de volgende wedstrijd. Maar meteen na een verloren wedstrijd laat ik hem liever met rust.

De grootste onzin is dat mannen meer verstand van voetballen hebben dan dames: Nou hier kan ik niet veel over zeggen. Ik heb niet veel verstand van voetbal voetbal en dat hou ik ook liever zo.

 Ik zou best wel een dagje met de partner van Frank de Boer willen ruilen: Nee bedankt. Ik heb mijn man liever dan ieder andere man.

 Het geeft mij een goed gevoel dat Remy als assistent-trainer actief bij CVVB betrokken is gebleven: Ja, ik ben er erg blij mee dat hij assistent-trainer is van CVVB  Het is een superclub en ben erg trots op hem, en als ik hem zo zie genieten, geniet ik ook. Ik sta als trotse voetbalvrouw langs de kant te genieten van mijn man.

Dat Nederland volgend jaar Europees kampioen wordt verwacht ik eerlijk gezegd wel: Ik heb te weinig verstand van voetbal om daar iets nuttigs over te zeggen. Maar ik hoop het wel al is het alleen voor de mooie oranje-sfeer.

Dat Remy alles volgt op voetbalgebied vind ik heel normaal: Ja ik vind het heel normaal.  Het is zijn hobby en ik vind het een mooie hobby.

Als Remy met  Rolf  (Rolf de Boer, trainer/coach CVVB) aan het bellen is zijn ze erger dan vrouwen: Ze bellen wel veel en lang maar als je moet samenwerken is dat ook wel nodig.

Ik denk dat ik voor een wedstrijd nerveuzer ben dan Remy: Ik ben vaak wel nerveus voor de wedstrijd omdat ik hoop dat het goed gaat, en Remy is heel anders met de wedstrijd bezig.

Als partner van een trainer moet je soms Oost-Indisch doof zijn : Ik heb er geen last van dat Remy veel over voetbal praat. Hij vertelt gewoon niet zo veel ik heb er toch geen verstand van. En daar heeft hij ook voetbalvrienden voor.