Voetbalvrouwen deel 5 : Margreet Danhof ( SC Loppersum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

Margreet Danhof is de partner van SC Loppersum-trainer Jaap Danhof en vulde voor Puurvoetonline de stellingen en vragen in voor de rubriek:'Voetbalvrouwen"

Margreet Danhof is de partner van SC Loppersum-trainer Jaap Danhof en vulde voor Puurvoetbalonline de stellingen en vragen in voor de rubriek : 'Voetbalvrouwen"

 

                                          CIMG6252

                                     Margeet Danhof voetbaldier en partner van SC Loppersum-trainer Jaap Danhof

 

Ik sla bijna geen wedstrijd van SC Loppersum over: Dat klopt samen met dochter Lianne ben ik wekelijks aan de zijlijn te vinden

 Als Jaap een dag nadat ze een wedstrijd verloren hebben nog chagrijnig is zeg ik er wat van: Die tijd is geweest! ‘Vroeger kwam dit nog weleens voor maar tegenwoordig is dit niet meer aan de orde. Jaap kan prima relativeren. Meestal is zaterdagsavonds de knop alweer om.

De grootste onzin is dat mannen meer verstand van voetballen hebben dan dames: Inderdaad onzin, daarmee wil ik niet zeggen dat ik meer verstand heb van voetballen dan mijn mannen. Ik pas wel op!

Ik zou best wel een dagje met de partner van José Mourinho willen ruilen: Wie is dat ( Grapje). Jawel hoor! Alleen al om te kijken bij een wedstrijd van Real Madrid. Ik denk dat wij verder ook wel raakvlakken hebben. We zijn van hetzelfde bouwjaar en voetbal is van ons beiden een grote passie. Dat hij een mooie karakterman en persoonlijkheid is (lees lekker ding) speelt voor mij natuurlijk geen rol……

Het geeft mij een goed gevoel dat ik zelf ook binnen SC Loppersum actief ben: Ja ik voel mij betrokken bij SC Loppersum. De saamhorigheid onder de verschillende vrijwilligers is groot. Voelt goed!

Dat Nederland volgend jaar Europees kampioen wordt verwacht ik eerlijk gezegd wel: Ja! Ik heb veel vertrouwen in Bert van Marwijk

Dat Jaap alles volgt op voetbalgebied vind ik heel normaal: Voor mij is dat wel normaal. Alhoewel Jaap echt niet alles op voetbalgebied volgt hoor! Voetbal is mij overigens met de paplepel ingegoten. Ik kom uit een (h) echt voetbalgezin. Ik weet dus ook niet beter!

Als Jaap en Ruben het samen over voetbal hebben moet ik vaak als scheidsrechter optreden: Nee, eigenlijk nooit! Er wordt veel over voetbal gesproken. Af en toe zeggen Lianne en ik wel: ‘Hallo heren kunnen we het ook even ergens anders over hebben?”

Ik denk dat ik voor een wedstrijd nerveuzer ben dan Jaap: Dat zou best zo kunnen zijn. Ik ben best wel ( gezond) fanatiek en begaan met de mannen. Ik kan echt opgaan in het spelletje.

Als partner van een trainer moet je soms Oost-Indisch doof zijn: Ja, sommige mensen delen graag hun voetbalkennis,opstelling of een verkeerde wissel van mijn man met mij. Ik ga bijna nooit in discussie. Ik weet immers niet hoe de trainingen zijn verlopen of welke spelers pijntjes hebben enz. Het is uiteindelijk niet aan mij! Toch vind ik het bij een terloopse opmerking of een sneer weleens lastig moet ik eerlijk bekennen…….