Rene Wollerich : Nieuwe uitdaging bij HS'88

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

hs88Als hoofdtrainer van eersteklasser CVVB bracht Rene Wollerich de afgelopen vijf jaar een positieve ontwikkeling teweeg op Sportpark Bedum. En dat is niet onopgemerkt gebleven. De coach verlegde zijn trainersloopbaan, en is komend seizoen in dienst van HS ’88.

’’Na vijf jaar CVVB was ik toe aan een nieuwe uitdaging, dus het besluit dat ik zou vertrekken stond al langer vast. Ik zocht een club die in het verlengde van mijn ambitie past en vond die uitdaging bij HS ’88’’, vertelt Wollerich.

Bij HS ’88 is Wollerich verantwoordelijk voor de aansturing van de eerste en tweede selectie. Een uitdaging die de trainer naar eigen zeggen op het lijf is geschreven. ‘’Ik ben het liefst bezig met de opleiding van spelers en HS ’88 is wat dat betreft op een goed moment op mijn pad terechtgekomen. De selectie is in vergelijking met het afgelopen seizoen nagenoeg intact gebleven. Daarnaast zijn er veel A-junioren bijgekomen. Kortom, het is een hele mooie uitdaging’’, vervolgt Wollerich.

Wollerich wil het hoogste rendement halen uit de ploeg die afgelopen seizoen via de kortste route promotie afdwong, maar houdt ook een slag om de arm. ‘’Je bent niet zomaar de beste in deze veredelde vierde klasse, maar wij doen ook niet mee voor het meedoen. Deze competitie is nieuw voor mij, ik kom op veel nieuwe velden en ontdek veel clubs die ik nog niet ken. We gaan gewoon ons uiterste best doen om er dit seizoen iets van te maken.’’

Wildervank wil in linkerrijtje

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Wildervank’Promotie is het meest tastbare van ambitie’’, vertelt Wildervank-trainer Bart Hartman, maar is meer nodig om tot resultaat te komen benadrukt de oefenmeester. Tweemaal eerder bedankte de coach voor de opdracht, maar de vereniging is in ontwikkeling. En dat gegeven zette het licht voor Hartman op groen.

’’Het beleid dat een aantal jaren geleden is ingezet met betrekking tot de jeugd was voor mij een voorwaarde om hoofdtrainer te worden’’, vervolgt Hartman. Het resultaat is ernaar, want in de voorbereiding op het nieuwe seizoen deed een vijftal getalenteerde A-junioren al volop mee met de hoofdmacht. Nieuw binnen het eerste elftal van Wildervank zijn de namen van Kor Oldenburger (voorheen Appingedam), Mark van Beusekom (Nieuw Buinen), Roland van der Velde (Nieuw Buinen), Robert Smit (Hoogezand) en Dennis Huizinga (tweede elftal). Een tweetal spelers vertrok. Michael Geerts koos voor een nieuw avontuur bij FC Ter Apel ’96 en Rob Olijve is komend seizoen actief voor Veendam 1894.

Evenwicht

Hartman is tot nu toe zeer te spreken over zijn ploeg en ziet voldoende uitdaging in zijn nieuwe functie. ‘’Ik heb dit seizoen de beschikking over een jonge gretige groep, maar er is veel grond dat nog niet ontgonnen is. De selectie bestaat momenteel uit 18 spelers en 3 keepers, dus daar kunnen we dit seizoen in elk geval goed mee vooruit.’’

Doelstelling

Afgelopen seizoen eindigde de club op de negende plek in de derde klasse C. Dat moet, en kan beter legt Hartman tenslotte uit. ‘’Vorig seizoen was Wildervank vaak toch wel de betere ploeg, maar kwam het in de score niet uitdrukking. Vooruitblikkend op het nieuwe seizoen zijn we met de huidige selectie, waarvan Roland van der Velde helaas tijdelijk geen deel uitmaakt wegens een beenbreuk, minimaal aan onze stand verplicht om bij de eerste vijf te eindigen.’’

Wildervank opent het seizoen op zondag 5 september met een thuiswedstrijd tegen Helpman. Verder neemt het elftal van Hartman het op tegen ZNC, Bellingwolde, Haren, FC Lewenborg, Muntendam, Musselkanaal, FC Ter Apel ’96, De Vogels, Veendam 1894, Amicitia VMC, Stadskanaal en HSC.

Nieuwe ronde nieuwe kansen Woltersum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

woltersumNieuwe ronde, nieuwe kansen. Dus ook voor de op 18 juni 1919 opgerichte SV Woltersum. De voetbalclub uit de gemeente Ten Boer keert terug als vijfdeklasser. Woltersum is ingedeeld in 5F, die uit 13 clubs bestaat. De 12 tegenstanders komen uit de oostelijke helft van de provincie Groningen.

De withemden openen zondag in Woldendorp tegen WEO. Op 12 september komt Oosterhoek naar het sportpark aan de Dobbestraat 17 in Woltersum, dat op de derde speeldag DWZ in Veendam bezoekt. Op 26 september volgt de ontmoeting Woltersum-Drieborg.

In 2009 bestond SV Woltersum 90 jaar. De omnisportvereniging biedt het volgende pakket: voetbal, gymnastiek (voor kinderen en ouderen), volleybal, jeu de boules, badminton, steps en aerobics.

In 2006 degradeerden de voetballers naar de zesde klasse. Afgelopen seizoen legden ze in ‘D’ beslag op de achtste plaats. Omdat de zesde klasse voltooid verleden tijd is, ‘promoveert’ het eerste elftal automatisch naar de vijfde klasse. Nieuwe hoofdtrainer van Woltersum is René de Vries. Hij treedt in de voetsporen van Ronald Bouwman. Deze huidige oefenmeester van Farmsum was van 2006 tot medio 2010 actief in Woltersum. Met uitzondering van het seizoen 2008-2009 toen Krijno Bos zich over de selectie ontfermde.

Scheidsrechter gezocht!!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

fluitVoor aanstaande zondag zoekt de VV Haren een scheidsrechter voor het 2e elftal. De wedstrijd zal om 11.00 uur en er staat eventueel een standaard scheidsrechtervergoeding tegenover.

Mensen mogen zich melden bij Patrick Dijkstra 06 17 47 69 14.

Scheidsrechter gezocht!

Voor aanstaande zondag zoekt de VV Haren een scheidsrechter voor het 2e elftal. De wedstrijd zal om 11.00 uur en er staat eventueel een standaard scheidsrechtervergoeding tegenover.

Mensen mogen zich melden bij Patrick Dijkstra 06 17 47 69 14.

 

Farmsum kan goed met de buren overweg

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Farmsum,,Wij zijn Farmsum en kennen onze beperkingen. Gemakkelijk krijgen we het niet, maar met voldoende inzet en enthousiasme zie ik voor ons een leuke rol weggelegd.’’ Dat zegt Gea Visscher-van Loon, die als voorzitter bezig is aan haar derde seizoen.

Sindsdien is er op sportpark Tuikwerd aan titels en promoties geen gebrek. Zo promoveerde de hoofdmacht van de zesde naar de vierde klasse, waarin de Farmsumers onder meer stadgenoot Neptunia treffen. Overigens is de jeugd van Farmsum en Oosterhoek samengegaan. In totaal gaat het om vijf teams. ,,We kunnen goed met onze buren opschieten’’, zegt Gea Visscher, in het dagelijks leven journaliste van De Veendammer. Inmiddels stuurt haar club aan op een verdere samenwerking. ,,Dat zou heel goed tot een fusie kunnen leiden’’, beaamt ze. ,,We anticiperen op de komende ontwikkelingen in de gemeente Delfzijl.’’

In het typische mannenwereldje heeft ze haar draai gevonden. ,,Meestal is het leuk om voorzitter te zijn. Je weet waar je het voor doet. Mijn dochters Linda en Leonie voetbalden hier al, zó kwam ik met Farmsum in contact. Eén keer ben ik in de bestuurskamer overgeslagen. Een man kwam binnen en gaf iedereen een hand, behalve mij. Kennelijk dacht-ie dat ik bij één van de mannen hoorde’’, lacht de 57-jarige inwoonster van Delfzijl. Bij Farmsum is hoofdtrainer Ron Visscher opgevolgd door Ronald Bouwman (ex-Woltersum). ,,Op mij komt-ie over als competent, enthousiast en gedreven’’, vindt de preses. Farmsum opent de competitie op 5 september thuis tegen VAKO. Rest te vermelden dat Taxi van Dijk zich voor drie jaar als hoofdsponsor aan de club heeft verbonden.

Pelikanen blazen niet te hoog van toren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

DePelikanenUithuilen en opnieuw beginnen. Ook in het amateurvoetbal is het een gevleugelde kreet. Bij De Pelikanen weten ‘ze’ er alles van. In plaats van te profiteren van de versterkte promotie zingt de hoofdmacht van de Damster zaterdagvereniging juist een toontje lager. De degradatie uit de derde klasse betekende dan ook een fikse streep door de rekening. Of de gevoelige dreun overwonnen is, zal de (nabije) toekomst uitwijzen. Slechter en ongelukkiger dan tijdens de vorige competitie kan bijna niet.

Aan de hoofdtrainer zal het niet liggen. Ras-Damster Jan Medema is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen. Daarnaast runt de 57-jarige oefenmeester met stadgenoot Gerard Zeeman Voetbalschool Eemsmond (www.voetbalschooleemsmond.nl). Medema volgde medio 2008 Jan Potma op. Een jaar daarvoor waren de Peli’s nog tweedeklasser, want ook op het Burgemeester Welleman Sportpark aan de Burgemeester Klauckelaan kan het verkeren… De buren (lees: vv Appingedam) kunnen erover meepraten.

De Pelikanen werd opgericht op 15 september 1951. Volgend jaar bestaat de club van voorzitter Abel Mannes dus 60 jaar. Uiteraard zou promotie het mooist denkbare geschenk betekenen. De klasse 4C telt 14 clubs, die vanaf 4 september 26 competitieduels afwerken. Daarin kan De Pelikanen de borst natmaken. In de vele streekderby’s, zoals tegen De Fivel, Poolster, Godlinze en Stedum, zijn de rood-witten namelijk de te kloppen ploeg. De Pelikanen begint zaterdag in en tegen Ezinge. Volgende tegenstanders zijn Stedum (thuis), VVS (in Oostwold) en De Fivel (thuis). De openingsserie geeft ongetwijfeld een indicatie van de Damster mogelijkheden.

Jaap Pranger zet in op middenmoot

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

vev67logoVEV ’67-trainer Jaap Pranger is na een jaar van afwezigheid weer definitief teruggekeerd als hoofdtrainer van de vereniging op Sportpark Oostindie. Met Pranger aan het roer zet de hoofdmacht komend seizoen minimaal in op de onderkant van linkerrijtje.

Pranger is daarmee de opvolger van Piet van der Veen. ‘’Helaas heeft VEV ‘67 vorig seizoen het pijnlijke besluit moeten nemen om de samenwerking met Van der Veen stop te zetten. Vervolgens ging de club op zoek naar een trainer die beter past binnen het profiel van de vereniging en kwam op dat moment bij mij uit’’, vertelt Pranger die zijn sporen in dienst van de club ruimschoots heeft verdiend.

De tijden zijn veranderd voor wat betreft het eerste elftal geeft Pranger toe, maar er ligt tegelijkertijd ook een nieuwe uitdaging. ‘’In vergelijking met het seizoen 2008/2009 is er een viertal spelers van het eerste elftal overgebleven. Daartegenover staat de doorstroom van een groep jonge jongens die ik komend seizoen zo goed mogelijk ervaring wil laten opdoen met het niveau van de tweede klasse. We spelen tegen een groot aantal onbekende ploegen, maar dat is voor deze enthousiaste jonge groep direct een mooie uitdaging.’’

FC- TEAM op Groningskampioenschap Footgolf

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

footgolf

Namens FC Groningen zullen Koen van de Laak, Danny Holla, Petter Andersson, Leandro Bacuna en Gonzalo Garcia op maandag 6 september deelnemen aan het Gronings Kampioenschap Footgolf.


 

Het Gronings Kampioenschap Footgolf wordt gehouden in het Stadspark te Groningen. Om 16.00 uur gaan de spelers van start. Het deelnemersveld bestaat uit spelers uit de eerste selecties van FC Groningen, BV Veendam, PKC’83, Be Quick 1887, Oranje Nassau, The Knickerbockers, Gronitas en VIBOA. RTV Noord treedt aan met een team van prominenten. Het is de eerste keer dat dit kampioenschap wordt georganiseerd.

Gratis
De toegang voor belangstellenden, die op maandag 6 september een kijkje willen nemen, is geheel gratis! Parkeren kan bij het Stadsparkpaviljoen Ni Hao of tegenover de drafbaan. Het parcours is globaal gelegen ten noordwesten van het Stadsparkpaviljoen. Het evenement duurt tot 18.00 uur. Ter plaatse zullen parcoursplattegronden verkrijgbaar zijn.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website www.footgolfgroningen.nl. Daar zal in de loop van de week ook meer nieuws, zoals een complete spelerslijst, te vinden zijn.

Corenos gaat voor handhaving

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Corenos1,,We zitten in een moeilijke klasse, maar we hopen er mooi in te blijven en misschien nog te stunten in een periode.’’ Aan het woord is aanvoerder Aalderd Duinkerken van zaterdagclub Corenos. De Combinatie REO-Noorderboys uit Roodeschool ziet terug op een goed seizoen door in 4D beslag te leggen op de derde plaats.

Die keurige klassering volstond voor promotie naar de derde klasse, waaruit de club in 2008 degradeerde. ,,Promotie was vooraf ook ons doel’’, bevestigt Duinkerken. ,,We hebben het redelijk gemakkelijk gehaald. We zaten met een smalle selectie en hadden veel blessures en schorsingen. Aan het eind van de competitie begon het te lopen, mede door de aanvulling uit de A-junioren’’, benadrukt de 29-jarige banddrager uit Uithuizermeeden. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij de gemeente Eemsmond.

Reeds als 16-jarige debuteerde Duinkerken in de hoofdmacht van Corenos, waarin de middenvelder één van de steunpilaren is. ,,Ik speel nog steeds met plezier’’, reageert de man die nog lang niet aan stoppen denkt. Bij Corenos is hoofdtrainer Klaas van der Ploeg bezig aan zijn tweede jaar. Volgens Duinkerken past de oefenmeester uit Winsum goed bij de gemoedelijke vereniging, die in 1963 werd opgericht. De aanvoerder voorziet dus een pittig seizoen, inclusief duels tegen de degradanten Middelstum en SGV. Plus uiteraard de derby’s tegen De Heracliden. Beide beladen partijen leverden Corenos vorig jaar slechts één punt op, zodat de withemden erop gebrand zijn tegen de streekgenoot beter te presteren. De eerste onderlinge confrontatie staat gepland voor 30 oktober (in Roodeschool).

Nieuweling Jari Koopman kwam over van ZEC. De langdurig geblesseerden Daniël Wezeman, Dennis Pieterman en Richard Knol zijn weer fit. Duinkerken concludeert dan ook dat de selectie duidelijk is verbreed. In de derde klasse is dat geen overbodige luxe. Corenos opent het seizoen in en tegen Middelstum. Op 11 september komt Marum op bezoek.

Beleving moet terug in Zevenhuizen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Zevenhuizen_14090aHet afgelopen seizoen was voor Zevenhuizen één om gauw te vergeten. Een opeenstapeling van blessures maakte het voor trainer Reinder Jeensma knap lastig om er iets van te maken. Komend seizoen moet het anders en ligt het accent niet direct op prestatie.

‘’Ik vind het van groot belang dat de groep het plezier weer terugkrijgt in het voetbal. Doordat we waren gepromoveerd werd 2009/2010 een zwaar seizoen, en als je dan ook nog een waslijst aan blessures voor je kiezen krijgt, dan wordt het natuurlijk een lastig verhaal’’, vertelt Jeensma.

De selectie van Jeensma is in vergelijking met het afgelopen seizoen redelijk in evenwicht gebleven.

Marcel de Bree (VEV ’67), Henk Oonk (Harkstede) en Jasper Pieterse (gestopt) keren komend seizoen niet meer terug in het eerste elftal. Arjen de Vries en Jeroen Slotema stromen daarentegen door vanuit de eigen jeugd. Hoge verwachtingen hoeft men vooralsnog niet te hebben legt Jeensma tenslotte uit. ‘’We moeten de boel gewoon heel houden en de jongens moeten in de eerste plaats weer plezier krijgen in het voetbal. Het resultaat komt dan vanzelf.’’ Zevenhuizen start zondag 5 september met een uitwedstrijd tegen De Wilper Boys.

Grote belangstelling Aftrapbijeenkomst Vboa

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

ViboaDagvoorzitter Ben Breukelman (voorzitter Jeugdcommissie) kon ruim 70 trainers, leiders en commissieleden verwelkomen. Dit jaar was voor het eerst gekozen voor de combinatie van jeugd en senioren, gezien de grote belangstelling een goede zet.

Als eerste kreeg voorzitter Rik Carmio het woord over de gedragsregels binnen Viboa, tevens werd het project benoemd wat Viboa van HARTE ondersteund. Een 16 jarige meisje die inmiddels zelf gestorven is aan kanker heeft een fonds opgericht om het te pas gebruik van het woord kanker de kop in te drukken. Hoe vaak horen we het wel niet, er niet bij stilstaande hoeveel mensen hiermee gekwetst worden, je zult het maar hebben of van nabij meegemaakt hebben. Door middel van het ophangen van een poster werd een start gemaakt om deze campagne breed uit te steunen binnen de club. Bert de Vries sprak vervolgens namens de Commissie Voetbal Zaken over de veranderingen die er plaats gevonden hebben binnen de organisatie, met als doel om alles overzichtelijk te houden en duidelijke aanspreekpunten te hebben voor trainers en leiders.

 

Verder werden nog aandacht gevraagd voor het netjes omgaan met de materialen en schoonhouden van de kleedkamers na trainingen en wedstrijden om op deze manier het werk van de Accommodatie commissie te verlichten. Harry Schaaphok  gaf vanuit de Seniorencommissie tekst en uitleg over de taakverdeling binnen de commissie en wie waar verantwoordelijk voor is, tevens sprak hij van de websitecommissie de wens uit dat de leiders en trainers zich aanmelden om voor hun team webmaster te worden en verslagen e.d op de site te zetten. Een goed toegankelijke site die door gezamenlijk gebruik alleen nog maar gelezen zal worden.

 Vanuit de Jeugdcommissie gaf Ben Breukelman aan wat er allemaal geregeld moet worden rondom een wedstrijd, zoals: leiders, scheidsrechters, veldindelingen, velden klaar maken, gastheren/dames, consul, planning wedstrijden. Kortom veel werk, maar ook een mooi uitdaging om dit samen te realiseren. Ook kwam de banketletteractie georganiseerd door Judith Zwart aan de orde om hier SAMEN de schouders onder te zetten en deze opnieuw tot een SUC6 te maken. Sjabbe Datema stelde hierna de nieuwe commissie kleding en materialen nog even voor en hun taak binnen de vereniging.  Hij gaf aan dat goed beheer van kleding en materiaal een hoop geld bespaard voor de clubAlle leiders konden vervolgens hun kledingtas voor hun team meenemen. Als laatste bedankte voorzitter Rik Carmio een ieder voor zijn bijdrage en wenste iedereen een sportief en gezond seizoen.

Op informele wijze kon hierna onder genot van een hapje en drankje nog nagepraat worden en kennis met elkaar gemaakt worden.Al met al een zeer geslaagde avond, waarin maar weer eens duidelijk werd dat er veel mensen bereid zijn om vrijwilligerswerk te doen voor de club en hier ook plezier aan beleven.

 

bron: www.viboa.nl

 

 

 

Corenos op weg naar 225e lid

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Corenos1Sinds 1 augustus heeft een groot aantal spelers de weg naar Corenos gevonden. De lijst is aanzienlijk. Hieronder is de lijst met leden die vanaf 1 augustus lid zijn geworden van Corenos :
Arjan Alkema, Albert Bakker, Robert Knol, Jari Koopman, Dirk Pieter Veldman, Rick Vonk, Anko Wierema, Gerrie Winkel, Rianne Bakker, Kimberly Jans, Nynke Knol, Erwin Bisschop, Wesley Riemeijer, Wieneke Delker, Kevin Riemeijer en Robert Westerdijk.

Deze grote groep nieuwe leden brengt het totaal aantal leden op 224! Het 225-ste lid zal in het zonnetje worden gezet. Wie wordt het 225-ste lid is nu de vraag maar dat zal niert lang meer duren of dit nieuwtje is terug te vinden op de site van Corenos uit de Roodeschool

 

Hoe Fivelingo De Fivel werd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Zaterdag mag ik voor de Ommelander Courant richting Zeerijp. Daar wordt dan het duel gespeeld tussen De Fivel en Poolster.\

 

Parel van Ter Apel trainer in Mussel

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

FC_Ter_Apel_96_12494aMedio mei werd bekend dat Harris Huizingh komend seizoen hoofdtrainer is van SV Mussel. De ex-prof die in de hoogtijdagen van zijn voetballoopbaan zelfs nog heel even in beeld was van Ajax is weinig veranderd. ’’Als het plezier in het voetbal centraal staat, dan kun je op me rekenen’’, trapt Huizingh af.

En dat bracht Huizingh bij SV Mussel. In de periode dat het doek leek te zijn gevallen voor BV Veendam, waar Huizingh momenteel nog steeds actief is als assistent-trainer, gooide SV Mussel-voorzitter Abel Boels direct een lijntje uit. ’’Ik werd gelijk gebeld en na een aantal goede gesprekken was de zaak beklonken’’, vervolgt Huizingh.

Naast een ingrijpende aanpak van de sportaccommodatie wil de vereniging in de nabije toekomst sportief gezien eveneens een stap voorwaarts zetten. Hoe die weg omhoog moet worden ingezet begint eenvoudig legt de Huizingh uit. ’’Het is allereerst van groot belang dat je conditioneel gezien op het juiste niveau komt. Daarnaast heb ik met mijn assistent Theo Gennissen ook wel een idee over het type voetbal dat we willen gaan spelen. Het is natuurlijk geen verrassing dat een trainer die een voorkeur heeft voor aanvallend voetbal dat binnen de lijnen graag terug wil zien.’’

Huizingh die in 419 wedstrijden in het betaald voetbal 83 doelpunten produceerde kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn profcarrière. ’’In die tijd speelden we nog met een veter in de bal’’, memoreert Huizingh. ’’Het is alweer zo lang geleden. Momenteel heb ik het uitstekend naar mijn zin bij Mussel.’’

Eigen kracht

De indeling van de vierde klasse C is niet doorslaggevend voor het verloop van de competitie benadrukt Huizingh. ’’De ploegen zeggen mij eerlijk gezegd niet zoveel. Wij gaan uit van onze eigen kracht, maar ik verwacht dat we dit seizoen toch wel gaan meespelen voor de bovenste plaatsen.’’

De hoofdmacht werd versterkt met de komst van een viertal nieuwelingen. Naast Theo Gennissen (WKE), die komend seizoen als speler en assistent van Huizingh actief zal zijn voor Mussel, kwam Edward Holtjer over van SJS. Tom Groenewold en Rene Folkers stroomden door vanuit de eigen jeugd. Hans Boels (gestopt) en Aaron Strengholt (Be Quick 1887) keren niet terug binnen het eerste elftal.

Ter Apel en Swarts willen omhoog

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

TER_APEL_96_-_LOEK_S_14030g

De hoofdmacht van FC Ter Apel ’96 hield de voeten afgelopen seizoen ternauwernood droog. Na tweemaal op rij te zijn gedegradeerd, kwam het eerste elftal vlak voor de zomer op de tiende plek tot stilstand, en dat was net genoeg. Het moet anders, en als het aan de nieuwe trainer Loek Swarts ligt kan het ook anders.

’’Het publiek in Ter Apel is niet verwend de afgelopen jaren’’, vertelt Swarts. En daarmee slaat de trainer de spijker op zijn kop. De 53-jarige coach werd naar Ter Apel gehaald om het eerste elftal in meerdere opzichten weer vooruit te helpen. ’’Allereerst vind ik het belangrijk dat het plezier in het voetbal hier terugkomt’’, vervolgt Swarts die Bellingwolde afgelopen seizoen tot de drempel van de tweede klasse bracht.

Op het sportieve vlak wordt 2010/2011 geen eenvoudig karwei benadrukt de coach, maar kansloos acht hij zijn selectie ook niet. ’’Ik probeer altijd voor een prijs te gaan en dat zal ook dit jaar weer zo zijn. De Vogels zie ik momenteel als grootste kandidaat voor de titel in deze klasse, en dat is ook direct onze allereerste tegenstander. Daarna spelen we twee uitduels tegen Amicitia, HSC en de derby’s tegen Musselkanaal en Stadskanaal. Begin oktober weten we dus ongeveer waar we staan.’’

Hoogezand wacht zware uitdaging

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

hoogezandlogoHoogezand-trainer Jan Kloetstra is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van Hoogezand. In de afgelopen periode promoveerde de hoofdmacht tweemaal op rij. Met het oog op komend seizoen staat de coach met beide benen op de grond. 2010/2011 wordt sportief gezien een lastig jaar.

Niets ten nadele van de selectie, die in vergelijking met het afgelopen seizoen in tact is gebleven, en zelf werd aangevuld met Ruben Wasia (Kwiek) en Kevin Schuring (Achilles 1894), maar Kloetstra weet wat hij in huis heeft. ‘’Gelet op het spelersmateriaal dat ik nu tot mijn beschikking heb zitten we zo langzamerhand wel aan het plafond van onze mogelijkheden, dus ik denk dat we ons allereerst maar eens moeten proberen te handhaven in de tweede klasse, en dat zal lastig genoeg worden’’, vertelt Kloetstra.

Lang hoefde de coach niet te twijfelen om zich voor nog een seizoen te verbinden aan de vereniging. Dat Kloetstra nog een jaar door zou gaan stond al snel vast. ‘’Normaal gesproken moet je hierover al vroeg beslissen, maar ik heb het naar zin bij de club, dus de keuze was makkelijk gemaakt’’, vervolgt Kloetstra. Hoogezand streed afgelopen seizoen met ASVB tot de laatste snik om de titel en opent het seizoen wederom tegen de ploeg uit Blijham. ‘’Dat heeft de KNVB mooi gedaan. Wij zijn er klaar voor, want we hebben nog een appeltje te schillen met deze ploeg’’, besluit Kloetstra.

Be Quick gokt op top 3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Be_QuicklogoBe Quick 1887-aanvaller Willem Lanjouw staat aan de vooravond van zijn tiende seizoen in dienst van Be Quick 1887. Hoogtepunt was vooralsnog de promotie richting de Hoofdklasse in het seizoen 2002/2003. Komend seizoen opent Be Quick 1887 de jacht op een plek bij de eerste drie.

En dat doel is reëel volgens de goaltjesdief die inmiddels 137 competitiedoelpunten op naam heeft staan. ‘’Afgelopen seizoen was uiteindelijk een teleurstelling voor ons, omdat we net niet promoveerden, maar dit seizoen willen we er weer staan. Natuurlijk is WKE favoriet voor de titel, maar niet alle wedstrijden worden op kwaliteit beslist. Daar waar we kunnen toeslaan, zullen we het niet nalaten’’, vertelt Lanjouw.

Kwalitatief gezien heeft Be Quick 1887 met het vertrek van Wouter Bonke, Matthias Frankema, Christian Kjosas (allen naar Gronitas), Jelmer Dijkstra (VVOG) en Bram Bessem (lager elftal) aan ervaring moeten inleveren, maar daar is een grote lichting nieuwe spelers voor teruggekomen. ‘’Deze groep heeft minder ervaring en zal dus snel volwassen moeten worden, want wij willen proberen dit jaar bij de eerste drie te eindigen’’, besluit Lanjouw.

Be Quick 1887 opent het seizoen op 5 september met een uitwedstrijd tegen NEC. Op 26 september wacht de eerste krachtmeting voor eigen publiek tegen titelkandidaat WKE.

Gronitas gooit hoge ogen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Gronitas1Gronitas-elftalleider Jeroen Dekker is komend seizoen alweer voor het vierde jaar actief voor de zondaghoofdmacht van Gronitas. De leider zag de selectie waarmee hoofdtrainer Jan Korte binnenkort start in de afgelopen drie jaar promoveren van de derde naar de eerste klasse.

De rek is er volgens Dekker, die zeven seizoenen in het eerste elftal van de club speelde, nog niet uit. In de voorbereiding moest de selectie onder leiding van een nieuwe trainersstaf vol aan de bak. ‘’Er is in de afgelopen periode pittig getraind door Jan Korte en assistent-trainer Martin Drent, want daar houden ze van’’, vertelt Dekker. Of de voorbereiding zijn vruchten gaat afwerpen lijkt waarschijnlijk met de komst van veel nieuwe spelers, waarvan een deel afgelopen seizoen nog op het niveau van de hoofdklasse speelde. ‘’Ik heb zelf het gevoel dat er momenteel een betere ploeg staat in vergelijking met afgelopen seizoen’’, vervolgt Dekker.

In 2009/2010 lukte het Gronitas net niet om promotie af te dwingen richting de hoofdklasse. De inzet is dit seizoen duidelijk legt Dekker uit. ‘’Wij kunnen hoge ogen gooien, maar we moeten eerst maar even afwachten, want de snelle promotie van de afgelopen jaren is natuurlijk heel bijzonder geweest. We beginnen 5 september met een uitwedstrijd tegen GVAV Rapiditas en dan weten we gelijk waar we staan.’’

Naast de openingswedstrijd tegen GVAV Rapiditas speelt Gronitas tegen Stevo, DIO Groningen, LAC Frisia 1883, Achilles 1894, SVBO, SC Joure, HODO, SC Erica, Dalen, Appingedam, Bergum en Nieuw Buinen.

jan ten Brinke heeft er zin in bij Zuidhorn

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

zuidhorn1Jan ten Brinke is er even tussenuit geweest, maar ondertussen weer helemaal terug in het amateurvoetbal. Na een periode van drie jaar is Zuidhorn de volgende stap in zijn trainersloopbaan.

Na een goed verlopen voorbereiding waarin Zuidhorn lang standhield tegen zondageersteklasser Gronitas (3-1), werd er verloren van Geel Wit (3-2) en gewonnen van Gruno (3-0). Een resultatenreeks waarmee Ten Brinke over het geheel genomen tevreden is. ’’Het is natuurlijk even wennen als je na zo’n lange tijd weer terug bent, maar ik kijk met een positief gevoel terug op de voorbereiding. Deze groep is leergierig en ze willen ook graag. Er wordt goed getikt en dat waardeer ik enorm als trainer’’, vertelt Ten Brinke.

Nieuw binnen de selectie van Zuidhorn zijn de namen van Victor Schoenmakers, Jan Wolbers (allebei DIO Groningen), Stefan de Walle (Leekster Eagles) en Freddy Draaisma (voorheen Zuidhorn).

Na de promotie van het afgelopen seizoen ligt er voor 2010/2011 alweer een mooie doelstelling besluit Ten Brinke. ‘’We zitten dit jaar niet echt in een bijzonder zware klasse, dus wij moeten minimaal in de middenmoot terechtkomen, maar het mooiste zou natuurlijk zijn als we ons bovenin staande kunnen houden.’’

René Battjes vol vetrouwen over toekomst Holwierde

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

battjes_14092g

Oud-doelman Rene Battjes actief als fotograaf 

 

Bij Holwierde is na de vorige competitie veel veranderd. De zaterdag eersteklasser zwaaide zo ongeveer een compleet elftal uit en ook de technische staf wijzigde van samenstelling. Hoofdtrainer Bert Vos maakte plaats voor Dick van Streun, die van 2001-2004 reeds werkzaam was op sportpark Katmis. Keeperstrainer Richard Vennema is opgevolgd door Hilbrand Mos.

Ondanks de leegloop ziet René Battjes het bepaald niet somber in. Als websitebeheerder (samen met Koos Prak) en clubfotograaf heeft de lange oud-doelman recht van spreken. Vanaf zijn 18e tot zijn 32e jaar stond de Holwierdenaar onder de lat. ,,Natuurlijk heeft de selectie aardig aan kwaliteit ingeboet. Mijn indruk is echter dat de rest een hechter team vormt dan vorig jaar. Er is meer teambuilding, want toen stond er geen team’’, vindt de inmiddels 40-jarige clubman. In plaats van mee te doen om de versterkte promotie moesten de withemden alle zeilen bijzetten om zich te handhaven. Uiteindelijk werd beslag gelegd op de negende plaats.

Om uiteenlopende redenen hielden de volgende spelers het voor gezien: Herbert van Brugge (gestopt), Marcel Kok (Viboa), Achmed Mohammed (Godlinze), Serhan Candan (Veendam 1894), Tim Rosema, Masohi Tauran, Jeffrey Wu (allen Oranje Nassau), Michel de Voogd (ASVB) en Rafaël Tuankotta (PKC’83). Ook doelman Mike Römer koos voor deze Groninger hoofdklasser. Om de erfenis tussen de palen strijden Robin Kuipers en Bas Westerhuis. Beide jeugdige sluitposten deden enige ervaring op bij respectievelijk FC Groningen en BV Veendam. ,,Mijn eerste indruk is uitstekend. Beiden zijn gretig en vastberaden om eerste keeper te worden’’, zegt Battjes. Hij voorziet ,,een leuke strijd. Holwierde hoeft zich geen zorgen te maken wie de ballen gaat pakken. Ik ga zeker met veel plezier naar het veld om deze jongens te zien keepen.’’

Hoopvol

Oók Sven Luimers (Neptunia) en Bobby de Vries (Farmsum) zijn nieuwe gezichten in de selectie van coach Dick van Streun. De resultaten in de voorbereiding stemmen René Battjes hoopvol. Zo resulteerde het oefenduel tegen PKC’83 in een verrassende 1-0 victorie. De bekerpartij tegen Knickerbockers werd met liefst 4-1 gewonnen. De Groninger studenten zijn straks één van de dertien competitietegenstanders. Holwierde begint tegen drie nieuwkomers: Oeverzwaluwen uit Koudum (thuis), Omlandia (in Ten Boer) en het Asser LTC (thuis). Op 25 september volgt CVVB-Holwierde. ,,Competitie is natuurlijk iets anders dan de beker. Mooi meedraaien in de middenmoot acht ik zeker mogelijk. Als ze maar een team blijven’’, benadrukt Battjes. De beheerder van de site www.vvholwierde.nl voorspelt ,,een open competitie’’ met Urk, Noordscheschut en Knickerbockers als voornaamste titelpretendenten.

 

Rinie Jurna ziet voldoende perspectief

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

PEIZE_-_RINIE_JURNA_14028gPeize-trainer Rinie Jurna heeft het naar zijn zin bij Peize. Komend seizoen maakt de 52-jarige trainer zich alweer voor het vijfde achtereenvolgende jaar sterk voor de hoofdmacht.

‘’Nooit gedacht dat ik er ondertussen alweer zo lang mee bezig ben’’, vertelt Jurna. Het is ondertussen alweer het derde seizoen waarin het eerste elftal van Peize in de tweede klasse acteert. De doelstelling voor het seizoen 2010/2011 is net zo helder als die van het afgelopen seizoen. Jurna werkte er hard aan om van Peize een stabiele tweedeklasser te maken en is in die opzet duidelijk geslaagd. Of er komend seizoen wellicht meer in zit hangt voor de coach af van een aantal factoren.

‘’We spelen nu in een competitie met 14 teams en daar had de KNVB iets anders op kunnen bedenken door er bijvoorbeeld nog een klasse bij te maken. Dat is jammer genoeg niet aan de orde. Het is uniek voor Peize dat we alweer bezig zijn aan ons derde seizoen in de tweede klasse. We zijn er in de afgelopen seizoenen al vaak dichtbij geweest, maar als het besef in de groep aanwezig is, dan kunnen wij dit jaar verrassen met een periodetitel.’’