Adri Wieringa elftal leidster (VVSV'09 F1 )

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Voetbal vrouwen

 

Adri Wieringa-Valkema speelde zowel voor UVV'70 als Zeester en is nu actief als elftalleidster van de F1 van VVSV'09.

Adri Wieringa-Valkema speelde zowel voor UVV'70 als Zeester en is nu actief als elftalleidster van de F1 van VVSV'09.

PA306453-2

 

Als leid/ster moet jezelf gevoetbald hebben: moet niet maar is wel handig,  Je kan je beter inleven in situaties in het veld. Je hebt vaak wat meer inzicht in het spel.

Als leider/ster moet je ook bij de trainingen aanwezig zijn: Is ook handig, je weet wat er speelt en hoe er getraind wordt, je bent dan ook meer bij het team betrokken, en kan zien wie zich inzet en of bepaalde dingen zaterdags terug komen in de wedstrijd.

Om ouders te vinden die willen rijden als jeugdleden ouder worden is vaak een groot probleem: Het is maar net wat je voor je kind over hebt, en ze kunnen niet allemaal in 1 auto, dus je hebt ze wel nodig!!!!!

Binnen het jeugd voetbal komen te vaak uitslagen van bv. 20-0 voor waar de bond wat aan zou moeten doen: Vind ik wel beide elftallen leren er niks van.

De kleinste jeugd zou niet om 9 uur moeten spelen maar pas vanaf 11 uur:  9 uur kan wel, alleen eerder weg als 8 uur vind ik wel vroeg op een vrije zaterdag, zowel voor het kind als voor de ouders. Misschien is half 10 een optie maar dat moet ook maar net passen op het veld.

In alle kantines wordt 's morgens niet meer gerookt en alcohol geschonken wat een goede zaak is:  Helemaal mee eens!

De jeugd beseft niet altijd dat ze zuinig op gesponsorde kleding moeten zijn in bijvoorbeeld de kleedkamers.: Dat is ook iets waar de ouders hun kinderen attent op kunnen maken, de kleren zijn niet van hun zelf dus moeten ze er voorzichtig mee zijn. (en natuurlijk kun je daar als leider(ster) op letten).

Als leider/ster heb je een verantwoordelijke taak die vaak onderschat word:  Je bent wel verantwoordelijk maar het is nog altijd vrijwillig, en je steekt er ook nog heel wat tijd in.

Het is belachelijk dat clubs voor niet voetballende vrijwilligers van teams bondscontributie moet betalen:  Dat je voor vrijwilligers moet betalen vind ik belachelijk, wist ik trouwens niet.

Vaak zie je langs de kant leiders die puur prestatie gericht, en voor hun eigen ego, tekeer gaan tegen jonge kinderen. Dat zou strenger door club en bond aangepakt mogen worden:  tekeer gaan als leider(ster) tegen kinderen maar ook tegen senioren vind ik niet kunnen, ook al mag je best fanatiek en prestatie gericht zijn, vind ik.