Scheidsrechtersbal opgegooid door Bert Volders

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Scheidsrechtersbal

Bert Volders is de volgende scheidsrechter die de bal opgooit voor Puurvoetbalonline

Bert Volders is de volgende scheidsrechter die de bal opgooit voor Puurvoetbalonline

Naam: Bert Volders

Leeftijd: 45 jaar

Woonplaats:        Bedum

Scheidsrechter vanaf: 27/11/2004

Actief op welk niveau: Groep 3 met name derde klasse zaterdag

DSC06365_Medium

Bert Volders voor aanvang van een duel in Middelstum met de pupil van de week en Middelstum-voetballer Erwin van der Laan

 

Als scheidsrechter ben je in het voordeel als jezelf gevoetbald hebt: Mee eens. Volgens mij neem je alle ervaringen mee in je functioneren als scheidsrechter. Deze ervaringen kunnen betrekking hebben op voetbal maar ook op ander (sport) gebied. Je kunnen verplaatsen in de spelers om je heen is natuurlijk wel sterker als jezelf ook speler op vergelijkbaar niveau bent geweest. Maar welke scheidsrechter heeft nooit tegen een balletje getrapt?

De regel dat je op je zeventigste als KNVB-arbiter moet stoppen bestaat niet meer en dat is een juiste beslissing: Mee eens. Maar aan de andere kant is zeventig volgens mij een hele mooie leeftijd om als clubscheidsrechter op te treden met alle ervaring, bij de ontwikkeling van jonge scheidrechters. Ik ben nog geen zeventig en denk er dan misschien wel anders over.

In de landelijke media wordt er teveel de nadruk opgelegd als een scheidrechter een foute beslissing neemt: Helemaal mee eens. Doordat de (sportieve en financiële) belangen groot zijn op het voetbalveld, is het logisch dat er een vergrootglas gelegd wordt op beslissingen genomen door scheidsrechters. Maar ik mis vaak alle relativering bij gemaakte fouten, je kunt niet altijd goed waarnemen, goed interpreteren en goed beslissen. Volgens mij heeft dit grote invloed op de acceptatie van beslissingen van amateurscheidsrechters. Een reclamecampagne over ‘respect” weegt niet op tegen de invloed van tv-verslaggevers en analisten.

Ik ben er van overtuigd dat de talentenklassen  op termijn nieuwe  scheidsrechters voor het betaalde voetbal opleveren:

Mee eens. Hoewel ook zonder de talentenklassen zullen er nieuwe scheidsrechters in het betaalde voetbal komen. Ik weet hier weinig meer over te zeggen.

Nederland levert bij het EK in Polen en de Oekraïne tenminste een arbiter: Geen mening. Metname Bas Nijhuis maakt op mij een goede indruk (zowel op tv als in de Euroborg). Of Nederland in aanmerking komt voor een scheidsrechter hangt volgens mij van veel meer sportieve, maar ook politieke zaken af.

Als je ziet wat arbiters tijdens wedstrijden in het amateurvoetbal soms meemaken zou de vergoeding die ze krijgen wel wat  hoger mogen zijn:

Mee oneens. Volgens mij kan geld niet compenseren. Wat wel belangrijk is de steun die je krijgt van je scheidsrechtercollega,s, de COVS, KNVB en je Regionale Scheidsrechters Coach als je iets uitzonderlijks meemaakt.

De scheidsrechtersvereniging COVS doet veel voor haar leden waar niet iedereen van doordrongen is:

Neutraal. De COVS(Groningen) doet er alles aan om iedereen goed te informeren wat ze allemaal doen. Het mooie is dat je als lid zelf kunt bepalen waar je aan mee wilt doen.

Binnen vijf jaae zullen er niet genoeg scheidsrechters meer zijn om de wedstrijden van standaardteams te bemannen: Mee oneens. Natuurlijk loopt het aantal scheidsrechters terug maar ik denk niet dat het probleem zich de eerste vijf jaar zal voordoen.

Het is een uitstekende zaak dat Roelof Luinge verder is gaan fluiten in het amateurvoetbal en zijn voorbeeld zou door meer scheidsrechters uit het betaalde voetbal gevolgd moeten worden: Helemaal mee eens. Ik vind het prachtig! Roelof Luinge laat hiermee zien dat scheidsrechter zijn voornamelijk een leuke hobby is, op alle niveaus.

Het digitaliseren van het wedstrijdformulier maakt het voor ons als arbiters een stuk makkelijker want nu zijn alle namen goed te ontcijferen: Mee oneens. De namen zijn nu inderdaad allemaal leesbaar (mits het scherm niet te klein is) maar het aantal handelingen die je als scheidrechter moet doen zijn flink toegenomen, zeker als er bijzonderheden zijn. Met bijzonderheden bedoel ik het te laat aanwezig zijn van spelerskaarten, spelers die niet wedstrijdfit zijn of een traag netwerk etc. Dit zijn echter kinderziektes die nog wel op te lossen zijn. Tip voor de KNVB… geef alle scheidrechters een iPod met internetverbinding……

 

Dat Michel Winter afgevallen is als scheidsrechter in het betaalde voetbal is jammer voor de Noordelijke arbiters: Mee eens. Michel is volgens mij een goed visitekaartje in het betaalde voetbal voor de Noordelijke arbiters van de KNVB. Dus voor ons als Noordelijke scheidsrechter is het jammer dat hij dat in de toekomst niet meer kan zijn. Voor hemzelf vind ik het natuurlijk ook heel jammer, daarom hoop ik dat hij met veel plezier in de topklasse en hoofdklasse gaat fluiten.

 

Ik heb tot nu toe alles uit mijn carrière als scheidsrechter gehaald: Mee oneens. Mijn doel is om met veel plezier mijn hobby als scheidsrechter uit te oefenen, en dat heb ik er tot nu toe uitgehaald. Maar als ik kijk naar mijn carrière dan zit ik nu weer op het niveau van drie jaar geleden toen ik een stapje terug heb gedaan. In de komende jaren wil ik dan ook proberen een carrièrestap te doen.