Scheidsrechterbal opgegooid door Henk Visscher

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Scheidsrechtersbal

 De negenvijftigjarige Henk Visscher uit Leens is al jarenlang als clubscheidsrechter actief. Sinds negen jaar fluit hij ook in de zondaggroep 5 en werkte voor Puurvoetbalonline aan ‘Scheidsrechtersbal opgegooid mee

De negenvijftigjarige Henk Visscher uit Leens is al jarenlang als clubscheidsrechter actief. Sinds negen jaar fluit hij ook in de zondaggroep 5 en werkte voor Puurvoetbalonline aan ‘scheidsrechtersbal opgegooid mee

                                           sgvv_bl_geel_6_maart_2011

Henk Visscher in actie tijdens het duel SGVV'07- Blauw Geel

 

Als scheidsrechter ben je in het voordeel als jezelf gevoetbald hebt. Ik ben blij dat ik tot mijn vijftigste zelf gevoetbald heb en ik ben zeker in het voordeel nu als scheidsrechter met dat “voetbalverleden “.

De regel dat je op je zeventigste als KNVB-arbiter moet stoppen bestaat niet meer en dat is een juiste beslissing Dat is een goede beslissing geweest laat iedere scheidsrechter dat zelf maar beslissen

In de landelijke media wordt er teveel de nadruk opgelegd als een scheidrechter een foute beslissing neemt Klopt, te veel beslissingen worden als fout beoordeeld na 1, 2,3 of nog meer herhalingen, terwijl de scheidsrechter dat in een splitsecond moet beslissen.

Ik ben er van overtuigd dat de talentenklassen  op termijn nieuwe  scheidsrechters voor het betaalde voetbal opleveren. Wat ik daar op afstand van merk is dat sommige jonge scheidsrechters te snel de weg naar boven wordt aangeboden

Nederland levert bij het EK in Polen en de Oekraïne tenminste een arbiter. Daar ga ik wel van uit, er zijn in mijn ogen wel een aantal kandidaten stuur Kevin Blom b.v. maar

Als je ziet wat arbiters tijdens wedstrijden in het amateurvoetbal soms meemaken zou de vergoeding die ze krijgen wel wat  hoger mogen zijn. Wat ik in wedstrijden mee maak heeft niets met de vergoeding te maken, de vergoeding is in mijn ogen hoog genoeg, het is mijn hobby en daar hoef ik niet aan te verdienen.

De scheidsrechtersvereniging COVS doet veel voor haar leden waar niet iedereen van doordrongen is. Dat is inderdaad zo, vooral de afdeling Groningen e.o. is een actieve vereniging waar je over van alles kunt aankloppen, ook de lezingen van arbiters uit het betaalde voetbal zijn erg interessant.

Binnen nu en vijf jaar zal het arbitragekorps in het amateurvoetbal te klein zijn om alle wedstrijden van standaardteams te bemannen. Ja en dan worden die wedstrijden door verenigingsscheidsrechters gefloten en hoewel er véél goede verenigingsscheidsrechters rondlopen is dat géén goede zaak.

Het is een uitstekende zaak dat Roelof Luinge verder is gaan fluiten in het amateurvoetbal en zijn voorbeeld zou door meer scheidsrechters uit het betaalde voetbal gevolgd moeten worden Daaraan zie je dat Roelof Luinge een liefhebber is die nu weer gewoon met zijn hobby bezig is.

Het digitaliseren van het wedstrijdformulier maakt het voor ons als arbiters een stuk gemakkelijk want nu zijn alle namen goed te ontcijferen Ook op de wedstrijdformulieren zijn over het algemeen de namen nog goed te ontcijferen maar het digitale wedstrijdformulier is wel een verbetering.

Ik heb tot nu toe alles uit mijn carrière als scheidsrechter gehaald  Ik heb niet het idee dat ik een carrière als scheidsrechter heb, zeker niet als je pas na je 50e begint,  maar ik fluit met heel veel plezier en of het nu de D2 van FC LEO is of de senioren in de 5e klasse dat maakt me niet uit.