Scheidsrechtersbal opgegooid door : Daniel Marree

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Scheidsrechtersbal

Daniël Marree is de volgende scheidsrechter die meewerkt aan de rubriek ‘Scheidsrechtersbal opgegooid” De 23 jarige en in Groningen woonachtige arbiter is sinds 2004 als actief en fluit op dit moment in de vijfde klasse.

Daniël Marree is de volgende scheidsrechter die meewerkt aan de rubriek ‘Scheidsrechtersbal opgegooid” De 23 jarige en in Groningen woonachtige arbiter is sinds 2004 als actief en fluit op dit moment in de vijfde klasse.

DSC_0635_1

Scheidsrechter Daniel Marree voor de aftrap van het duel met de aanvoerders van SVBO en VAKO zaterdag en zijn twee secondanten

Een scheidsrechter zou zelf ook gevoetbald moeten hebben. Dit is zeker geen must, maar draagt wel extra bij. Inleven in de emotie van spelers etc. is altijd handig.

De regel dat je op je zeventigste als KNVB-arbiter moet stoppen bestaat sinds vorig jaar niet meer en dat is terecht. Zeker terecht. Kwaliteit boven kwantiteit. Liever een scheidsrechter met ervaring,  op leeftijd en kwalitatief goed dan een jonge scheidsrechter die er niets van snapt.

Dat Pieter Vink en Ruud Bossen de spelregeltoets niet haalden is te breed uitgemeten in de landelijke pers. Dit zijn ‘smullers’ voor de media. Laat ze zich maar eens met belangrijkere dingen bezig houden. Beide heren leiden nog steeds prima wedstrijden.

De talentenklassen leveren op termijn scheidsrechters voor het betaalde voetbal op. Mee eens. Talenten zijn er niet voor niets. Als je talent hebt om hogerop te komen moet je daar zeker gebruik van maken

Als je ziet wat arbiters tijdens wedstrijden in het amateurvoetbal soms meemaken mag de vergoeding wel hoger zijn. Eens. Dit zou misschien ook nog een extra stimulans kunnen zijn om het scheidsrechters te kort te verminderen.

De COVS doet veel voor haar leden waar niet iedereen van doordrongen is. Mee eens. Ben nu zelf al een aantal jaar lid van de COVS Groningen, maar weet nog steeds niet alle ins en outs van onze vereniging.

Binnen nu en vijf jaar zal het arbitragekorps in het amateurvoetbal te klein zijn om alle wedstrijden van standaardteams te bemannen. Laten we het hopen van niet, maar er moet zeker wel iets gebeuren met de huidige mentaliteit op en om het veld om het plezier te behouden.

Bij amateurwedstrijden moet er ook met een headset gewerkt worden. Afhankelijk van het niveau van de wedstrijd. Bij een 5e klasse wedstrijd lijkt me dit erg overdreven.

Ik heb tot nu toe alles uit mijn carrière gehaald  Ik denk het niet. Als ik eerder de overstap naar de senioren had gemaakt was dat ten goede van mijn ‘carrière’ geweest.