Scheidsrechtersbal opgegooid door Huub Bloem

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Scheidsrechtersbal

De tiende scheidsrechtersbal wordt opgegooid door Huub Bloem

De tiende scheidsrechtersbal wordt opgegooid door Huub Bloem. De 54 jarige scheidsrechter is woonachtig in Groningen en fluit vanaf 1 augustus 2006 op het niveau 4-5.

Scheidsrechters_moe__15409h

 Helaas kon Huub geen geschikte foto vinden maar we wilden de bezoekers van puurvoetbalonline de antwoorden niet onthouden.

 

Een scheidsrechter zou zelf ook gevoetbald moeten hebben. Ja, dat vind ik wel , omdat je dan veel beter kan inleven in de spelers die iets roepen of doen.

 De regel dat je op je zeventigste als KNVB-arbiter moet stoppen bestaat sinds vorig jaar niet meer en dat is terecht. Nee, ik vind zelfs dat je dan maar op een veel lager niveau moet gaan fluiten, als je het tempo meer kan bij benen. Als je de middenstip niet meet uit komt, wordt het tijd om er mee te stoppen. Ik zou zeggen als de rapporten slecht worden, moet je bij je zelf te rade gaan.

Dat Pieter Vink en Ruud Bossen de spelregeltoets niet haalden is te breed uitgemeten in de landelijke pers. Ja, dat hadden ze intern moeten houden, dan was er niets aan de hand geweest.

De talentenklassen leveren op termijn scheidsrechters voor het betaalde voetbal op. Ja, als je talent hebt moet je versneld door kunnen groeien.

Als je ziet wat arbiters tijdens wedstrijden in het amateurvoetbal soms meemaken mag de vergoeding wel hoger zijn. Ik weet niet precies wat arbiters in het betaald voetbal ontvangen als vergoeding, maar die zal niet slecht zijn. Als je het over de amateurs hebt dan vind ik dat wij wel te weinig krijgen.

 De COVS doet veel voor haar leden waar niet iedereen van doordrongen is. Ja, dat denk ik ook. Als ik de verslagen in de aftrap lees.

Binnen nu en vijf jaar zal het arbitragekorps in het amateurvoetbal te klein zijn om alle wedstrijden van standaardteams te bemannen. Dat weet ik nog zo net niet. Volgens mij worden elk jaar weer nieuwe arbiters opgeleid. Als ik naar mij zelf kijk, ben ik wel veel te laat begonnen met fluiten. Eerst als club scheids, en later, nu al weer 5 jaar voor de KNVB. Dan had ik misschien wel een paar klasse hoger gefloten. Ik denk dat ik nog een paar jaar fluit, tot mijn 58-60e jaar, als ik het kan volhouden. Ik vind het nog steeds erg leuk om te doen, en haal er ook veel plezier uit.

 Bij amateurwedstrijden moet er ook met een headset gewerkt worden. Ik de Top klasse wel en misschien ook in de Hoofdklasse, maar daar onder niet. Dat is niet te realiseren.

 Ik heb tot nu toe alles uit mijn carrière gehaald. Ja, dat denk ik wel. Ik zou graag één klasse hoger willen fluiten. Maar ik heb veel moeite met de vragen die worden gesteld op de toets avond. Die zij mij een beetje té. Ik bedoel daar mee te zeggen, dat deze situaties bijna niet voorkomen en daar kan ik niets mee.

Voorbeeld, komt een toeschouwer uit het publiek om de bal uit het doel te houden, en dat lukt ook nog. Dit is al bijna niet mogelijk, laat staan onmogelijk. Wat doet de scheids?

Volgens mij moeten ze de vragen zo stellen dat deze veel voorkomen, zodat de arbiters dit niet meer fout kunnen doen. Dit scheelt veel op en aanmerkingen van de spelers en de bank. Daar leer je veel meer van. Ik heb dit al een keer voorgeteld , maar werd natuurlijk niet gehonoreerd.