Scheidsrechtersbal opgegooid door Hans Bulthuis

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Scheidsrechtersbal

Hans Bulthuis is de vijfde scheidsrechter die meewerkt aan de rubriek: Scheidsrechtersbal op gegooid door

 

 

Hans Bulthuis is de vijfde scheidsrechter die meewerkt aan de rubriek: Scheidsrechtersbal op gegooid door

 

Foto_Hans_Bulthuis

Naam:        Hans Bulthuis

Leeftijd:      49

Woonplaats: Siddeburen

Scheidsrechter vanaf:    2008

Actief op welk niveau:  groep 4

Een scheidsrechter zou zelf ook gevoetbald moeten hebben. Eigenlijk wel ja het helpt je wel om de emoties van een voetballer te herkennen en daarmee leren om te gaan. Een weerbaarheids cursus van de KNVB heeft mij daar ook enorm mee geholpen.

De regel dat je op je zeventigste als KNVB-arbiter moet stoppen bestaat sinds vorig jaar niet meer en dat is terecht.  Ja als je nog steeds het gevoel hebt dat je het nog leuk vind moet je doorgaan met fluiten.

.Dat Pieter Vink en Ruud Bossen de spelregeltoets niet haalden is te breed uitgemeten in de landelijke pers. Tja dat is de media anno 2010.  Alles wordt direct breed uitgemeten. Beetje jammer dat dit is uitgelekt.  

De talentenklassen leveren op termijn scheidsrechters voor het betaalde voetbal op. Dat is goed voor onze talenten J. Kamphuis. C. Bakkelo. enz ook voor de jeugd is een stimulans om zo ver te willen komen. Op onze scheidsrechterstraining in Wildervank doen ook een aantal jonge scheidsrechters mee hartstikke leuk die jonge gastjes. 

Nederland levert bij het EK in Polen en de Oekraïne tenminste een arbiter. Ja jammer eigenlijk dat we niet meer scheidsrechters op internationaal niveau kunnen leveren. Maar er zijn een paar goede scheidsrechters op komst dus ik heb alle hoop dat we tijdens het WK weer volop mee doen.

Als je ziet wat arbiters tijdens wedstrijden in het amateurvoetbal soms meemaken mag de vergoeding wel hoger zijn.  Het gaat mij niet om de vergoeding maar om het plezier van het spelletje en de sociale contacten die je opdoet. De vergoeding is leuk voor de benzine.

De COVS doet veel voor haar leden waar niet iedereen van doordrongen is. Ja ik wil bij  deze ook alle collega scheidsrechters en voetbalverenigingen aan  raden om lid te worden. COVS Oost groningen waar ik lid van ben organiseerd vaak bijeenkomsten waarbij er vaak een interssante gast spreker wordt uitgenodigd. Bovendien is het leerzaam en het contact met je collega's is ook plezierig.

Binnen nu en vijf jaar zal het arbitragekorps in het amateurvoetbal te klein zijn om alle wedstrijden van standaardteams te bemannen. Ik weet niet of dit zo is, een voorstel kan zijn dat de KNVB clubs gaat benaderen cq verplichten om scheidsrechters te leveren.

Bij amateurwedstrijden moet er ook met een headset gewerkt worden. Ik vind bij topklasse en hoofdklasse en 1e klasse dat dit wel wordt gebruikt  te belangen worden te groot

Ik heb tot nu toe alles uit mijn carrière gehaald NEE.  Ik wil mij nog verder ontplooien en verbeteren om het maximale eruit te halen, een speler wil kampioen  worden. Ik wil promoveren !