Ontwikkeling is enorm bij CVV Viboa D1

Geschreven door Robin Klaassen op . Geplaatst in In de Dugout met...

Aan Robin Klaassen vroeg ik enkele weken geleden of hij wilde meewerken aan de rubriek, in de Dug Out met’. Robin besloot vervolgens zelf een artikel te schrijven over het eerste half jaar en de ontwikkelingen daarin van VIBOA D1.

 1354877660NFoto 2012 2013 r normal

Dit jaar kreeg ik (Robin Klaassen) de opdracht om het Viboa D1 naar een hoger niveau te tillen. Dit doe ik in samenwerking met Frans Honingh (Trainer) en Mark Boerema (Leider), twee echte Viboa mannen. Het is bekend dat bij de club C, B en A junioren allemaal op divisie niveau spelen. De F en E pupillen spelen momenteel in de hoofdklasse. Viboa D1 speelt in de 1ste klasse, net als de vorige twee jaar. Dit past niet in het plaatje van de Viboa jeugd!

Selectie trainingen
Juni 2012 begonnen de voor selecties. Het was al wel bekend dat er veel talent rond zou lopen in deze groep. Na de selectie trainingen was het moeilijk om keuzes te maken uit een aantal talenten. Ook zijn er een aantal, dat echt op een heel hoog niveau zit en die veel hoger aan kunnen. De selectie werd bekend gemaakt met een trainingsselectie van 17 man en een wedstrijdselectie van 14 man.

Voorbereiding seizoen 2012 / 2013
In de voorbereiding hadden we 3 beker wedstrijden en 1 vriendschappelijke wedstrijd te gaan. Deze start was niet heel verrassend. In de beker werden we derde in de poule, die werd gewonnen door Velocitas 1897 D1. Vriendschappelijk lieten we meteen al zien dat we zeker een potje konden voetballen, we wisten de wedstrijd overtuigend te winnen van hoofdklasser GVAV D2. In de voorbereiding ging veel aandacht uit naar het team gevoel. Dit is een belangrijke basis voor een voetbalteam! Zo hadden we ook een succesvolle teambuilding activiteit in het mooie dorpje Warffum. We waren klaargestoomd voor de 1ste competitie wedstrijd van het seizoen!

Start competitie
We stonden als een team op het veld. De jongens vochten als leeuwen en niet alleen voor zichzelf maar ook voor elkaar. Het is al vanaf het begin een genot om te kijken naar het team spel van deze jongens.
Bij de eerste twee competitie wedstrijden zag je al snel dat Viboa D1 ook goed kan voetballen. Het scoren liet nog wel eens te wensen over, maar het belangrijkste was dat de wedstrijden werden gewonnen.

7 keer achter elkaar winnen
Na de start van de competitie ging Viboa D1 vrolijk verder met het winnen van de wedstrijden. Maar in deze tijd zag je ook goed dat de jongens zich ontwikkelde. De één maakte nog grotere stappen dan de ander. En er was niemand die tegen viel, helemaal niemand! Ook de jongens die niet altijd met D1 mee spelen maar wel trainen ontwikkelde zich goed door. Als trainer ben je dan trots en dan weet je waarom je voor je vak gekozen hebt.

Mindere periode
Zomaar in de wedstrijd tegen Zuidhorn D1 kregen we het de tweede helft even moeilijk. We wisten de wedstrijd nog nipt te winnen in de laatste 10 minuten.
De volgende wedstrijd was vriendschappelijk tegen Harkstede D1. Die werd verloren met 2-1, dit was even schrikken voor de jongens. Het ging zo goed, het was zomaar even weg. Deze periode wisten we de wedstrijd tegen Grijpskerk nog maar nipt te winnen dankzij enorme individuele klasse in het team! Dit is tot nu toe ook zeker een kracht geweest in het team. We hebben een aantal, dat een stempel op de wedstrijd kan drukken. Zoals een topscoorder met 25 doelpunten en iemand die alle vrijeballen er in schiet. Dat heb je nodig in een seizoen, want mooi voetbal is er niet altijd bij en zeker niet bij de jongere jeugd!
En ook al ging het minder deze periode, de jongens hebben nooit op elkaar gescholden. Ze bleven als team voetballen, wat er ook gebeurde!

Genieten
Na weer een slecht gespeelde 1ste helft stonden de boys van Viboa D1 1-1 tegen Actief D2. Op het moment dat de jongens het fluitsignaal voor de tweede helft hadden gekregen, was het ‘genieten’. De ene combinatie naar de andere! Het was niet te geloven, ze hadden hun niveau niet terug! Ze stegen er boven uit!!
De uitslagen zeiden wel genoeg; 1-7, 3-8, 5-0 en 9-0! Helemaal toen we tegen nummer twee FC Grootegast D1 moesten, 9-0 winst in het voordeel van Viboa!

Winterstop
Nu in de winterstop staan we er erg goed voor. We hebben 11 van de 11 wedstrijden gewonnen en staan 6 punten voor op de nummer 2.
De jongens maken tot nu toe een enorm goede ontwikkeling door. Ze worden met de week beter en het voetbal plezier is geweldig in dit team. Ook op de training zie je dat altijd weer terug!

Voorbereiding tweede helft competitie
We moeten scherp blijven en er voor zorgen dat we ons eigen niveau blijven spelen. Voor de jongens zou de 2de helft niet gemakkelijk beginnen. Dan spelen we vriendschappelijk tegen onder anderen; GRC Groningen D1, Be Quick D1, SJO Bedum D1, Helpman D1 en Gorecht D1. Een mooie voorbereiding op misschien wel de hoofdklasse van volgend jaar?? Nooit te vroeg juichen, dat zie je zelfs terug op het hoogste niveau!!

Begeleiding v.l.n.r. Robin Klaassen (Trainer/coach), Frans Honingh (trainer/coach) en Mark Boerema (leider)
Bovenste rij v.l.n.r. Hilke Lenting, Emanuel Lahdo, Silvijn Mulder, Cars Zijlstra, Andrew Knoops, Daan Buys,  Jort van der Meer, Raul seano Bello
Onderste rij v.l.n.r. Tim Boerema , Max Makken , Coen Sijbolts , Frank Jonk, Stefan van de Berg ,Rob Kamphuis

Afwezig: Roy Noordhuis, Mart Terpstra  en Thomas Poll.