In de Dug Out met Wobbe de Vries ( v.v.Ezinge)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in In de Dugout met...

De 52 jarige Wobbe de Vries is met ingang van dit seizoen als trainer aan de voetbalvereniging verbonden en is de tiende trainer die antwoorden geeft op de stellingen en vragen in de rubriek 'In de Dug Out" met

De 52 jarige Wobbe de Vries is met ingang van dit seizoen als trainer aan de voetbalvereniging verbonden en is de tiende trainer die antwoorden geeft op de stellingen en vragen in de rubriek 'In de Dug Out" met

 

Trainer_Wobbe_de_Vries_Ezinge

 

Voetbalcarrière  Ik heb zelf gevoetbald bij de vv OKVC waarvan van 1976-1986 in het eerste elftal  en nog twee jaren in het 2e team Als gevolg van een hernia moest ik mijn actieve loopbaan beëindigen en ben ik mijn trainersloopbaan begonnen die begon bij  OKVC als jeugd trainer en daarna twee jaar als B-selektietrainer. Als hoofdtrainer begon ik bij de sv Zeester, waarna de clubs SIOS. De Lauwers en Boerakker volgden en nu dus bij de vv Ezinge.

Wat voor werk doe je in het dagelijkse leven: IT Procesmanager bij Atos Origin BV Nederland in Groningen.

Bestaan er parallellen tussen het opvoeden van kinderen en hoe je met spelers omgaat Die zijn er zeker . Bij de opvoeding ( vorming) van je kinderen heb je een bepaald doel voor ogen , zoals je wilt dat ze zich zouden ontwikkelen. Dat heb je met je team ook ! Daar heb je ook een speelwijze en omgangsvorm voor ogen die je hen probeert aan te leren. Om dit te bereiken maak je bij beide afspraken maken en je dient e.e.a optimaal te begeleiden (coachen), waarbij een persoonlijke benadering heel belangrijk is , je duidelijk bent en reageert op signalen vanuit de groep! Mensenkennis is dus een vereiste. E.e.a dient wel samen te gaan met plezier.

Hoe diep gaat het contact met je spelers. Wil je bijvoorbeeld weten wat ze verder bezighoudt Dit vind ik in de eerste plaats heel normaal, omdat het voetbal sowieso een Sociaal gebeuren is ! Het is voor iedereen hobby en dan is het vanzelfsprekend dat je bij het uitoefenen van die hobby ook belangstelling hebt voor elkaar en zaken met elkaar deelt. Specifiek voor een trainer is daarnaast extra belangrijk, omdat negatieve zaken vaak een weerspiegeling hebben op het functioneren binnen de groep en het presteren.

Voor Johan Cruijff was het 4-3-3 systeem heilig hoe denk jij daarover Je moet je systeem aanpassen aan de spelers die je voorhanden hebt. Tegenwoordig wordt het 4-4-2-systeem veelal gespeeld, omdat buitenspelers schaars zijn. Binnen het 4-4-2 systeem kun je echter ook nog genoeg variëren.

Wat is er mooi aan trainer zijn. Het werken binnen een vereniging in de ruimste zin van het woord. Het bouwen aan een team en er dingen van terug zien op training en in wedstrijden, dat alles geeft veel voldoening.

Louis van Gaal deed de uitspraak dat geen enkele speler groter is dan het team. Deel jij die mening? Helemaal mee eens. Iedereen heeft een rol binnen een team en als iedereen die goed uitvoert, geeft dat rendement. Als iemand zich erg belangrijk acht mag dat, als het maar niet merkbaar mbt het functioneren binnen een team. Een team is als een ketting, je bent zo sterk als je zwakste schakel.

Co Adriaanse zei ooit eens dat de houdbaarheidsdatum van een trainer drie jaar is. Wat vindt jij van die uitspraak Onzin ! E.e.a is geheel afhankelijk hoe je met je met je team samenwerkt. Als er geen klik meer is moet je stoppen. Dat kan zijn na 1 jaar maar ook na 5 jaar. Ik zelf bv heb met veel plezier en in goede harmonie 5 jaren bij sv Zeester gewerkt.

Welke collega springt er voor jou uit als trainer. Wie vindt jij erg goed In het betaald voetbal zijn Foppe de Haan en Ron Jans trainers die mij aanspreken. Duidelijke visie, sociaal , eerlijk en levensgenieters. In het amateurvoetbal vind ik dat moeilijk, omdat je vaak alleen maar de prestaties ziet van iemand met zijn team en niet hoe hij werkt/functioneert binnen zijn club.

Moet je bepaalde karaktertrekken hebben om trainer te zijn Natuurlijk, maar belangrijker is dat je een opvatting/visie over (amateur|) voetbal moet hebben en dan kijken of dat overeenkomt met de opvattingen/visie van een club. Daarnaast vind ik zaken als Sociaal, luisterend oor hebben, uitstraling, vastberaden en geduld erg belangrijk.

Wat is iets dat je als trainer nooit moet doen. Wat is de zogenaamde beginnersfout? Denken dat je de wijsheid alleen in pacht hebt ! Bepaalde zaken kun/moet je gewoon in de groep bespreken. Verder er om denken dat binnen de vereniging de "selectie" niet het enige belangrijke onderdeel is binnen de vereniging, dat geeft veel wrijving, zeker bij de kleinere verenigingen.

Hoe lang werkt een nederlaag bij je door? Dat verschilt nog al. Als de tegenstander beter was, maar je hebt gepresteerd naar vermogen, heb ik het direct na de wedstrijd geaccepteerd. Is er door het team met de pet naar gegooid of niet conform afspraken gevoetbald, dan duurt dat vaak tot de volgende training.

Moeten spelers je als trainer aardig vinden? Nee absoluut niet, maar je moet we met ze kunnen samenwerken en daar kun je als trainer veel aan doen. Op de nodige momenten aan teambuilding doen en samen ook eens over ander zaken met elkaar spreken, draagt daar zeker aan bij.