In de Dug Out met Gerard Zeeman (Eems Boys)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in In de Dugout met...

Gerard Zeeman is de achtste trainer die zijn medewerking verleent aan de rubriek trainersvragen voor Puurvoetbalonline

Gerard Zeeman is de achtste trainer die zijn medewerking verleent aan de rubriek trainersvragen voor Puurvoetbalonline.

 gerard_zeeman

 Gerard Zeeman (Eems Boys)

Hij begon zijn voetbalcarrière bij de voetbalvereniging Appingedam en kwam via v.v.WEO terug bij Appingedam ging vandaar naar de BV Veendam en keerde uiteindelijk weer terug bij Appingedam waar de veertig jarige Gerard Zeeman zoals hij zelf verteld zijn trainersloopbaan startte.‘Bij Appingedam startte ik als assistent en via SC Stadskanaal ben ik nu voor het derde seizoen actief bij Eems Boys uit Delfzijl. En verder run ik samen met Jan Medema de voetbalschool Eemsmond.”

 Wat voor werk doe je in het dagelijkse leven: Werkzaam bij de Dienst Uitvoering Onderwijs als administratief medewerker.

Bestaan er parallellen tussen het opvoeden van kinderen en hoe je met spelers omgaat? Jazeker, veel geduld, rustig blijven en afspraak is afspraak. Zo ga ik tenminste met mijn eigen kinderen om!

Hoe diep gaat het contact met je spelers. Wil je bijvoorbeeld weten wat ze verder bezighoudt. Vind ik belangrijk om te weten. Het kan een reden zijn om minder te presteren.

Voor Johan Cruijff was het 4-3-3 systeem heilig hoe denk jij daarover Net zoals Johan Cruijff, dit geeft de meeste driehoeken op het veld.

Wat is er mooi aan trainer zijn. De betrokkenheid, het sociale, volkssport nr. 1

Louis van Gaal deed de uitspraak dat geen enkele speler groter is dan het team. Deel jij die mening? Volledig, het teambelang gaat boven alles.

Co Adriaanse zei ooit eens dat de houdbaarheidsdatum van een trainer drie jaar is. Wat vindt jij van die uitspraak Na 3 jaar wordt het wel allemaal eigen en misschien tijd voor vernieuwing.

Welke collega springt er voor jou uit als trainer. Wie vindt jij erg goed? Henk Bodewes (oud trainer van mij), sociaal erg sterk, voetbaldier en een fantastisch mens. Als trainer heel detaillistisch, hard maar fair.

Moet je bepaalde karaktertrekken hebben om trainer te zijn? Denk ik niet, je kunt een hele hoop zelf ontwikkelen.

Wat is iets dat je als trainer nooit moet doen. Wat is de zogenaamde beginnersfoutAfwijken van gemaakte afspraken.

Hoe lang werkt een nederlaag bij je door? 1 dag, want dan staat de volgende training voor de deur.

Moeten spelers je als trainer aardig vinden? Nee, je moet een goede verstandhouding met elkaar hebben en weten wat je aan elkaar hebt.