Voorbeschouwing Blauw – Geel ’15 – SV Bedum

Geschreven door Thijs Rietvoort op . Geplaatst in Prietpraat

2-2.Strijd. Passie. Irritatie. Spanning. Nog meer spanning. De vorige editie tussen Blauw – Geel ’15 en SV Bedum eindigde in een puntendeling waarbij beide ploegen niet zoveel mee op schoten. Nu de rook van de eerste competitiehelft is opgetrokken zijn dit twee ploegen die voorlopig moeten strijden  om plek 3. Een plaats, die hoogstwaarschijnlijk, aan het einde van het seizoen recht zal geven op promotiewedstrijden voor een startbewijs in de 4e klasse. Wie heeft de beste papieren? Waar liggen de kansen? Een kleine vooruitblik…
Profielfoto van SV Bedum Zo1
Blauw Geel ‘15
De laatste 3 wedstrijden voor de winterstop leverden in totaal 6 punten op voor de ploeg uit de stad. Naast de verwachte grote overwinning op Farmsum (7-0), werden de winstpartijen met grote moeite over de streep getrokken. Een penibele 2-3 uit overwinning op laagvlieger Woltersum, tezamen met de 5-4 thuisoverwinning op middenmoter Kloosterburen laat zien dat de geelhemden defensief nogal wat steken laten vallen. Desalniettemin laat de ploeg weinig punten liggen na het laatste fluitsignaal en heeft het met Youri Kleve en Tyrell Olthoff scorend vermogen. Met 48 goals voor heeft de ploeg evenveel gescoord als Bedum, maar met 26 goals tegen zijn ze volgens de statistieken defensief kwetsbaarder.
SV Bedum
De ploeg van Dick Visser kreeg in de laatste wedstrijd voor de winterstop een zware tegenslag te verwerken door in de laatste minuut te verliezen van FVV. Hierdoor verloor het definitief de aansluiting met de top van de vijfde klasse D. Hiervoor volstond een degelijke uitoverwinning bij Yde de Punt (0-2) en een klinkende veegpartij tegen Harkstede thuis met 7-0. De defensie van Bedum is de minst gepasseerde van de vijfde klasse D (12 goals tegen), maar krijgt vaak tijdens belangrijke wedstrijden goals tegen wat onnodige en kostbare punten heeft gekost. Met pitbull van der Tuuk voorin, gesteund door een creatief middenveld en snelle vleugels is de ploeg al over menig ploeg heen gewerveld dit seizoen.
Verwachtingen
Beide ploegen zullen inzien hoe belangrijk deze wedstrijd zal zijn voor de rest van het competitieverloop. Blauw – Geel ’15 zal de wedstrijd ingaan met een punt voorsprong en zal het gat willen vergroten naar 4 punten. Bedum zal elke wedstrijd moeten benaderen als een finale, aangezien bij elk nieuw puntverlies promotie aan de horizon zal verdwijnen.

Blauw – Geel ’15 – SV Bedum zal aanstaande zondag 24 januari gespeeld worden op Sportpark Coendersborg te Groningen, aanvang wedstrijd 14.00 uur.