Groninger scheidsrechters roepen voetbalwereld op te SMS-en voor sporters met een handicap

Geschreven door Marcel Bellinga op . Geplaatst in Prietpraat

De Groninger voetbalscheidsrechters steunen in 2016 het Fonds Gehandicaptensport. Daarom roepen ze nu alle voetballiefhebbers op NIEMAND BUITENSPEL te SMS-en naar nummer 4333. Daarmee wordt eenmalig 2 euro gedoneerd aan sporters met een handicap. Iedereen moet toch kunnen sporten, ongeacht of je een handicap hebt?
Profielfoto van Scheidsrechtersvereniging Groningen e.o.
Verspreid over 2016 willen de Groninger scheidsrechters op  verschillende manieren geld inzamelen voor het Fonds Gehandicaptensport. Groninger scheidsrechters helpen bijvoorbeeld bij de landelijke  collecteweek in april, er wordt een online veiling met bijzondere  sportattributen georganiseerd en tijdens clubactiviteiten wordt geld ingezameld.  In 2016 mag de Groninger scheidsrechtersvereniging op 11 juni het NK veldvoetbal voor  scheidsrechtersverenigingen organiseren. Ook tijdens dat toernooi wordt geld ingezameld.  Verder doneert de scheidsrechtersvereniging 2 euro  van elk verkocht kledingpakket (de vereniging heeft een eigen kledinglijn) aan het fonds.
In Nederland zijn er 1,7  miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning  nodig hebben. Sporten is voor hen helaas niet vanzelfsprekend. Daarom staat  Fonds Gehandicaptensport als één team achter de sporters met een handicap. Het  Fonds heeft als missie ervoor te zorgen dat ook mensen met een lichamelijke,  zintuigelijke en/of verstandelijke handicap in Nederland structureel kunnen  sporten. Fonds Gehandicaptensport werkt hier hard aan door middel van het geven  van voorlichting, het werven van (financiële) middelen en het toekennen van  subsidies aan de doelgroep. Kijk voor meer informatie op: www.fondsgehandicaptensport.nl.
De Scheidsrechtersvereniging  Groningen en Omstreken is met 224 leden, 40 donateurs en 100  donateur-voetbalverenigingen de grootste belangen- en sportvereniging voor en  door voetbalscheidsrechters. De op 8 maart 1933 opgerichte vereniging is  aangesloten bij de overkoepelende COVS-organisatie. De vereniging komt op voor  de belangen van de arbitrage en haar individuele leden, promoot het belang van  respect en fair play in de sport, organiseert activiteiten (trainingen,  lezingen, technisch weekeinde) en biedt leden faciliteiten (kortingen,  sportmedische voorzieningen et cetera). Via het project videofeedback draagt de  vereniging ook bij aan de individuele ontwikkeling van scheidsrechters. Meer  informatie over de vereniging is te vinden op www.covsgroningen.nl