SV Bedum blikt vooruit, wat brengt de tweede seizoenshelft.

Geschreven door Thijs Rietvoort op . Geplaatst in Prietpraat

Na een vrij teleurstellende eerste seizoenshelft voor de ploeg van Dick Visser  is het zaak om alle neuzen weer in dezelfde richting te krijgen. Doelstelling: het behalen van de derde plaats in de vijfde klasse D, die (hoogstwaarschijnlijk) recht zal geven op promotiewedstrijden aan het einde van het seizoen. Het is duidelijk dat er op het moment een tweetal clubs bovenuit steken qua prestaties, namelijk Kwiek en FVV. Beide wedstrijden tegen deze clubs gingen verloren, waarbij de Bedummers, helemaal tegen FVV, meer verdienden dan de 1-2 nederlaag. Tegen Kwiek sneden de paarshemden zichzelf in de vingers door twee vroege rode kaarten, waarna een goed resultaat al snel vervlogen was. Het meest teleurstellende verlies was in en tegen Warffum, waarbij een waardeloze tweede helft de ploeg van Visser 3 hele dure punten kostte. Na 12 wedstrijden bekleed SV Bedum de vierde plek, met punt achterstand op de felbegeerde derde plaats.

SV Bedum
Kraker na de winterstop
De voorbereiding op de tweede seizoenshelft zal zich hervatten op 10 januari. Dan zullen de degens gekruist worden voor een oefenwedstrijd tegen Nieuw Roden (zondag 4e klasse). Een week later komt VV Eenrum (zondag 4e klasse) wederom op bezoek voor een oefenduel. De ploeg van Visser bewaart goede herinneringen aan oefenduels tegen hoger spelende clubs, met een 4-2 overwinning op Eenrum in het eerdere onderlinge duel. Deze duels zullen vooral in het teken staan op de voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd, de kraker tegen nummer drie, Blauw – Geel ’15. Het eerdere duel in Bedum eindigde in een spannende 2-2, waarbij beide clubs kansen op de winnende treffer onbenut lieten. De eerste seizoenshelft werd het al duidelijk dat beide clubs het meest constant presteren op Kwiek en FVV na. Beide clubs zullen daarom het belang van deze wedstrijd erkennen, waarbij het winnende team een streepje voor zal hebben op die belangrijke promotieplek. Bedum heeft op de verliespartij tegen FVV na een goede reeks neergezet, terwijl Blauw – Geel ’15 ook geen onnodig puntverlies heeft geleden. Echter, de ploeg uit de stad behaalde deze punten met de hakken over de sloot.
Hoofdtrainer Visser beschikt nagenoeg over een complete en fitte selectie. De hoop zal ook gevestigd zijn op creatieve middenvelder Ewout Bleker, die na een seizoenshelft vol blessures zijn opwachting weer hoopt te maken in de as van het veld. “Door aanhoudende blessures heb ik weinig minuten kunnen maken, maar ik hoop dat dat verandert in het tweede gedeelte van de competitie. Ik hoop dat ik van waarde kan zijn om zo mijn team richting de promotieplekken te stuwen.”.
Verwachtingen vanuit ‘Bedums standpunt’
Gezien de prestaties van Kwiek zullen zij vrij onbedreigd richting de titel gaan in de vijfde klasse D. Nummer twee FVV heeft ook weinig punten laten liggen, maar zijn kwetsbaar tegen de andere sterke clubs in de competitie. De ploeg uit Bedum zal moeten zorgen dat het Blauw – Geel ’15 voorblijft, beginnende dus met de clash op 24 januari. Hierna krijgt SV Bedum de kans op revanche de week erop tegen Warffum, gevolgd door een uitwedstrijd bij laagvlieger Froombosch.