Pantheras Futsal Jeugdcup voor C junioren krijgt onverwachte winnaar

Geschreven door Anno Loonstra op . Geplaatst in Prietpraat

Gezien het feit dat er zich in het deelnemersveld van het in drie poules van vijf teams gestarte zaalvoetbaltoernooi van ZVV Delfzijl twee echte zaalvoetbalteams bevonden, waren de verwachtingen vooraf niet hoog gespannen, een halve finale voor beide deelnemende teams zou al een mooi resultaat zijn, zo liet trainer van SV Bedum C1, Richard de Boer, zich achteraf ontvallen. Uiteindelijk gingen de beide uit C1 geformeerde teams naar huis met een eerste en een derde plek, een fantastische prestatie.

De twee deelnemende teams van SV Bedum C1 waren voor de gelegenheid als volgt samengesteld:

SV Bedum C1:

Sven Bouwman
Thijs van Dellen
Lars Holwerda
Robert Kwant
Rinus Loonstra
Sarangan Uthayakumar
Marco Smit

SV Bedum C2:

Twan Ahlers
Ezra Belga
Jesse Engelsma
Jimi Hoeksema
Jannick Norden
Mika Taatgen

Na de eerste twee poulewedstrijden leek het erop dat C1 bijna uitgespeeld was, twee verloren wedstrijden tegen ISN (Indoor Soccer Noord, de zaalvoetbalschool in Leek) C1 en DVC C2, terwijl C2 voortvarend de volgende kwartfinales leek te gaan halen, twee gewonnen wedstrijden. C1 deed echter wat het moest doen om de hoop levend te houden, al werd de wedstrijd tegen het zwakst lijkende team, Middelstum C1 slechts met moeite gewonnen. Beide resterende poulewedstrijden werden gewonnen waarmee de 3de plek in de poule zeker was gesteld. Aangezien alleen de beste twee nummers 3 in de poule nog een kans zouden krijgen, was het daarna nog even handen knijpen. C2 verloor slechts een van de vier poulewedstrijden en plaatste zich daarmee zonder problemen. Uiteindelijk mochten de jongens van C1 nog hoop houden, als beste nummer drie door naar de kwartfinale.

In de kwartfinales lieten beide teams zien dat het spel in de zaal steeds beter wordt als je maar de kans krijgt om daaraan te wennen. C2 won met 2-1 van NEC C2 terwijl C1 de wedstrijd tegen de winnaar van Poule B, DVC C1, in de reguliere speeltijd op 0-0 wist te houden. Met Marco Smit als fabelachtige penaltykiller wisten onze jongens echter de winst uit het vuur te slepen in de strafschoppenserie. Beide teams door naar de halve finale.

In de halve finales mocht C1 weer aantreden tegen het team van Indoor Soccer Noord, door velen als de gedoodverfde kampioen gekenschetst. Met veel strijd en een verdedigende speelstijl gunden onze jongens deze individueel betere zaalvoetballers echter geen kans, sterker nog, zelf kregen ze drie keer de kans om de wedstrijd in de reguliere 8 minuten te beslissen, maar lieten ze dat na, weer 0-0. Wederom was Marco de onbetwiste ‘man of the match’ met zijn fabelachtig gekeerde strafschoppen, zelf wist hij de winnende strafschop achter zijn collega van ISN te schieten. Nu was het C2 dat tegen de zaalvoetballers van de organiserende vereniging Zaalvoetbalvereniging Delfzijl na penalties het onderspit moest delven, waarmee ze zich overigens al verzekerden van een derde of een vierde plek.

Voorafgaand aan de finale tussen de ‘echte’ zaalvoetballers van ZVV en SV Bedum C1 werd de wedstrijd om de derde en vierde plek gespeeld tussen de ‘zaalvoetballers’ van Indoor Soccer Noord C1 en SV Bedum C2. De jongens van ISN leken te teleurgesteld om nog te laten zien wat ze in de eerste wedstrijden wel deden, onze jongens hielden ze redelijk eenvoudig op 0-0 en wonnen de strafschoppenserie, een derde plek voor SV Bedum C2.

De finale werd gespeeld over twee helften van 8 minuten. SV Bedum C1 tegen ZVV C1. Onze jongens stonden als een huis en gaven weinig kansen weg. In de eerste helft werd al de 1-0 gescoord en die score werd in de tweede helft keurig verdubbeld naar een 2-0 eindstand.
Een prachtig resultaat voor beide deelnemende teams en begeleidend kader Richard de Boer en Jurgen Norden. Jammer dat Richard Ahlers er niet bij was, die mag wel gewoon trots zijn op de jongens. Fijn ook dat de langzaam van een sleutelbeenbreuk herstellende Rik van Westing aanwezig was om zijn teamgenoten te ondersteunen.