Roden, HFC’15, VAKO en Boerakker door naar laatste zestien Voetbalgala

Geschreven door Erik Ebbinge. op . Geplaatst in Prietpraat

Roden, HFC’15 (za), VAKO en Boerakker hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de tweede ronde van het Leekster Voetbalgala.

Leekster Voetbalgala

Roden werd met overmacht winnaar van poule  G. Het was spannend rond de tweede plaats.  HFC’15 en SVMH eindigden in punten gelijk. De Hoogkerkers voorkwamen nog net een beslissing met penalty’s.  Nieuw-Roden en Haulerwijk kwamen er niet aan te pas. Topspanning in de sterke Poule H, waarbij alle ploegen streden om de eerste plaats. Het was uiteindelijk VAKO dat poulewinnaar werd, voor Boerakker, dat Actief naar de derde plaats wees. Peize kwam net tekort, terwijl TLC (zon) puntloos onderaan eindigde. Roden, HFC’15, VAKO en Boerakker zijn zeker van een plaats bij de laatste zestien. De vier beste nummers drie gaan ook door. SVMH en Actief zijn afhankelijk van de resultaten van woensdagavond (vanavond), wanneer de laatste poulewedstrijden van de eerste ronde worden afgewerkt.
Topscorers (tot dinsdagavond): Martin Douwsma (Fochteloo) 19, Janus Pol (Haulerwijk) 10, Tim van der Velde (Haulerwijk) 10