Hoe zit het met de spelregels

Geschreven door Marcel Bellinga op . Geplaatst in Prietpraat

Hoe zit dat ook weer met de spelregels. Wanneer is buitenspel strafbaar. Waar geef je wel en geen gele kaart voor. Alle voetballiefhebbers kunnen hun eigen kennis van de voetbalregels testen en waar nodig verbeteren door mee te doen met het online Johan Roeders spelregelkampioenschap van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Ronde 4 en 5 staan nu online op www.covsgroningen.nl. Daar kunnen voetballiefhebbers ook de vragen en antwoorden (plus toelichting) van de eerste drie rondes vinden.
Het Johan Roeders spelregelkampioenschap wordt al sinds jaar en dag georganiseerd door de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Iedereen mag meedoen, lid of niet. Er worden twee klassementen bijgehouden, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf meerkeuzevragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd willen de Groninger scheidsrechters de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een speelse manier vergroten. De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1980 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge.

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is met 200 leden de grootste scheidsrechtersvereniging van Nederland. De vereniging behartigt de belangen van scheidsrechters, zorgt voor begeleiding en biedt faciliteiten. Tweemaal per week worden centrale trainingen georganiseerd. Daarnaast zijn er regelmatig lezingen, spelregelactiviteiten en ontspannende bijeenkomsten.