Marcel Poll en Kees Pranger na dit seizoen weg bij Marum

Geschreven door Reind van Veen op . Geplaatst in Prietpraat

Hoofdtrainer Marcel Poll en assistent Kees Pranger verlaten aan het einde van het seizoen na 2 jaar S.V. Marum. “Een lastig besluit, maar ik heb besloten mij de komende periode vooral op andere zaken te richten. Kees wil daarnaast na dit seizoen graag in een andere keuken kijken” aldus de rasechte Marumer Marcel Poll. Simon Neef, voorzitter, noemt het vertrek van beide mannen “erg jammer maar begrijpelijk”. Marum gaat nu op zoek naar een nieuw kader voor volgend jaar.
Poll en Pranger zijn bezig aan het tweede seizoen bij S.V. Marum. Vorig jaar werd op een haar na promotie naar de tweede klasse gemist. Ook dit seizoen is meedraaien om het kampioenschap het doel. Beide heren hebben zich nadrukkelijk gemanifesteerd als vakmannen. Marcel, in hart en nieren een (SV) Marumer, draagt daarnaast ook zorg voor het feit dat de spelers van de hoofdmacht zich verbonden voelen met de vereniging. Na dit seizoen scheiden de wegen dus. “Na dit seizoen wil in mij een periode volledig concentreren op mijn werk als docent, mijn masterstudie in Nijmegen en natuurlijk mijn kinderen. Het hoofdtrainerschap vraagt veel tijd en energie en ik heb besloten dit een tijd te stoppen in andere belangrijke dingen” aldus Poll. “Het besluit om te stoppen wordt zeker versterkt door de keuze van Kees om zich na volgend seizoen weer te verdiepen in een nieuwe club. Een keuze die past in zijn ontwikkelpad naar het hoofdtrainerschap.”

De spelersgroep is erg content met Poll en Pranger en hadden unaniem aangegeven ook na dit seizoen graag door te willen. Simon Neef: “Beide mannen laten zien veel in hun mars te hebben in het trainersvak. Onze zeer jonge spelersgroep leert ontzettend veel, Poll en Pranger brengen de stof goed over. We hadden graag met beide heren een derde seizoen willen doorlopen, maar we begrijpen de keuze. Het is ook goed dat er vrij vroeg in dit seizoen duidelijkheid is geschapen, zodat wij in alle rust op zoek kunnen naar een nieuwe hoofdtrainer.” Of dit vroege besluit een nadelige invloed heeft op het lopende seizoen? “Geen sprake van!” aldus Poll. “Ik vind het juist prettig dat we snel duidelijkheid hebben gegeven. Bij Grootegast heb ik dit ook gedaan en hebben we laten zien het seizoen met volle energie af te kunnen maken (red. Grootegast promoveerde).”