Loting voorronde tweede Energiewacht Hogeland Cup verricht

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

In sporthal De Mencke te Uithuizen heeft woensdagavond de loting van de tweede Energiewacht Hogeland Cup plaatsgevonden. Het bestuur van het zaalvoetbalevenement haalde achtereenvolgens de lootjes van het B-toernooi, A-toernooi en damestoernooi uit de koker. Het toernooi start op 17 december met het damestoernooi. Met dit damestoernooi is tevens een nieuw element van de Energiewacht Hogeland Cup genoemd. Maar bij die ene verandering is het niet gebleven.
Hogeland Cup
De Energiewacht Hogeland Cup zag vorig jaar het levenslicht. Gerrit Lieffering, beheerder van sporthal De Mencke in Uithuizen, nam hiervoor het initiatief. Het toernooi startte ongeveer een klein jaar geleden met een B- en A-toernooi en kende uiteindelijk Omlandia uit Ten Boer als grote winnaar. Zij mochten de cheque van 3.000 euro uiteindelijk in ontvangst nemen. Na de eerste editie van het toernooi waren er vanzelfsprekend diverse op- en aanmerkingen van voetballers zelf en andere betrokkenen. Op basis hiervan heeft het bestuur gemeend enkele veranderingen door te moeten voeren. Zo wordt de speeltijd in ieder geval tijdens de voorronden teruggebracht van 25 naar twintig minuten, wordt de flexibele tribune - die vorig jaar alleen tijdens de finaledag was geplaatst – ook tijdens de voorronden geplaatst en is het prijzengeld ook aangepast. Zo ligt er voor de winnaar van het A-toernooi geen 3.000, maar duizend euro klaar.
Damesteams
Aan de tweede editie van de Energiewacht Hogeland Cup doen dit jaar 35 clubs mee. Dit aantal wordt dit jaar ook aangevuld met vijftien damesteams uit Noord-Groningen, die in een apart damestoernooi mogen uitmaken wie zich het beste damesteam van het Hogeland mag noemen. Namen er vorig jaar vijftien ploegen deel aan het B-toernooi, dit jaar zijn dat er twintig. Om uiteenlopende redenen zagen de herenteams van Zeester, VVSV’09, Godlinze, Wagenborger Boys en Kloosterburen af van deelname. Froombosch en Harkstede, die officieel buiten het gebied vallen, vullen hun plekken op. En ten opzichte van vorig jaar doen ook SV TEO, WEO en de zondagtak van SV Bedum (vorig jaar nog A-toernooi, maar gedegradeerd) mee aan het B-toernooi. Zij zijn onderverdeeld in vier poules van vijf ploegen, waarvan elke beste ploeg doorstoot naar het A-toernooi, samen met de beste nummer twee van alle vier poules samen.
Debuut
In het A-toernooi nemen FC LEO en De Pelikanen dit jaar geen deel aan de Energiewacht Hogeland Cup en de zondagtak van SV Bedum komt zoals gezegd niet in het A-, maar in het B-toernooi uit. Hun plekken worden onder meer ingenomen door GEO en Appingedam, die allebei hun debuut op dit zaalvoetbaltoernooi maken. Door ook een beste nummer twee uit het B-toernooi te laten doorstromen, kunnen er in het A-toernooi – naast de winnaars van alle poules in het B-toernooi – vier poules met vijf teams worden geformeerd. Hiervan gaan de twee beste ploegen door naar de halve finaledag op zaterdag 2 januari, waardoor er op deze dag acht ploegen zullen uitmaken wie zich voor de finaledag op zaterdag 9 januari zal plaatsen. Het damestoernooi bestaat uit vijftien ploegen, verdeeld over drie poules met vijf ploegen. Dit toernooi vindt als enige niet in zijn geheel plaats in de Uithuizer sporthal De Mencke, er worden namelijk ook twee poules afgewerkt in de Winsumer Ripperdahal. De beste drie damesteams plaatsen zich uiteindelijk voor de finaleavond.

                                B-Toernooi   Energiewacht Hogeland Cup 2015-2016

Speellocatie:

Sporthal   De Mencke (Uithuizen)

Speeldatum:

Zaterdag   19-12 aanvang 12.00u

Zaterdag   19-12 aanvang 15.30u

Zaterdag   19-12 aanvang 19.00u

Dinsdag   22-12 aanvang 19.00u

Poule:

B1

B2

B3

B4

Team 1:

Rood   Zwart Baflo

Holwierde

WEO

SIOS

Team 2:

Stedum

SV Bedum   (zo)

TEO

Noordpool   UFC

Team 3:

ZEC

Harkstede

Warffum

Farmsum

Team 4:

Meedhuizen

SV   Woltersum

Froombosch

Ezinge

Team 5:

KRC

SV   Onderdendam

‘t Zandt

Usquert

                                A-Toernooi   Energiewacht Hogeland Cup 2015-2016

Speellocatie:

Sporthal   De Mencke (Uithuizen)

Speeldatum:

Woensdag   23-12

Aanvang   19.00u

Maandag   28-12

Aanvang   19.00u

Dinsdag   29-12

Aanvang   19.00u

Woensdag   30-12

Aanvang   19.00u

Poule:

A1

A2

A2

A4

Team 1:

NEC   Delfzijl

SV Bedum   (za)

VIBOA

Omlandia

Team 2:

Appingedam

SC   Loppersum

SV De   Heracliden

Hunsingo

Team 3:

CORENOS

Poolster

GEO

Noordwolde

Team 4:

De Fivel

Winnaar   B1

Middelstum

Eenrum

Team 5:

Winnaar   B2

Beste   nr.2 B-toernooi

Winnaar   B3

Winnaar   B4

                                Damestoernooi   Energiewacht Hogeland Cup 2015-2016

Speellocatie:

Sporthal   De Mencke (Uithuizen)

Ripperdahal   (Winsum)

Speeldatum:

Donderdag   17-12

Aanvang   19.00u

Woensdag   23-12

Aanvang   19.00u

Woensdag   30-12

Aanvang   19.00u

Poule:

D1

D2

D3

Team 1:

SJO   Winsum

EKC

SV Bedum

Team 2:

Middelstum/KRC

SIOS

Farmsum

Team 3:

SC   Loppersum

CORENOS

SV De   Heracliden

Team 4:

De   Pelikanen

Holwierde

VVSV’09

Team 5:

Rood   Zwart Baflo

De Fivel

Meedhuizen

Zie ook Facebook.com/HogelandCup

Zie ook Twitter.com/HogelandCup