Voorbeschouwing vierde klasse D zaterdag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl een gedeelte van Nederland op dit moment nog geniet van een welverdiende vakantie heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer enkele weken geleden bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011 wat het amateurvoetbal betreft.

 

Terwijl een gedeelte van Nederland op dit moment nog geniet van een welverdiende vakantie heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer enkele weken geleden bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011 wat het amateurvoetbal betreft.

wvv              fivel           scheemda                geologo                       vvsv09

 

Vijf van de 14 Groninger Verenigingen die in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal uitkomen

Door de ingevoerde topklasse is er veel veranderd wat de competities betreft en zijn er clubs die zich opeens terugvinden in een klasse waar ze een paar jaar geleden nog niet van durfden te dromen. Via een voorbeschouwing zal Puurvoetbalonline in de, stille" periode de diverse competities onder de loep nemen waar Groninger clubs in uit komen. Vier C van het zaterdagvoetbal is er een met louter Groninger teams die uit bijna letterlijk uit alle windstreken komen. WVV uit Winschoten en Scheemda uit Oost-groningen, GEO uit Garmerwolde, dat onder de rook van Groningen ligt nemen het onder andere op tegen VVSV’09 uit Ulrum/Zoutkamp en het in de kop van Groningen liggende Zeerijp waar De Fivel zijn thuishaven heeft.

De ploegen WVV en Scheemda zijn op het oog wel clubs die voor de titel zouden moeten gaan maar persoonlijk verwacht ik De Fivel als een team dat tot verrassende prestaties in staat moet worden geacht. Jammer is dat De Fivel niet over een brede selectie beschikt dat gezien het aantal van zesentwintig wedstrijden wel wenselijk zou zijn geweest vond trainer Jeroen Korpershoek die ik deze week toevallig sprak in het UMCG.

, De smalle selectie en het groot aantal wedstrijden is mijn enige zorg op dit moment. Maar ik laat het allemaal maar op mij afkomen maar het wordt door deze problematiek wel een zwaar seizoen. Jeroen zag niemand van zijn selectie vertrekken wat ook een plus kan zijn voor een mooie positie in de vierde klasse. Voor     VVSV’09 zal ongetwijfeld het doel  zijn om zich te handhaven in deze klasse. Dat zal gebeuren zonder topscoorder Danny Beerda die na een jaar VVSV’09 terugkeert bij Aduard 2000 waar hij Paul Koen( Middelstum) en Remy Nieborg( GEO) als teamgenoot zal krijgen. Dat Remy Nieborg is vertrokken betekend voor GEO een zware aderlating in de strijd om te proberen direct weer terug te keren in de derde klasse. Maar met FC LEO, Poolster en outsider SIOS liggen er meer kapers op de loer zodat de vierde klasse C wat de zaterdag betreft weleens een hele spannende aangelegenheid kan worden