In Feerwerd en Ulrum gaan de punten met de gasten mee

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nieuwe ronde nieuwe kansen zou je de komende negende speelronde kunnen noemen. We beginnen namelijk in bijna alle klasses, alleen een paar in de vijfde klasse niet, aan de tweede periode. Voor veel verenigingen zal weer hopen op wat moois worden maar er zullen ook zijn die andere prioriteiten hebben omdat de tot nu toe behaalde punten betekend dat het er om grote problemen te voorkomen wel wat punten gescoord mogen worden.
logo
Een echte streekderby mag het duel Ezinge-OKVC genoemd worden. Beide plaatsen liggen namelijk op fietsafstand van elkaar. Vorig seizoen werd het in Feerwerd een 3-0 zege voor de gasten uit Oldehove. OKVC staat met negen punten uit zes duels op een zesde plaats tegenover Ezinge dat op een achtste plaats terug te vinden is. De ploeg van trainer Johan Middel behaalde in zijn zeven wedstrijden zes punten en kunnen een overwinning dus goed gebruiken. De ploeg uit Feerwerd heeft echter hele seizoen al personele problemen wat ook het direct het matig presteren een beetje rechtvaardigt. Of de thuisploeg zaterdag tot winst gaat komen is daarom de vraag. Op papier heeft de ploeg van Eenrumer Wim Nubé namelijk meer potentie. Maar in een derby gelden andere wetten zodat een verrassing er altijd in zit. Gezien de resultaten uit het verleden, in de drie keer dat de ploegen volgens de liveuitslagen-app tegen elkaar speelden wonnen de gasten twee keer, denk ik dat de drie punten mee gaan naar Oldehove. Prognose Ezinge-OKVC: 2.
VVSV’09 speelt zaterdag thuis tegen koploper Kootstertille. De gasten zijn favoriet voor het duel in Ulrum want waar de thuisploeg met een punt uit acht duels hekkensluiter is heeft Kootstertille er 21 meer. Samen met provinciegenoot De Sweach gaat men aan de leiding en dat zullen de Friesen minimaal in stand willen houden. Maar Kootstertille kan bij winst in Ulrum ook zo maar alleen koploper worden omdat De Sweach het moet opnemen tegen nummer drie SV Haulerwijk. Daarom kan de thuisploeg een tegenstander verwachten die op scherp zal staan waardoor een remise al een stunt van jewelste zou zijn. Prognose VVSV’09-Kootstertille:2